Търси

Станислав Илиев: Искам да изкарам градския човек от ежедневието му, където всичко е по план!

27.01.2016 г.
1743
4
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Станислав Илиев е добре познат в спортните среди и не само. Един млад мъж на 34 години, който спортува от както се помни. Някои го познават и от участията му в предаването за оцеляване “Survivor”. Станислав вярва, че всеки от нас ежедневно трябва да се стреми да подобрява себе си и на тази цел е отдал както работното си ежедневие, свързано с работата му като фитнес инструктор, така и свободното си време, развивайки създадената от него група “Подобри себе си”.

Събитието “Предизвикай себе си, нощувай под звездите!”, което организира групата, привлече вниманието ни и потърсихме Станислав да ни разкаже повече както за него, така и за самата група и каква е нейната цел.

Станислав Илиев

“В групата "Подобри себе си" първоначално започнахме да организираме спортни уикенди”, разказва Станислав и допълва: “Освен това разработих и програма “Старт” за хора, които започват за първи път да се занимават със спорт. Идеята при нея е тези начинаещи в спорта хора да бъдат въведени правилно в него без да се стресират, когато влязат в залата за първи път и това да ги откаже от занимания, което е един висок процент. Цялата програма, заложена в групата “Подобри себе си”, е моят начин на живот - походи, много спорт, кану каяк.”, обобщава Станислав и продължава:

Има една приказка, че животът започва където свършва комфортната ти зона. Именно затова чрез всички мои инициативи се стремя да изкарам градския човек от средата, където всичко се случва по план и е едно и също. Изведнъж да предизвикаш себе си, да отидеш някъде с хубава и приятна компания и да изпиташ нови и различни усещания, които да те обогатят и заредят”.

Именно това ще се опита да направи и чрез събитието, което организира “Предизвикай себе си, нощувай под звездите!” Защото колко малко му трябва на човек, за да се почувства свободен и щастлив. Какво по хубаво да нощуваме на палатка, да  ни топлят звездите, да вечеряме пълнолуние и да закусваме изгреви...

Инициативата ще се проведе на 30.01 /събота/ на връх Половрак, в Лозенската планина и от него се виждат яз. Искър, Стара планина и Витоша. Старото име на върха  е “Орлов поглед” и това не е случайно. "Изгревите на това място са особено красиви и вдъхновяващи. Аз често практикувам, когато имам свободно време и изкачвам някой връх, и гледам изгрева на слънцето. Това страшно много ме зарежда и това е моето сутрешно кафе. Ето тази емоция искам да споделя с хората в събота".

Станислав е убеден, че това е само началото и първото такова събитие, и ще влезе регулярно в програмата на групата “Подобри себе си”. Записаните да вземат участие са около 30 души, които чакат с нетърпение датата. Той силно желае тези събирания да се превърнат в място за дискусии и споделяне на добри практики на спорт, хранене и личностно развитие. А най-силното му желание е да има възможност да предава знанията и уменията си на подрастващите.

Всички събития, които той организира, са напълно безплатни и както за “Предизвикай себе си, нощувай под звездите!”, така и за останалите инициативи, които подготвя, той влага лични средства, с които осигурява нужните материали и пособия за провеждането им. “Хубавите неща стават и без пари и трябва да обърнем мисленето си, според мен", споделя ни Станислав и казва нещо, което споделяме напълно: “Защото от моята работа не се изкарват милиони, но аз мисля, че трябва да се опитваме да правим колкото се може повече хора около нас щастливи и да бягаме от комерсиализма, защото той е характерен за хората, изгубили усета и желанието да дават и споделят.”

Очакваме с нетърпение и другите събития на групата “Подобри себе си”, за които не само ще пишем, но и ще вземем участие, за да направим съпричастни и повече хора в това да зареждаш и даряваш непознати хора с положителни емоции и преживявания.
Коментари 4
 • Филип Борисов
  28.01.2016 г. 10:47
  Браво, Братле! Носиш голямо, благородно сърце, ще взема пример от теб :V
 • Гергана Апостолова
  27.01.2016 г. 19:11
  Зоната извън зоната на комфорта е зона на предизвикателствата, точно след нея обаче седи и паник зоната. Всеки сам за себе си трябва да направи крачка за промяна, стига да не е от едната крайност в другата. Стъпка по стъпка....слонска мъдрост :)
 • Пламен Петков
  27.01.2016 г. 18:24
  "Хубавите неща стават и без пари и трябва да обърнем мисленето си, според мен" - ей това е истината! Хората трябва да осъзнаят, че не е задължително да правиш кариера за да си позволиш да бягаш в парка безплатно или да спечелиш от тотото за да изкачиш някоя планина пеш, без лифт! хахаха!:V
 • Daniel
  27.01.2016 г. 18:05
  Super interview!!

Коментари:

Спонсори на Портал 12