Търси

Спас Мавров: Енергетиката на нашето сърце ще се слее с енергетиката на Слънцето (ИНТЕРВЮ)

21.12.2020 г.
7267
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
В най-новото интервю с българския колобър Спас Мавров, разговаряме за Еднажден (21.12.2020) за Слънчевия календар на българите - Колада. Говорим за зимното слънцестоене и раждането на Млада Бога, която българите наричат младото Слънце, което се ражда отново в деня на зимното слънцестоене и нараства до своя апогей в лятното слънцестоене.

Спас Мавров обяснява какво е Колада и как българският календар е свързан с 4-те стихии - Огън, Въздух, Вода и Земя, а също - кои са "мъртвите дни в годината" и кога всъщност се провежда българския обичай Сурвакари и защо кукерският празник в Перник е в пълно противоречие с изконните традиции.

Засягаме и темите за традициите в празнуването и разликата между Коледа и Колада, особено връзката с постните храни на Коледа и безумието с коленето на прасета, което е пълна вакханалия и опороаване на чистите традиции.

Един от най-важните акценти в интервюто е преместването с 1 градус на оста на Земята, която от 23 градуса, вече е 22 градуса и отражението на това върху енергиите и Сърцето на човек, в контекста на Слънцето, слънчевите вибрации и слънчевия сплит.

Спас Мавров
Спас Мавров
Спас Мавров е един от най-отдадените изследователи и търсачи на тайнствата на Тангризма и посветен Колобър. Има за мисия да съхрани, предаде и разпространи древното духовно учение на нашите предци.
Той е автор на книги, езотерик, творец, скулптор, иконописец и поет. Наследник на устната българска колобърска традиция, член на Българската академия за науки и изкуства и член на Управителния съвет на Международен фонд за изследване на тангризма.

.

Завета на Танг РА: Душа-душа да не по­робва и Дух-духа да не подвежда! С името Танг РА (Тангра) в Българската устна колобърска традиция се илюстрира Централното Слънце на нашата Все­лена звездата Алциона от създвездието Плеяди.

 

Книгите му засягат темите относно: основите на Тангризма, колобрите - древните жреци, слънчевият календар на българите - Колада, българските сакрални вълшебни приказки като инструмент за предаване на древна мъдрост, Балканите като жлеза на времето и мисията на България, сакралните думи в Тангризма, теория на енергийният обмен между мъжа и жената, алхимията като наука, езотерична астрология, ясновидство и други.

Спас Мавров е роден през 1949 г. в с. Венец окр. Бургаски.

.

Тангризмът, Учението на българите преди Християнството, представлява система за обу­чение и развитие на съзнанието на хората. Тангризмът, като духовно Учение, зачита напълно душевната и лична свобода на хората, затова няма никакви канонизирани изисквания към вероизповеданието на членовете на държавата.

Танг РА е Универсалният жизнен принцип на Вселената, който наричаме Бог Отец, Отец на Живота, Бог на българите и хората.

В Тангризма  понятието Посветен не означава нищо друго, освен “Човек, преодоляващ своя личностен аспект и стремящ се да развие и усъвършенства  духовното си развитие така, че да се превърне в Безличностен ученик. 
 

Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12