Търси

Спас Мавров: Живота не е зароден на тази Земя, а е привнесен (ВИДЕО)

29.01.2017 г.
5670
3
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Ние сме 4-тото човечество на тази планета в 5-тата му структура на развитие, наречена коренна раса. Следователно никой от нас не е произведен тук. Тук е реализирано семето му и рода му. Следователно семената и родовете идват от другаде. Там има една голяма тайна, която пак е открадната в Библията, но тя е българска – за 40-те сина на епохата Йон. На един Йон, че тримата големи генетици как работят в една епоха, за да се промени ДНК-то на тази Земя. Йон, който евреите нарекоха Ной с тримата си сина Хаам, Сим и Яфет. На български, в тангризма те са Сем, Хам, Яфа. Яфа е мярка, Сем е семе, Хам е е баланс между мярката и семето, т.е. баланса на развитие.

Централната линия на ръководство на енергиите на нашата планета, която Хам работи в момента преминава през Велико Търново. Живота не е зароден тук, живота е зароден и тук. Затова в тангризма, аз казвам, че е колосално знанието, защото в него например третата костенурка или символа на планетата означава, че всички планети могат да развият тази структура и този процес. Означава, че българите са знаели още нещо: че във Вселената може да има милиарди като нашата звезда и милиарди като нашата планета, и милиарди като нашият живот. Кога са го знаели? – Много, много назад, защото в 9 век ние още не може да говорим за наука. Никой в 9 век не може да говори за наука в чистия вид на наука, на това понятие, но българите са говорили с научна терминология, разбира се завоалирана в абревиатури и скрити знания. Така, че животът не е зароден на тази земя, а е привнесен на тази земя.

На 3.03.1993 г. аз присъствах на събуждането на ядрото на тази земя в Новата епоха. Тогава във Велико Търново се срещнаха енергийните потоци на изблика на йоните от нашето ядро с тези, които идваха към нашата планета от Слънцето и от нашата галактика. От тогава насам започна прехода към 6-та коренна раса. Дънов го регистрира още 1914-та година, той знае, но това са авангардните, това е авангарда. На 3.03.1993 г. във Велико Търново започна Новата епоха. Какво означава това? Означава, че оттук нататък ние сме като на изпит. Българите, сърбите, македонците, траките, турците – всички са деца на този Балкански п-в, всички са етнически разделени структури, които са владеели и отговарят енергийно за процесите на жлезата на Времето с баланса към Атон, която е другата жлеза.

Исторически мога да ви кажа само, че 2017г. в тангризма се бележи като година, в която трябва да се извършат преломи. Къде? – В държавността, в социалния живот, но и в нашето съзнание, защото е време да започнем да мислим отговорно.

Колобърски ритуали по отношение на духовното учение, които да се изпълняват по специфичен начин, има само изпращане и посрещане на Слънцето. Този ритуал донякъде е възпроизведен от Дънов, донякъде защото може би такъв е бил момента. Всичко останало е било битова култура. Трябва да направим разлика – в тях са вплетени духовните знания на основата на една религия или на едно духовно учение, но те са с битови характери. Не само ние правим сватби и не само ние празнуваме.

Сега например празникът Млада Бога или Зимното Слънцестоене, на което почва сурвакането – това са си тангристки обичаи. Млада Бога означава ново слънце, защото Бога на планетата е Слънцето, този, който ръководи – Господ Бог, както го наричат в Библията. Сурвакането е принципът, когато малките момченца поздравяват всички за това, че Млада Бога вече е готов, т.е. започва да расте слънцето.

В момента се правят ужасно много обърквания на нашата фолклорна култура. В Перник това е един от най-показателните моменти, ще се възползвам от случая да ви го кажа. В Перник се извършва най-голямото кощунство в момента по отношение на българският фолклор – събраха се празниците Кукери със Сурвакане. Кукерите се правят сега, на пролет, на 22 март, когато трябва да изгоним злите духове и да приветстваме чрез чамовете връщането на положителните духове за възраждане на пролетта. Сурва се прави на Млада Бога, на 21-22 декември. Защо ги съединиха? – За да може един ден, след едно – две поколения, той да стане естествен празник и нашите да викат „Сурва, кукере!“. Това е накрая вече, няма накъде и за съжаление големи етнолози, фолклористи, не знам за пари ли, защо ги признават, съединяват тези два празника."

ВИЖТЕ ЦЯЛАТА ВИДЕО ЛЕКЦИЯ:
 
Спас Мавров
Спас Мавров
Спас Мавров е един от най-отдадените изследователи и търсачи на тайнствата на Тангризма и посветен Колобър. Има за мисия да съхрани, предаде и разпространи древното духовно учение на нашите предци.
Той е автор на книги, езотерик, творец, скулптор, иконописец и поет. Наследник на устната българска колобърска традиция, член на Българската академия за науки и изкуства и член на Управителния съвет на Международен фонд за изследване на тангризма.

.

Завета на Танг РА: Душа-душа да не по­робва и Дух-духа да не подвежда! С името Танг РА (Тангра) в Българската устна колобърска традиция се илюстрира Централното Слънце на нашата Все­лена звездата Алциона от създвездието Плеяди.

 

Книгите му засягат темите относно: основите на Тангризма, колобрите - древните жреци, слънчевият календар на българите - Колада, българските сакрални вълшебни приказки като инструмент за предаване на древна мъдрост, Балканите като жлеза на времето и мисията на България, сакралните думи в Тангризма, теория на енергийният обмен между мъжа и жената, алхимията като наука, езотерична астрология, ясновидство и други.

Спас Мавров е роден през 1949 г. в с. Венец окр. Бургаски.

.

Тангризмът, Учението на българите преди Християнството, представлява система за обу­чение и развитие на съзнанието на хората. Тангризмът, като духовно Учение, зачита напълно душевната и лична свобода на хората, затова няма никакви канонизирани изисквания към вероизповеданието на членовете на държавата.

Танг РА е Универсалният жизнен принцип на Вселената, който наричаме Бог Отец, Отец на Живота, Бог на българите и хората.

В Тангризма  понятието Посветен не означава нищо друго, освен “Човек, преодоляващ своя личностен аспект и стремящ се да развие и усъвършенства  духовното си развитие така, че да се превърне в Безличностен ученик. 
 

Свързани публикации

Христо Нанев | © Портал12
11.05.2016 г.
5889
1

Христо Нанев: Духовната връзка между българските феномени не е случайна (ВИДЕО)

Христо Нанев говори за богомилите през погледа на големите български феномени Слава Севрюкова, Дядо Влайчо, Преподобна Стойна, а също така направи някои аналогии между богомилството и учението на бялото братство.
Виж повече
проф.Дамян Попхристов | © 2016 Portal12
16.11.2016 г.
15069
4

Проф.Дамян Попхристов: Боян Мага и учениците му са тук и работят сред нас (ВИДЕО ИНТЕРВЮ)

Представяме ви интервю на Таня Борисова с проф. Дамян Попхристов по темата за това кой е Боян Мага, наследството на богомилите и връзката със Свети Иван Рилски...Велико Търново, 13.11.2016
Виж повече
Спас Мавров
29.01.2017 г.
7971
7

Спас Мавров: Тангра е централен жизнен принцип на нашата Вселена (ВИДЕО)

В тангризма на българите за Тангра се казва само едно – централен жизнен принцип на нашата Вселена, а в езическото отношение може да бъде само намерено като идея в звездата Алцеона – това е Алфа на съзвездие Плеяди, на български Квачката с пиленцата
Виж повече
Спас Мавров
29.01.2017 г.
7882
2

Каква е връзката между Тангра, Амон Ра, Мадара, Исара ? (ВИДЕО)

Всички звезди на земята се смятат за синове на Тангра, т.е. за универсално възпроизводство на самата централна звезда и се наричат Амон-Ра. Така още Египет, който го е възприел още от траките това знание, слънцето се нарича Амон Ра. Така обаче центъра на планетата, където е възможно да започне биологично развитие, се нарича Мада-Ра
Виж повече
Коментари 3
 • Георги Петров
  27.05.2017 г. 06:52
  ХОРАТА, ПРИ КОИТО МОЖЕ ДА НЪСТЪПИ СМЪРТ ПРИ ПОВИШАВАНЕ НА ВИБРАЦИЙТЕ НА ПЛАНЕТАТА НИ са тези, които не са предриели никаква подготовка за преминаването към петото измерение, от незнание, или от не желание. При тези хора ще настъпи смърт, но след трикратно ускоряване на състаряването им.
 • Георги Петров
  27.05.2017 г. 06:39
  Е ЕСТЕСТВЕНО Е,ЧЕ ЖИВОЪТ НА НАШАТА ПЛАНЕТА Е БИЛ ВНЕСЕН ОТ ВЪН, тъй като, наата Планета Земя, е създадена ИСКУСТВЕНО.
 • Zdravko
  03.02.2017 г. 20:21
  Не сме от маймуна !

Коментари:

Спонсори на Портал 12