Търси

Спас Мавров: 2019 г. ще бъде под влиянието на силите на Въздушния етер

31.12.2018 г.
14030
Добавена от: Таня Борисова
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Каква според Вас ще е 2019 година? Какви послания ни носи?
В тангризма по принцип прогностика е забранено да се прави, тъй като дори магнитните полюси на нашата планета се променят на зимното слънцестоене - всяка година. Те са в пряка зависимост от основната енергия на онази Сила, която ние наричаме “етър” или “етер” на руски, което е малко по-различно, но също се отнася до същия тип енергии или нейната интерпретация в четирите и варианта, Четирите Джила както ги наричаме в тангризма. Тази интерпретация е и годишна... Всяка годишна интерпретация има собствена характеристика, която започва на 21 декември и приключва на пролетното равноденствие. На пролетното равноденствие вече е изградена цялата геомагнитна система на новата година, като Принцип как ще се развива напред до следващото зимно слънцестоене. Именно затова прогностиката винаги е под въпрос. Иисус Христос много точно казва за онова време, когато го питат: Кога ще настъпят апокалиптичните промени, той казва: “За онова време и Синът не знае...само Отеца”, т.е. - за онова време не можем ние да прогнозираме нищо… То се случва съобразно енергетиката и много по-кардиналната промяна, която настъпва пак в периода около 21-ви декември, т.е. през зимния период на нашата планета, на самото Слънце. Затова за 2019 година можем да кажем само, че ще бъде под ръководството на един от четирите етера. Аз предполагам, че той ще е Въздушният етер, защото тази година, която премина (още мъничко има да изтече, не по календарен път, а по друг - енергиен път) беше под символа на Огъня. На нас ни предстои една година, в която водеща роля ще имат силите на етера - Въздух, с +неговия Джил на нашата планета. Това показва, че годината ще бъде подчертано динамична с характеристики за внезапни, бързи промени.
По-важно е обаче хората да знаят, че от 2017 година до 2021 година, имаме четири години на намалена динамичност по отношение на проявата на всяко човешко същество на планетата с неговите характеристики - такова, каквото то е. Т.е. имаме четири години, в които следва един период на преглед на цялото човечество. Това, за което говоря в момента не се отнася само за нашия народ, то се отнася за цялото човечество, което е под знака на четирите основни характеристики, които ние познаваме от астрологията като вода, огън, въздух и земя.
Тази година, която изтече, бяха разгледани от съответните йерархии, които бяха с небесен характер - те не са планетни, има и планетни представители, но за тях не може да се говори. Тези енергии бяха включени в по-специален режим, по-точно те самите бяха в по-специален режим и се наблюдаваха всички хора с огнени знаци… Това са: Лъвове, Стрелци и Овни, характеризирани като зодиакални знаци, за да може да бъде по-ясно. Този тип хора вече бяха разгледани, т.е. те се проявиха, характеристиките им бяха отчетени. Сега следва да се разгледат характеристиките на другите три зодиакални знака, т.е. на другите три големи прояви и съответният им водещия етер. Сега  водещ ще бъде етера на Въздуха. Това са въздушните зодиакални знаци: Близнаци, Везни и Водолей. Душата на хората, които имат асцендент въздушен знак, се ръководи от въздушния етер, но като асцендент, а не като знак на личността. Както например, един човек може да бъде със слънчев знак - Козирог, обаче душата му да е под знака на Близнака - тогава той има въздушна душа или: тази година, той ще бъде под особено влияние на въздушните потоци на етера на Въздуха. Един от четирите етера, който ще ръководи, е този.
2019 година като принцип ще се развива от по-мощната енергетика на етера на въздуха... От тези четири основни структури на цялото човечество една ще бъде по-чувствителна към тези енергийни промени, към този процес. Когато тя, като по-чувствителна се проявява, всъщност ще регистрира кой какъв е като характер, като психика, като поведение и като всичко, което представлява една личност. След това следват Водата и Земята и това означава, че до 2020 година четирите етера ще са направили нужните енергийни въздействия върху цялото човечество и планетата като материално тяло, за да може да се охарактеризира нашата човешка същност. Затова, 2021 година в тангризма е вторият цикъл, в който ще започне масовото преглеждане на човечеството - кой става за следващата Коренна Раса и кой не става. Т.е. кой може да премине в новия етап от еволюцията на човечеството като единен организъм и кой не може.
Т.е. ние се намираме във втория цикъл на четирите етъра?
Да, който е изключително важен за хората, които имат души с въздушен знак, т.е. душите са под прякото ръководство на етера на Въздуха. Ако трябва да правим прогностика, във всякакъв друг характер прогностиката има временен и ситуационен характер - в политиката, социалния живот, икономиката… Тя зависи от състоянието на всяка държава, от нейното икономическо или политическо положение, от това в какъв конгломерат се намира, както например ние се намираме в един политически конгломерат на ЕС, другите са на САЩ и т.н. Това са много условия, които имат по-социален, по-битов характер, те са свързани с процесите на самото съществуване, на нашето битие, но ако в тангризма сме ангажирани за някаква прогностика - то е за това, какво ще се случи с душата. Не е толкова важно дали социално една държава ще се възмогне за една година, ще има благоденствие, много пари, много живот, много веселие, а важно е как душите ще реагират на това. По-важно е как душите ще реагират в крайните аспекти и всяка душа показва какво всъщност представлява, което е изключително важно за Йерархиите, които наблюдават тези крайни промени в нашата епоха и съответно отчитат отделния човек на какво духовно положение се намира.
Най-важния процес в момента, който е изключително важен за хората е процесът за лъжата, т.е. онзи процес вътрешно в хората, който репродуцира лъжи. Хората не си дават сметка, че психичното състояние на съвременното човечество, включително и на нашия народ, се намира под вече генетичното въздействие на принципа на НЕистината. За този принцип на неистината тази година бяха проведени експерименти от групи изключително високо посветени хора, част от които са гости на нашата планета, за да се провери състоянието на хората по отношение на този принцип на неистината. Неистина е всичко, което не е истина.
Неистина е, че например сега ме попитахте “Колко е часът?” и аз Ви казах “3 без 15”, а то всъщност е 3 без 10. Хората не си дават сметка и не контролират психичното си състояние, а това означава да контролират душата, а това означава да я контролират, защото тя в този период например, сега, ще се намира под знака на въздуха - през 2019 година и това показва, че ние всъщност всеки момент трябва да сме безкрайно прецизни към процеса. Тук можем да се върнем към най-великия човек, който се е раждал на нашата планета – Христос. Когато Иисус вижда Натанаил, той казва: “Ето един евреин, в когото няма лъжа”. Разбирате ли какво отчита Христос, когато вижда този човек срещу себе си... Той не отчита дали е добър, дали е лош, дали ще му помага или няма да му помага… Той отчита един евреин, в когото няма лъжа, т.е. една истинска душа… Иисус отчита качеството на неговата душа. Това е един велик пример, с който за съжаление църковните тълкователи не се занимават, не го разпространяват, не обясняват на хората.
Единствената прогностика за 2019 година, която мога да се ангажирам да направя, е прогностиката за това, че след като бяха прочетени всички огнени знаци и поставени в кризисни ситуации, за да се види готови ли са да изнесат неистината в съзнанието си и да я признаят пред хората или не, сега предстои това да се случи с хората, чиито души носят въздушен знак.
Да се живее в истина означава човек да изчисти съзнанието си от неистините на своя живот. Сега е времето човек да стане и да повика приятеля, когато някога е обидил, когато някога нещо е станало и да каже “Преди време сгреших. Чак сега го осъзнавам, но сгреших и моля да ми простиш. Ако искаш ще бъдем приятели, ако не искаш - не. Аз искам ти да знаеш, че тогава съм сгрешил ”. Т.е. да изнесеш от вътрешното състояние на своята психика процеса, който служи като ядро за зараждане на нови неистини в твоето съзнание. Когато човек направи това, съзнанието се освобождава. Затова в християнството съществува поговорката “Признат грях не е грях” или “Признат грях е половин грях”, защото, когато ти изнесеш неистината навън, човек я изкоренява от собственото си съзнание. Тази неистина е фундамент за 2018 година в огнения ѝ аспект, тя е фундамент и за 2019 година във въздушния ѝ аспект, - фундамент за всички души от Въздушния знак.
Вашето наричане за Новата 2019 г.:
Наричане, не мога да направя, но ето моето пожелание: Да е мирна и спокойна Новата година и да бъде Година на духовно осъзнаване и извисяване на българския народ!
 
Таня Борисова
Таня Борисова
Таня Борисова е създател на сайта Портал12. Има дългогодишна практика като журналист и мениджър на медийна група в периода 2007-2016. Работи активно по утвърждаването на Портал12 като алтернативна медия с изконни принципи, ценности и цели за себепознание и чисто духовно развитие.

За запитвания и предложения за заснемане на интервюта с личности, отразяване на семинари, лекции и събития в сферата на себепоизнанието, здравето и духовното развитие, можете да пишете на: tanya@bgmedia.bg 
Спас Мавров
Спас Мавров
Спас Мавров е един от най-отдадените изследователи и търсачи на тайнствата на Тангризма и посветен Колобър. Има за мисия да съхрани, предаде и разпространи древното духовно учение на нашите предци.
Той е автор на книги, езотерик, творец, скулптор, иконописец и поет. Наследник на устната българска колобърска традиция, член на Българската академия за науки и изкуства и член на Управителния съвет на Международен фонд за изследване на тангризма.

.

Завета на Танг РА: Душа-душа да не по­робва и Дух-духа да не подвежда! С името Танг РА (Тангра) в Българската устна колобърска традиция се илюстрира Централното Слънце на нашата Все­лена звездата Алциона от създвездието Плеяди.

 

Книгите му засягат темите относно: основите на Тангризма, колобрите - древните жреци, слънчевият календар на българите - Колада, българските сакрални вълшебни приказки като инструмент за предаване на древна мъдрост, Балканите като жлеза на времето и мисията на България, сакралните думи в Тангризма, теория на енергийният обмен между мъжа и жената, алхимията като наука, езотерична астрология, ясновидство и други.

Спас Мавров е роден през 1949 г. в с. Венец окр. Бургаски.

.

Тангризмът, Учението на българите преди Християнството, представлява система за обу­чение и развитие на съзнанието на хората. Тангризмът, като духовно Учение, зачита напълно душевната и лична свобода на хората, затова няма никакви канонизирани изисквания към вероизповеданието на членовете на държавата.

Танг РА е Универсалният жизнен принцип на Вселената, който наричаме Бог Отец, Отец на Живота, Бог на българите и хората.

В Тангризма  понятието Посветен не означава нищо друго, освен “Човек, преодоляващ своя личностен аспект и стремящ се да развие и усъвършенства  духовното си развитие така, че да се превърне в Безличностен ученик. 
 

Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12