Търси

София - Божията Премъдрост е на една от пиктограмите - житни кръгове (ВИДЕО)

21.05.2018 г.
7855
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
При един от своите телепатични разговори с махатмите от Шамбала, арх.Мариана Везнева задава въпрос дали висшите същества от физическия и духовния свят ще помогнат на земните хора да преминат благополучно през тежките изпитания, които преживяваме. Те отговарят с пиктограма - житен кръг през Юли 2008-а година, на която е изобразена Богинята Майка - Майката на Света.
Според тълкуванието на Везнева, това висше съвършено същество ще поеме в свои ръце съдбата на планетата Земя, за да запази живота на нейните деца - земните жители, и да продължат те еволюционния си път. 
Коя е тази Майка на света в посланието на Учителите, изпратено чрез този житен кръг? Ето и коментарът на Константин Златев:
Очевидно става дума за Същество, играещо съдбоносна роля в развитието на нашата планета и човечество. Свикнали сме да възприемаме Бога като Отец, Небесен баща, Творец, Вседържител, Промислител и прочее - все имена от мъжки род. Ала Той, както е добре известно, е Същество без полова принадлежност. Той е просто Дух. Тогава?...
Бог действително е Дух (Йоан 4:24) и няма пол. Ала Той се проявява в сътворения от Него свят в две Свои полярности или принципи. На първо място Майката на света е едно от названията на Мировата Майка или Всемирната Душа - Женската полярност на Бога. Може да бъде асоциирана с Ин в китайската религиозно-философска мъдрост, т.е. с Женския космически принцип. Това е принципът на съхранението на това, което е сътворил Ян (мъжкия космически принцип), и предоставяне на условия за развитие на вече създаденото.
На второ място Богиня-майка се отнася до Всемирната Душа или Женския космически принцип. То е налично в редица световни религии, духовни учения и школи. Използват го и редица Посветени от висок ранг, имайки предвид Бога въобще (например Парамаханса Йогананда).
На трето място, Майката на света, или Всемирната Душа, се е изявявала в историята на човечеството посредство някои Свои проекции. Една от тях е известна с името София - Божията Премъдрост, която от своя страна е едно от имената на Второто Лице на християнската Света Троица в Стария завет. Според създателя на антропософската наука - Рудолф Щайнер, познатата от Библията и от свещената история на християнството Дева Мария - Света Богородица, е проявление именно на това Същество, София, т.е. на Майката на света.
Следователно според пиктограмата посланието е в това, че лично Мировата Майка или Душа е поела грижата за земното човечество да бъде съхранено (доколкото трябва) и да премине всички изпитания, съпътстващи епохата на прехода или еволюционния скок. Действията на Женската полярност на Бога в тази насока се разпростират в две основни направления:
- Нейното непосредствено благотоворно въздействие от невидимия свят, което прониква в умовете и сърцата на земните хора във вид на светлина и топлина и повишава ръста на тяхната съзнателност, подпомага еволюционното им израстване и настройва финните им тела за решителния преход
- Нейната проява чрез посредници - въплатени и вселени човешки същества от женски пол, които чрез своя висок еволюционен ръст, чрез вътрешната си енергия на Любов, духовна светлина, топлота, взаимност, всеотдайност, жертвоготовност, съпричастие, състрадание, нежност, кротост, мекота и изобщо качествата и добродетелите на Новата Ева, изпълват с ново съдържание всички области на човешката деятелност; и не на последно място тези същества от ангелско и Божествено потекло не просто смекчават и пренасочват далеч по-твърдата мъжка енергия, но и служат като извор за вдъхновение на мъжете-творци.
В изображението на пиктограмата централно място заема фигура с ясно изразени белези на принадлежност към женския пол. Тя държи над главата си с две ръце - Глобус - земното кълбо. 
ВИЖТЕ ДВАТА ВИДЕО КЛИПА ПО ТЕМАТА:
 
1
1
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12