Търси

Среща разговор - Да бъдеш визионер с Йордан Камджалов се провежда днес в София

16.11.2016 г.
914
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече

В навечерието на откриването на първия сезон на новия концептуален GENESIS ORCHESTRA, неговия артистичен директор и диригент Йордан Камджалов ще бъде в България, за да участва в поредица събития с широк културен спектър на въздействие.

Диригентът-визионер е поканен за дискусия върху най-актуални културни теми, пред които е изправено съвременното общество в среща-разговор със студентите и академичната общност на Университетът по архитектура, строителство и геодезия и широката общественост.

В деня преди големия концерт за откриването на сезона на GENESIS ORCHESTRA, публиката ще има възможността да бъде свидетел на още едно уникално за България събитие, по модел на най-престижните световни музикални институции, а именно „предконцертен диалог“, по време на който ще се повдигне завесата на предстоящия концерт, чрез разговор със солистите и диригента върху произведенията, техните композитори, предизвикателствата и поставените цели. Един формат, който допринася за по-задълбоченото и пълноценно преживяване по време на слушане.

Самият концерт ще бъде изпълнен два пъти – веднъж за българската публика в София и веднъж за немската публика в Мюнхен на престижната сцена на Gasteig Carl-Orff Saal. С това GENESIS ORCHESTRA бележи и първото си излизане на международна сцена, с което отваря още една врата за популяризиране на българското изкуство зад граници.Списък на събитията:

16.11.2016 г. – 18.00 ч. – Гост в аула „Максима” по покана на Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) за отворена среща-разговор със студенти и граждани на тема „Да бъдеш визионер”.

25.11.2016 г. – 19.00 ч. – Преконцертни диалози, Софийска Градска Художествена Галерия.

26.11.2016 г. – 20.00 ч. – Откриване на първия сезон на новия концептуален културен проект, в лицето на GENESIS ORCHESTRA с концерт в зала “България“. В програмата:
Ш. К. Сен-Санс -Introduction and Rondo Capriccioso за цигулка и оркестър
Кр. Кюркчийски – концерт № 1 за пиано и оркестър
П. Ил. Чайковски – Симфония № 5
Солисти:
Ивайла Кирова, пиано
Мариан Краев, цигулка

28.11.2016 г. – 20.00 ч. –  GENESIS ORCHESTRA под диригентството на Йордан Камджалов в емблематичната зала “Gasteig Cаrl-Orff Saal, Мюнхен
 
Емил Елмазов
Емил Елмазов
Д-р Емил Елмазов е създател на природния резерват Билкария, в Габровския балкан. Един от най-сериозните и задълбочени изследователи на билките и лечебните растения. Д-р Елмазов е възкресителя на отглеждането на лимец в България, известно още като зърното на Христос.

“В първичните форми на всички растения е вложена космическа светлина, която постепенно изгасва в тяхната хибридизация. Изчезването на светлината от хляба е най-мъчителната стъпка от хранителната деградация на човечеството.“, споделя д-р Елмазов.

Емил Елмазов е също писател и поет, а в областта на медицината е ивестен ирисолог. Във Велико Търново има кухня-магазин-ресторант за живи храни, в които широко се използва лимец и др. полезни съставки. Едни от най-популярните му продукти са напитката "Меча сила", "Кафе с лимец", Меденки с лимец" и др. На Самоводската чаршия във Велико Търново, д-р Елмазов има специализирана билкопродавница, където могат да се намерят различни видове билки.
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12