Търси

Спас Мавров: В Астралната илюзия работят най-много демоничните сили

27.11.2020 г.
2645
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Астрално тяло? Такова тяло не съществува реално. Няма и реално астрално поле. Има отражателна зона на енергиите на Етерното и Виталното тела, които създават в Ефира излюзии, можещи да бъдат уловени от енергийното поле на човека.

Има го до толкова доколкото то е отражение на емоционалния и интелектуален комплекс у човека. Както в огледалото имаме образ докато има и реален обект пред него.

Затова всички видения са илюзия и висшето истинско познание идва тогава, когато те изчезнат. Да се победи астралното виждане, илюзията на първото ниво, е една от основните задачи на учениците на тайните доктрини.

Тук, в зоната на Астралната илюзия, работят най-много демоничните сили, защото Етерното и Виталното тела са беззащитни и нямат критерии за съществата даващи информацията.

Дори да е обективно вярна тя е отражение на илюзорната действителност, която един ден изчезва. 

Спас Мавров / из Теория на енергийния обмен
Спас Мавров
Спас Мавров
Спас Мавров е един от най-отдадените изследователи и търсачи на тайнствата на Тангризма и посветен Колобър. Има за мисия да съхрани, предаде и разпространи древното духовно учение на нашите предци.
Той е автор на книги, езотерик, творец, скулптор, иконописец и поет. Наследник на устната българска колобърска традиция, член на Българската академия за науки и изкуства и член на Управителния съвет на Международен фонд за изследване на тангризма.

.

Завета на Танг РА: Душа-душа да не по­робва и Дух-духа да не подвежда! С името Танг РА (Тангра) в Българската устна колобърска традиция се илюстрира Централното Слънце на нашата Все­лена звездата Алциона от създвездието Плеяди.

 

Книгите му засягат темите относно: основите на Тангризма, колобрите - древните жреци, слънчевият календар на българите - Колада, българските сакрални вълшебни приказки като инструмент за предаване на древна мъдрост, Балканите като жлеза на времето и мисията на България, сакралните думи в Тангризма, теория на енергийният обмен между мъжа и жената, алхимията като наука, езотерична астрология, ясновидство и други.

Спас Мавров е роден през 1949 г. в с. Венец окр. Бургаски.

.

Тангризмът, Учението на българите преди Християнството, представлява система за обу­чение и развитие на съзнанието на хората. Тангризмът, като духовно Учение, зачита напълно душевната и лична свобода на хората, затова няма никакви канонизирани изисквания към вероизповеданието на членовете на държавата.

Танг РА е Универсалният жизнен принцип на Вселената, който наричаме Бог Отец, Отец на Живота, Бог на българите и хората.

В Тангризма  понятието Посветен не означава нищо друго, освен “Човек, преодоляващ своя личностен аспект и стремящ се да развие и усъвършенства  духовното си развитие така, че да се превърне в Безличностен ученик. 
 

Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12