Търси

Слънцеядът Иван Стойчев: Чрез силата на слънцето може да влияем на времето

12.07.2019 г.
15080
12
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Българският соларен последовател - 65-годишният Иван Стойчев, отказал яденето на 15 юли 2009 г. Лекарите, с които споделя са категорични, че на 50-я ден от началото на отказа му от ядене ще получи срив на имунната система и ще умре. Той им отговаря, че няма, защото интуицията му е силна и тя му казва, че ще живее. Стойчев твърди, че благодарение на това, че се храни само със слънчева светлина и сок от левурда, до такава степен повишава енергийното си ниво, че започва да влияе и на метеорологичната обстановка. „Това става само с убеденост в Божията сила”, казва слънцеядът и припомня, че като духовни същества, свързани помежду си и с цялото творение, ние имаме безгранични способности.Г-н Стойчев, как сте? На 15 юли стават 10 години откакто практикувате слънцеядство, какво ново при вас?
Чувствам се чудесно. Аз съм един от най-здравите хора на планетата. Новото е, че от 6 години живея във Виена. Дойдох тук, за да съм близо до дъщеря ми. Слънцеядството си остава най-перспективното нещо, което правя. Това ме изпълва с надежда и радост, това е възможност да удължа живота си. Тук ми е много удобно да практикувам метода, тъй като апартаментът е така разположен, че мога да гледам и изгрева и залеза. Неслучайно в Австрия живея близо до планината, където има изобилие от билки и див чесън, известен още като левурда. Правя си сок от него, съхранявам го и го комбинирам с доматен сок. Мисля че умишлено е залесяван тук. Той е естественият антибиотик в природата. Доказано е, че суровите листа на левурдата имат силно антимикотично, противоглистно действие и подобно на чесъна, но далеч по-щадящо, прочистват целия чревен тракт от патогени, паразити и всякакви микроби. Неслучайно първата работа на мечките, когато се събудят от зимен сън е да се наядат с див чесън.

Правя си и слънчева вода. Пълня стъклени шишета, слагам ги на слънце, за да се наситят със слънчева енергия и когато се стопли достатъчно, минимум 20 градуса е готова. Тази вода може да се използва и като капки за нос, при хрема. Добре е да изворна, а не е минерална, защото минералната вода, обработена от фотоните на слънцето става малко опасна.

Как така решихте да се храните само от слънчевата светлина?
Постепенно. Още през 1970 г., когато започвах да работя, разбрах, че яденето те кара да мързелуваш, и започнах да пропускам обеда. Правил съм го, без да знам, че е полезно. Същевременно се интересувах от парапсихология, от езотерика. Учех се да медитирам, да отварям третото си око. Винаги съм се стремял към нещо по-различно, което умеят малко хора. Не съм свикнал да бъда в стадото, а извън него.

През 2003 г. отказах цигарите. Бях жестоко зависим от тях. Пушил съм 36 години. В един момент си дадох сметка, че пушенето е ужасна зависимост, при това абсолютно глупава, излишна и вредна. Как можеш да бъдеш здрав, когато си зависим от цигари, алкохол, наркотици, кафе, дори и от храна.

Дълго време успявах да поддържам нормално тегло, но на петата година станах 120 кг. Костната ми система не можеше да ги издържа. Трябваше да се отърва от тях. В България според статистиката има 2 млн. души с наднормено тегло, а както знаем, потенциалът на всички болести е свързан с него. 2008 г. от март до септември ядох предимно домати. Правех си салата от магданоз, от див чесън, овкусявах със зехтин и малко сол. Никакъв хляб, никакво месо. Ефектът беше изключително добър. Свалих килограмите и се чувствах перфектно. Имах достатъчно сили, мускулатурата ми се запази, просто тлъстините изчезнаха. Така че вече се бях подготвил за голямата промяна.

На 15 юли 2009 г. сте спрял окончателно храната?
Малко преди това у нас пристигна индиецът Хира Манек, който популяризира по света соларната практика. Бях чувал за слънчевата светлина като енергия, но информацията ми беше малко. Когато прочетох за какво става дума, си казах, че за мен точно сега е моментът да започна да ползвам тази система. Продължих на домати още 15-20 дни и спрях окончателно яденето. Без въобще да се колебая. Вярвах, че щом го е направил човек, значи ще мога и аз. В интерес на истината наруших препоръките на Хира Манек и с риск да си увредя очите гледах много дълго слънцето. Не препоръчвам това на никого. Освен това доста бързо спрях да ям. Това също не го препоръчвам.

Как е правилно да се прилага соларната методика, Петър Дънов казва, че най-лековитите слънчеви лъчи са по време на изгрев и час след него?
Аз гледам слънцето до час след изгрев и час преди залез. Тогава преобладават инфрачервените лъчи, които са по-щадящи за очите и от които се черпи слънчева енергия.

През очите човекът получава слънчева енергия, с която храни цялото тяло. Добре е да умеете да медитирате. Медитацията дава възможност да се съсредоточиш и да забавиш максимално дишането.


Когато приемам слънцето, е достатъчно преди това да си затворя очите и да се настроя за медитация. Тогава ги отварям и започвам. По този начин енергията от слънцето се приема по-качествено. Очите имат уникалната способност да превръщат светлината в биоелектрохимични импулси, които захранват тялото с необходимата енергия.

Наричате това, с което се храним, ядене, а не хранене, защо?
Защото храненето трябва да ни зарежда с енергия. Учените от масачузетския университет са създали система, чрез която измерват енергията на хранителните стоки от потребителската кошница на средния американец. И са установили, че над 80% от тях нямат енергия, мъртви са. За сметка на това са изключително канцерогенни. Според друга статистика на земята живеят 1 млрд. диабетно болни, над 60% от тях нямат шанс да се излекуват. Основната причина за болестите е безразборното и некачествено ядене.

Всъщност хората ядат заради първобитен панически страх да не умрат от глад. Той се е превърнал в зависимост.


По мой изчисления, до 55 години, когато се отказах, съм изял 100 тона ядене за над 3 млн. долара. Амортизирал съм организма си с продукти, в които има минимална доза енергия и провокират болести. Не виждам никаква логика да продължавам да го правя.

Ако медицинската наука пожелае, съм готов да направя експеримент със себе си и да се освободя от моите черва. Не ми трябват. Минал съм на по-високо енергийно ниво и в никакъв случай няма да се върна обратно.

Познавам се лично с австралийката Джасмухин, която беше у нас и се храни с прана, т.е. приема светлинната енергия във вид на плазма чрез чакрите, откъдето тя директно отива до всяка клетка. Това е най-висшата форма на задоволяване на човешките клетки с енергия. Когато започнах соларната практика и отказах яденето, увеличих пиенето на вода до 5 л на ден. Джасмухин не употребява и вода, защото в праната има всичко. Следващият етап за мен е да мина на това енергийно ниво.

Не ви ли липсват витамини, минерали?
В светлината я има цялата Менделеева таблица. Всичко, което ми е необходимо, си набавям от нея. Слънчевата светлина е по-полезна дори и през облаците, защото през тях не проникват толкова лесно ултравиолетовите лъчи, които са вредни за кожата. Благодарение на този метод, съм изградил собствена енергийна система, която работи безупречно. Друг е въпросът, че някой хора не го разбира, те просто не могат да приемат нещо различно от общоприетия начин на живот.
Виж, аз не агитирам никого да прави това, което правя. За себе си така съм преценил, рискувал съм и засега смятам, че съм спечелил. Аз не живея за хората. Неслучайно се казва, че всеки човек има мисия на този свят. Благодарение на слънцеядството мога да работя за моята мисия, която открих още като дете.

Каква е мисията ви?
Открих я там, където съм роден в град Долна баня, тогава все още беше село. Веднъж станах свидетел на торнадо, бях на 7 години. Мина през целия град. Двамата с майка ми, обаче го прогонихме. Тя се бореше с градушките и за нея беше призвание да променя метеорологичните условия, за да няма щети. Можеше да спира градоносните облаци.

Как го правеше?
Тя беше убедена в Божията сила. Не вярваща. Убедена. Аз съм възприел от нея тези способности. В основата на практиката е човек да се осланя на Бог. Всичко се случва със силата на мисълта. Аз го правех интуитивно без да знам как, гледайки нея. Вярвам, че ми е предала тази способност с мисълта си. Впоследствие започнах да чета за американския учен Хосе Силва и неговия метод – „Силва”. Той обяснява от научна гледна точка как се работи със силата на мисълта. Хосе прави връзка между мозъка и електричеството (тъй като мозъкът също произвежда електричество) и благодарение на познанията си по електроника достига до прозрения, отнасящи до работата на мозъка. Този метод се оказва изключително ефективен – чрез него хората са научават да лекуват себе си и другите (дори от разстояние), да преодоляват напрежението, лошите навици, неувереността, да решават проблемите си от всякакъв характер и да постигат целите си чрез контрол на ума. Силва обяснява, че като духовни същества, свързани помежду си и с цялото творение, ние имаме безгранични способности. Според него, за решаване на различни проблеми, можем да черпим нужната ни информация от общото енергийно поле и да създаваме благата, от които се нуждаем.

В крайна сметка не трябва да забравяме, че човек не може да бъде по-силен от Бог. Така че всичко става с Божията сила и Божията помощ.


Методът sungazing на Хира Ратан Манек
Индиецът Хира Манек, инженер по образование, спира да приема храна през 1995 г. и живее само със слънчева енергия и вода. Рядко пие чай или кафе. Участвал е в няколко експеримента под наблюдение на учени, за да се обясни феноменът слънчево хранене. Най-дългият продължава 411 дни, а следващите са съответно 2011 дни и 130 дни. Международен екип от 21 доктори наблюдава състоянието му, докато той пие само вода. Лекарите установяват само, че неговата епифиза е по-голяма, отколкото на обикновените хора.

Методът му е елементарен. Гледа се в Слънцето сутрин до 45 минути след изгрев и вечер 45 минути преди залез. Започва се от 10 секунди, като всеки следващ ден времето се увеличава с 10 секунди. Може да се практикува само сутрин или само вечер или и сутрин и вечер, като времето за съзерцаване тогава се разделя наполовина. В продължение на 9 месеца постепенно се увеличава продължителността на взиране в Слънцето, докато се стигне до 45 мин., след което то започва да се намалява с по 10 секунди всеки ден.

След като гледате в слънчевия диск определеното време, затворете очи и се наслаждавайте. Ще „видите” как един кръг пулсира в зоната на третото ви око, ще усетите слънчевата енергия как ви облива и става по-ярка и по-ярка. Сякаш ставате част от Слънцето. Преживяването е страхотно. По-сетивните от вас ще усетят ефект много преди деветте месеца. Защото чистата енергия навлиза в тялото ни направо през очите, които са „вход” към 2 от енергийните канали на тялото ни. Чрез живата храна (плодове и зеленчуци, отгледани естествено и на Слънце) ние си набавяме косвено и в много по-малки количества същата тази жизненоважно слънчева енергия.
Манек съветва да сме боси, докато се зареждаме със Слънце, и по възможност стъпили на Земята. Препоръчва босоходството за регулиране на натрупаната енергия, както и пиене на слънчева вода.

Благодарение на слънчевите лъчи се постигат резултати при лечение на очни проблеми, психични отклонения, мигрена, Алцхаймер, Паркинсон, остеопороза, артрит, тромбози, затлъстяване и дори рак.
 
Драгомира Иванова
Драгомира Иванова
Драгомира Иванова е журналистка. Завършила е Българска филология в СУ „Св. Климент Охридски“. Пише статии в печатни и интернет издания, свързани с духовното развитие.  Вярва, че мисията ѝ е да е полезна с тях. Стреми се да развива духовното в себе си и да има хармонични отношения. В словото на Учителя Петър Дънов намира отговорите за живота.
Коментари 12
 • Слънцето
  27.12.2023 г. 13:54
  Интересно ми е зимата и когато е облачно и дъждовно какво ядат.
 • Наско_музикант
  04.09.2019 г. 15:55
  Подкрепям това което е казано!!!От доста време чета и практикувам подобни практики и резултата е очевиден!!!!Има много литература за епифизата изключително важен орган!!!!
 • Георги Петров
  10.08.2019 г. 09:56
  Искам да потвърдя факта, че всичко написано за хранене със слънчева енергия е вярно, защото Аз го практикувам. Аз съм пенсионер, на 89 год. и започнах слънцегледането от преди 5 и половина год. Тъй като се занимавам и сезотерика, имам контакт сБожествената институция (АКАШОВИ ХРОНИКИ). От тази институцияу, ме информират, че моят организъм, вече е всъстояние, да получава 50% храна от слънчевата енергия. Все още консумирам нормална храна, но 2 пъти по малко. Също така ми казват, че вднешното ми състояние, мога да спра, нормалното хранене. Това ще стане след като стигна до 65% слънчево хранене. Вначалото до като свикна със гледането, спостепенно увелечаване на времето сдесет секунди, стигнах до 45 минути,у но то не се прави непрекъснато, а се гледа 1 минута, 2 минути се прекъсва и така до като се стигне до необходимият брой минути. След като се стигне до 45 мин. гледане, минутите се намаляват, до 8 мин. пак спрекъсване. Когато слънцето е слабо има омара, минутите се увеличават със 3 до 5 мин.
 • Читател
  17.07.2019 г. 10:34
  Все пак сложете един параграф към статията - ВНИМАНИЕ слънцеядството може да бъде опасно за вашето здраве. При неправилна практика могат да се повредят очите. Също така е възможно и падане на зъбите.
 • Дилян
  16.07.2019 г. 16:26
  като ви видя коментарите ми става мъчно за вас:(

Коментари:

Спонсори на Портал 12