Търси

Слънцестоене и Слънчево затъмнение в едно - Време за дълбока вътрешна преоценка

21.06.2020 г.
8382
Добавена от: Таня Борисова
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Лятното слънцестоене е ден със силна енергия, която максимално следва да се опитаме да приемем и да усвоим с тялото и душата си. Следващите три дни са изключително енергийни и ни носят възможности за натрупване на лечителни сили, особено и на Еньовден - 24 юни, когато освен енергията на слънцето, можем да се заредим и с лечебната сила на билките. Не случайно и нашите деди са почитали днешния ден, като един от най-важните дни в годината. Те са знаели за неговото магнетично въздействие и са провеждали едни от свещените си ритуали. На много светилища като Бегликташ, Скален храм Вулвата, Караджов камък и други в днешния ден, първият слънчев лъч пронизва светилището и до днес.

Тази година слънцестоенето е по-специално и още по-мощно, тъй като е придружено със слънчево затъмнение. При слънчевите затъмнения се влива от Космоса нов поток енергия към Земята. Започва нещо ново, чиито последствия се разгръщат до следващото слънчево затъмнение. 

При всяко слънчево затъмнение (фаза новолуние) Луната приема от Слънцето нова енергия, нов начин за изявяване на същността на знака, в който се намира Слънцето с цялостната му характеристика. Това става и в индивидуалния живот, също и на планетарно и природно ниво.  Така, че дейностите и в природата и в целокупното човешко съзнание са силно повлияни от тази характеристика.

Учителят Петър Дънов - Беинса Дуно казва:

“Месечината  играе важна роля, тя изтегля всички отрови от Земята. Ако не е Месечината, положението на хората щеше да бъде ужасно. Почти половината от злините, от това зло, което хората вършат на Земята, Месечината го изтегля. Тя е място на чистене. В това отношение тя помага на Слънцето. Силата на чистенето иде от Слънцето, а Месечината го изпълнява.”


Чистене и чистота са ключови думи за Луната. Много важно е да се разбере, че всички Лунни фази са винаги възможности за обновление. Понеже Луната е свързана с ума и с мисъл – формите, може да използваме и двата вида затъмнения за да се освободим от стари, кармични мисловни модели – след Слънчевото затъмнение.

Днес е и време и за своеобразната равносметка в средата на годината, когато е добре да видим какви задачи си поставихме в началото на годината, кое отново отложихме, с кои наши слабости се преборихме и с кои не успяхме. Така ще имаме ясна представа докъде сме по пътя на годишния цикъл и какви знаци ни дава Вселената и нейните небесни йерархии.

Този момент е ключов не само поради мощната енергия на Слънцестоенето, но и защото то се случва на фона на Слънчево затъмнение при действие на Ретрограден Меркурий.

Моментът, в който Слънцето би трябвало да свети най-силно то е в Затъмнение и това ни показва, че първо трябва да работим с духовния свят, с невидимото, със скритото, със сенките, а след това да се проявяваме във външния свят. Сега е време да дадем шанс на подсъзнанието ни да извади на повърхността всичко, което ни възпрепятства да се развиваме - страхове, предразсъдъци, задръжки и пр. и да ги изчистим старателно.


Това слънчево затъмнение по оста Рак-Козирог, на фона на Лятното Слънцестоене, със сигурност е време за дълбока преоценка - само по себе си. И като се вземат предвид и останалите процеси, тази преоценка просто е задължителна. Без нея никой няма да може да продължи успешно напред. Или поне не и с резултатите, които би постигнал ако я направи.
Таня Борисова
Таня Борисова
Таня Борисова е създател на сайта Портал12. Има дългогодишна практика като журналист и мениджър на медийна група в периода 2007-2016. Работи активно по утвърждаването на Портал12 като алтернативна медия с изконни принципи, ценности и цели за себепознание и чисто духовно развитие.

За запитвания и предложения за заснемане на интервюта с личности, отразяване на семинари, лекции и събития в сферата на себепоизнанието, здравето и духовното развитие, можете да пишете на: tanya@bgmedia.bg 

Спонсори на Портал 12