Търси

Сорин Черин - Румънският Мъдрец, който е доказателството, че Бог е пратил своите си във всички държави

15.11.2020 г.
4445
Добавена от: Борислав Борисов
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
През месец Май 2019-а година, някакво вътрешно чувство ме накара да отида късно вечерта и да отворя книжарницата на Портал12 във Велико Търново. Беше почти полунощ. На фона на топлата светлина от няколко лампички, които включвам нощем, и в атмосферата на тихо звучащият албум Rosetta на Vangelis, започнах да подреждам книги. Бях изпаднал в онова особено медитативно състояние, в което човек губи усета за време, докато търсех най-добрата подредба на книгите - за да ги сближа като живи същества, които търсят сродство и единство. 

В този момент усетих, че някой ме наблюдава. Навън беше тъмно, а в книжарницата бе светло, и съвсем естествено е от тъмното да могат да те наблюдават. Не виждах никой навън, докато не се чу почукването на вратата. Отворих и видях усмивките на млади мъж и жена, които ме попитаха на английски, дали могат да влязат. Разбира се - поканих ги. Първото нещо, което направиха, бе да се вгледат в портрета на Учителя Беинса Дуно и в една мистична рисунка на Елеазар Хараш. След това ги оставих да разглеждат книгите. След няколко минути им показах няколко книги на английски, като ги попитах от къде са. Те ми отговориха, че са от Румъния. Взеха книгите на английски, обаче започнаха да разглеждат и книги на български. Казах им: "Но вие не знаете български, нали?" Младият мъж ми отговори: "Не знаем български, но ние вече имаме такива книги - и на Учителя и на Елеазар." Изключително учуден ги попитах: "Как така имате книги? На български.., нали не разбирате?" Жената сподели: "Подредили сме ги на рафтчета в стаята си и спалнята си. Не можем да ги четем, защото са на български, но книгите са около нас, защото от пътуванията ни в България знаем, че съдържат Истината. Усещаме, че това е нещо...много...много безценно...Обградили сме се с книгите и те ни вибрират, макар да не разбираме български."

От тази среща измина година и половина. Мислех си за това, че малцина от българите осъзнават Дарът на Словото, което ни е даденo тук чрез Учителя... и се замислих, колко беден би бил животът там, където няма Съкровена Мъдрост. Казах си - Румъния е по-голяма от България, там вибрациите са различни, но нима са лишени всички души от това да имат достъп до Словото на родния им език?...Оказва се, че Бог е промислил за всеки народ и според неговият темперамент му е дал такива Учители, от каквито има нужда. Странното е, че Румънския Мъдрец е някак тайно скрит и неизвестен все още...

Тази седмица взех първата книга от Елеазар Хараш за Сорин Черин, или както той го нарича в някои от лекциите - Румънеца. Какво казва Елеазар за него?
 • Той е роден Мъдрец с усет за Тънкото и Дълбокото.
 • Той е светлината на Румъния и все още е непознат.
 • Сорин е радост за Сърцето, топлина за Душата и Път за човека, ако бъде разбран.
 • Сорин е докоснат от Божията Милост.
 • Дали го познаваме, или не, той свети в себе си.
 • Знаех, че в Румъния трябва да има голям Мъдрец. Минаха години и го открихме.
 • Ако е скрито слънце за другите - така да бъде, ако е явно слънце - така да бъде!
 • Пътят му е Пътят на Избраните.
 • Сорин, издаваме те в България с голямо уважение, Любов и Почит!
Елеазар Хараш


5 акцента от Сорин Черин - Румънския Мъдрец:
 • Няма нищо по-сияйно от Божествената Светлина вътре в твоята душа
 • Какво може да бъде по-важно от това да се събудиш от съня на живота?
 • Когато разбереш, че отделеността може да бъде близост, животът - смърт, а щастието - страдание, тогава ще разбереш сълзите на този свят.
 • Истината ще бъде винаги първа на масата на Смъртта и последна на масата на Живота, защото Смъртта я приема, а Животът я отрича.
 • Истината е единствения бряг, на който корабите на знанието потъват.

Първата издадена на български език книга на Румънския Мъдрец Сорин Черин, можете да видите тук:


 
Борислав Борисов
Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи новинарски онлайн платформи в България, сега собственост на водещи медийни групи.

Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса, медиите и сигурността ( анализатор в B2 Security - продоволствена сигурност, противодействие трафика на хора, регионално развитие и политики на Балканите, антитероризъм), основател на Асоциация на българските села.

Борислав Борисов е последовател на духовните и езотерични учения от 19-и век, като сред любимите му автори са Морис Метерлинк, Рудолф Щайнер, Райнер Мария Рилке и др.  Отдаден на изучаването и въвеждането в потънкостите в Учението на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), както и на школите на Брат Михаил - Омраам (Михаил Иванов) и Елеазар Хараш.

Изследовател на алтернативните методи в психологията, парапсихологията и квантовата медицина.  За контакти: borislav@portal12.bg 

Спонсори на Портал 12