Търси

Спас Мавров: Тангра е централен жизнен принцип на нашата Вселена (ВИДЕО)

29.01.2017 г.
8081
7
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Представяме ви видео лекция на Спас Мавров за Тангризма:

"В България последните години, повече от 50, усилено се мълчи по въпроса за тангризма. Такова мълчание не знам другаде в света в такова духовно учение дали има - и собственият му народ да мълчи. Случи се така, че преди няколко години ние разбрахме, след като аз бях два пъти канен, но все не можех да отида, защото смятам, че не ми е мястото там, защото на тази конференция, за която сега набързо ще ви разкажа, присъстваха около 15 – 17 изключително ерудирани, бих казал в най-добрият смисъл на думата, мастити учени от целия Евразийски съюз, които се занимаваха само с една тема – тангризъм. Оказа се, че нас, българите ни няма. Тогава по настояване на един приятел, малко сконфузени, малко – не, но все пак решихме поне като гости със съпругата ми да присъстваме последния ден и тогава се случи нещо, което мен първо ме порази, възмути ме от дъното на душата ми и наистина ми даде възможност да набера сили, да стана и да им кажа пред всички: Ами, може да мислите, че ни няма, ама на, мен ме има.

Колобри има! Аз съм завършил такъв курс при колобъра Дойчо, преминал съм това обучение и това, че съм колобър се получава със знак от небето. Никой не може в тангризма да положи ръце върху тебе и да каже от днес си такъв, а от утре си малко по-друг. Само небето дава знак. Това всичко се случва на V Конференция на Евразийския съюз на Фондацията за изучаване на Тангризма, в България е в Камчия и тогава разбрах, те с удивление разбраха, че има действителен колобър в България, човек, който е завършил тази школа и с онази широка и любопитна душа на учените, казаха: Искаме да го чуем. Хората се оттеглиха малко от докладите и ми дадоха 15-20 минути, в които аз им обясних какво е това българският тангризъм.

С учудване разбрахме, че става въпрос за Конференция, на която около 17 учени, водещи институти, ректори, начело с акад.Абаев, разглеждат въпроса „Завръщане на тангризма като основно духовно учение в Евразийският съюз“. Въвеждането на тангризма като основно духовно учение е по нареждане на Путин и под прякото наблюдение на Лавров, знаете ги тези имена... Начелото на цялото това стои акад. Абаев и директорката на фондацията Елена Федорова и се оказа, че тези хора са дошли на среща, за да обсъдят, 5 дни да обсъждат какво е това Тангра, да дадат определения. Всички станаха и точно и ясно формулираха, според своята националност, според своите знания за тангризма и това, което имат в своята народна история за тангризма, както те разбират от тангризъм. Аз бях изненадан, че те имат лични отношения. Те имаха свои специфични виждания, но никой не знаеше, че в тангризма на българите за Тангра се казва само едно – централен жизнен принцип на нашата Вселена, а в езическото отношение може да бъде само намерено като идея в звездата Алцеона – това е Алфа на съзвездие Плеяди, на български Квачката с пиленцата и само толкова. При нас Тангра не е антропоморфен, при нас Той не е дядо Боже – няма бради, няма мустаци, няма вид на благородник или на някой друг, който обаче като се ядоса да не си край него, защото дори от Рая може да те изгони, стига да си направил нещо, което Той не иска да го правиш. Оказа се, че тези хора обсъждат 5 дни формулировката на Тангра, защото студентите, след още няколко години в Евразийският съюз ще изучават тангризма с една единствена надежда, която е всъщност е основната директива на президента Путин – да има духовно учение, в което Бога да не е персонализиран, а да обедини всички останали – било то мохамедани, християни, будисти и т.н., за да няма никакви етнически и верски противоречия. На мен ми се струва, че това е една от най-благородните идеи на нашето време, защото ние сме свидетели на това както означава етнически, религиозни битки. Свидетели сме на нещо ужасно.

Тогава за моя най-голяма изненада, беше попитана и България какво мисли за тангризма. Изправи се една доцентка, научен работник от БАН и каза: "Много се извинявам, аз съм траколог и за първи път от вас чувам, че има тангризъм."... Да, в този момент на мен ми стана много зле… в смисъл такъв,... изправя се член на БАН, който се занимава с религиозните проблеми или с духовните проблеми на две от главните структури на нашия народ – траки и българи, и той не знае, че другата половина от този народ, българите не са били чифути преди християнството, ами там някакви диваци… Какво е това тангризъм?! Няма такова нещо! БАН казва, че тангризъм няма, т.е. Борис I не е бил тангрист, а ние сме приели християнството в 9 век официално, което значи, че до 9 век ние сме никои.

Африканските шамани може да имат тотемизъм, но имат духовна култура, ескимосите може да имат друго, евреите може да имат техният си Йехова и цялата Библия, а ние българите до 9 век нямаме никой. Ей така, пасем си като животни някъде, живеем и БАН твърди това. Още по-зле беше, когато се оказа, че председателя на Фондация Тангра (ТанНакРа) с един от своите помощници имат доклад, публикуван е вече.., и който иска може да го прочете, че тангризъм в България няма. Още по-зле! Фондация Тангра в скоби има едно разяснение Тан-Нак-Ра. Тан на български означава небе, но Нак означава змия и до ден днешен в Индия наричат така кобрите – нак и нагина, а Ра означава енергия и излиза, че Българският Тангра е небесната змия Ра, което вече е нетърпимо.

Дали в нашият народ е имало тангризъм или е нямало, акад.Абаев беше много изненадан от всичко, което се случи, те всъщност бяха изненадани всички. Аз им обясних какво означава в тангризма Тангра, какво е нашето учение, каква е целта на колобрите, какво изобщо е това тангризма, българският, след което те имаха хрумването и след това хрумване има много следствия, речника е едно от тях, направиха ме член на редакционната колегия за издаване на Речник на тангризма и сега 2017 г. ще бъдат положени основите в Кавказ трябва да се отиде юни месец, където ще се съберем, за да положим основите и да оформим бъдещият учебник за студентите по тангризъм. Вижте колко сериозно се занимават с тези проблеми. 

ВИЖТЕ ЦЯЛОТО ВИДЕО:
 
Спас Мавров
Спас Мавров
Спас Мавров е един от най-отдадените изследователи и търсачи на тайнствата на Тангризма и посветен Колобър. Има за мисия да съхрани, предаде и разпространи древното духовно учение на нашите предци.
Той е автор на книги, езотерик, творец, скулптор, иконописец и поет. Наследник на устната българска колобърска традиция, член на Българската академия за науки и изкуства и член на Управителния съвет на Международен фонд за изследване на тангризма.

.

Завета на Танг РА: Душа-душа да не по­робва и Дух-духа да не подвежда! С името Танг РА (Тангра) в Българската устна колобърска традиция се илюстрира Централното Слънце на нашата Все­лена звездата Алциона от създвездието Плеяди.

 

Книгите му засягат темите относно: основите на Тангризма, колобрите - древните жреци, слънчевият календар на българите - Колада, българските сакрални вълшебни приказки като инструмент за предаване на древна мъдрост, Балканите като жлеза на времето и мисията на България, сакралните думи в Тангризма, теория на енергийният обмен между мъжа и жената, алхимията като наука, езотерична астрология, ясновидство и други.

Спас Мавров е роден през 1949 г. в с. Венец окр. Бургаски.

.

Тангризмът, Учението на българите преди Християнството, представлява система за обу­чение и развитие на съзнанието на хората. Тангризмът, като духовно Учение, зачита напълно душевната и лична свобода на хората, затова няма никакви канонизирани изисквания към вероизповеданието на членовете на държавата.

Танг РА е Универсалният жизнен принцип на Вселената, който наричаме Бог Отец, Отец на Живота, Бог на българите и хората.

В Тангризма  понятието Посветен не означава нищо друго, освен “Човек, преодоляващ своя личностен аспект и стремящ се да развие и усъвършенства  духовното си развитие така, че да се превърне в Безличностен ученик. 
 

Коментари 7
 • Ник
  15.04.2017 г. 01:07
  Добрева, откъде го взаимства това ЗНАНИЕ? :Н;)
 • Pfff
  13.03.2017 г. 17:36
  За Райко съм съгласна и затова, че нашият бог е Слънцето се знае! Това, че БАН няма или не иска да има идея си е проблем на БАН и функция и резултат от нечия объркана политика. Това, което ме смущава е как между цялата тази информация, ей така някакси леко е вместена и повторена 100 пъти идеята за Евразийски съюз и затова как Путин искал да обединява хората на принципа на духовността, а не на организираната религия... И не мога да не се замисля за всички пъти и начини, в които Русия (начело с Путин) е правила опити да унищожи духовността на други народи (включително и в България). Така, че темата за Путин и Евразийски съюз моля да се отнесе в друга категория иначе всичко се обезсмисля доста!! Ако е правило смисъл изобщо.
 • анастас
  01.02.2017 г. 15:09
  всички са богове
 • мария
  01.02.2017 г. 14:34
  Ей... български по- заможни, богаташи ! Направете едно добро ДЕЛО - авансирайте Спас Мавров и тангристите да отидат в Кавказ на тази конференция тази 2017 година ! Побързайте свържете се с него ....молим ви.....
 • Галина
  30.01.2017 г. 11:38
  Жороооо, Жоро, за какъв бог бълнуваш бе човек? Човека ясно си го казва - бог Тангра НЯМА! Има Космически Принцип на Организиране на Материята! Никакви богове, никакви 20 лева! Откъде обаче ти изкопа тоя бог не ми е ясно! Вярно е явно че човек чува и вижда само това което иска да чуе и да види.......

Коментари:

Спонсори на Портал 12