Търси

Слънчевото затъмнение в Козирог: Импулс за Ново Духовно Възраждане

26.12.2019 г.
13212
1
Добавена от: Таня Борисова
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Астрологичната 2020 година започва днес на 26 декември 2019 г. със слънчево затъмнение в знак Козирог. Това затъмнение ще изиграе ключова роля за цялата 2020 г., тъй като неговото влияние този път е подсилено от още 5 планети, които в този момент са в знака на Козирог.

Козирог е знакът и на България, която е управлявана от планетата Сатурн, според учителя Петър Дънов. В езотеричната наука, Козирогът е наречен Ученикът на Земното училище. Така, че за България и всеки роден на тази земя, това затъмнение, а и цялата 2020 г ще се окаже ключова.

Това слънчево затъмнение е част от един цикъл, който въобще не е случаен и винаги е съпроводен с проекция на ключови исторически събития.

Предходният такъв е бил през 1214 г. когато погледнем българската история, виждаме че по това време е царувал цар Борил и е било голямото гонение на богомилите, тогава започва и големият албигойски поход. Това е и обаче времето когато се разраства духовният импулс носен от богомилите, от тези които са наречени на запад добри българи. Това е импулсът, който тръгва от тук и носи в Европа и Ренесансът.

Според д-р Светла Балтова, това слънчево затъмнение ще бъде като реванш. Защото заедно със Слънцето и Луната, тук сега се намира и Юпитер - планетата, която носи разгръщане на съзнанието, новото, еволюцията. Тя от своя страна е в хармоничен тригон с планетата Уран, която носи новото в света.


Така, че може да заключим, че на 26 декември 2019 г. се дава импулс за едно ново духовно възраждане, което ще се види във всички аспекти на живота.

Кулминацията на този цикъл, който ще е определящ за цялата 2020 г. ще се случи на 10 януари при Пълнолунието в знак Рак, което ще се състои в 21:22ч. българско време. Тогава  ще бъдем свидетели на Лунно затъмнение, при което Земята, намирайки се между двете светила, ще хвърля своята сянка върху Луната.

Двете затъмнения са белязани от съвпада на двете бавни и много сериозни планети - Сатурн и Плутон, които застават в една точка веднъж на около 33-38 години. Този съвпад ще се състои два дни след Лунното затъмнение, на практика в неговата енергия - на 12 януари 2020г., 18:58ч. българско време.

Силата на периода сега, на целия Лунен месец, който стартира със Слънчевото Затъмнение на 26 декември ще завърши (условно) на 24 януари 2020-та с Новолунието в знак Водолей. 

Тоест от сега в период един месец напред може да се каже, че кармата и съдбата ще играят основна роля в живота ни, както и че ще бъдат поставени стабилни основи и нови сюжети за дълъг период от време. И всеки, независимо коя зодия е или какъв е неговия живот като цяло, ще усети тези процеси и ще бъде повлиян от тях по един или друг начин.


Зависи кой на какво ниво е, доколко е на своя път, доколко се е отклонил от него, каква карма има да отработва от своето минало, колко е готов и доколко е необходимо да се промени, да отстоява това, което желае или да се примири. Много са вариантите и колкото хора и съдби, толкова и начини на проявление на тази енергия, но главното е едно. 

Това което ни се случва сега има за цел да ни постави на верния път, на верния избор, да ни насочи към вярното решение и към вярното развитие за нас, така че да еволюираме и да израстваме спрямо глобалния замисъл и изборът на душата ни, когато е дошла тук на земята.


Тоест ако някой се е изгубил, объркал, не следва своя път, губи енергия и ресурси в заблуда, в грешни ситуации, с неподходящи хора, то в момент на Затъмнение тези ситуации, този грешен начин на мислене или тези неправилни хора просто се премахват от живота му чрез дадени събития. И обратното - ако човек е на пътя си и следва собственото си развитие и еволюция, процесите го подпомагат - с поява на точните хора, ситуации, предложения, нови идеи, положителни развръзки.

И в крайна сметка осъзнаваме, че понякога колкото и жестоки да са ситуациите, генерирани по време на затъмнения в живота ни, те ни показват истината и премахват това, което не работи градивно за нас в един дългосрочен план. След време разбираме, че животът ни е тръгнал във вярната посока. Така че по-скоро затъмненията е добре да бъдат периоди на размисъл, на усещане, на интуиция какво се опитва да ни покаже Вселената, кое е най-доброто решение за нас! Когато предварително знаем задачата на дадените затъмнения, както и конкретно в нашата натална карта в коя област се проявяват те, определено ще можем наблюдавайки случващото се в живота ни да си направим необходимите изводи какво е нужно да променим. Реално тези процеси могат и работят изключително за нас, а не против нас!

Време е да поемете навътре към себе си и си поставите един основен въпрос - Кой съм аз?, Накъде вървя ? С кого вървя?


Отключената енергия днес е изключително подходяща за молитви, медитации, мантри и други духовни практики, които да ви помогнат в намирането отговорите на тези въпроси и да ви дадат заряд за цялата следваща година.

ВИЖТЕ ВИДЕО ПО ТЕМАТА:
В материалът са използвани следните източници:

Светла Балтова - Астрологична прогноза за 2020-а година (ИНТЕРВЮ)
Д-р Светла Балтова - Знакът на България през 2020 (АСТРО ПРОГНОЗА)
Слънчево затъмнение в Козирог – 26 декември 2019г., Сатурн съвпад с Плутон – 12 януари 2020 г. - AstroLive
 
Таня Борисова
Таня Борисова
Таня Борисова е създател на сайта Портал12. Има дългогодишна практика като журналист и мениджър на медийна група в периода 2007-2016. Работи активно по утвърждаването на Портал12 като алтернативна медия с изконни принципи, ценности и цели за себепознание и чисто духовно развитие.

За запитвания и предложения за заснемане на интервюта с личности, отразяване на семинари, лекции и събития в сферата на себепоизнанието, здравето и духовното развитие, можете да пишете на: tanya@bgmedia.bg 
Д-р Светла Балтова
Д-р Светла Балтова
Д-р Светла Балтова е холистичен терапевт, астролог и отдаден изследовател на учението на Петър Дънов. Тя е учител по паневритмия и един от забележителните автори на книги свързани с Учението на Бялото братство в България.

След като дълги години е практикувала в сферата на  конвенционалната медицина, тя се отдава на алтернативна медицина.
Светла Балтова владее метода за лечение с цветните есенции на д-р Бах, антропософска и холистична медицина, астропсихология и медицинска астрология.
Преподава паневритмия като провежда ежегодно курсове от 1997 г. в България, а от 2000г. в чужбина: в Австрия, Холандия, Финландия, Германия, Щвейцария, Италия, Гърция, Бразилия, САЩ, Израел.

 

"Душата е нещо, което не се вижда и много хора се питат дали има душа...но тя се проявява чрез мислите, чувствата и действията ни. Ако душата не се вижда, то пък тялото е нещо много осезаемо, и то показва какво става в душата ни. То е нашият най-добър съветник. Защото когато ние се завкостеняваме и влизаме в някакви модели - мисловни или емоционални, съответно точно определена част от тялото ни започва да дава сигнали (чрез болести), че нещо не е наред. "

 

"Учителят казва, че ако ние с волята си не можем да овладеем тялото, то просто нямаме воля. Тялото според духовната наука е създадено от душата и от Духът ни. По тялото, което сега имаме, можем да съдим каква работа сме извършили преди, в предишните си прераждания.", споделя д-р Балтова."Науката за неделимостта на душата и тялото, или за неделимостта на мислите и чувствата и физическото им проявление - това е много древна наука. Тя е била забравена в епохата на материализма, когато е било отделено физическото от духовното; осезаемото от неосезаемото. Сега тази наука се възвръща, нарича се психобиология. Тя показва как определени органи и системи от тялото как точно реагират при определени мисловни или емоционални модели. Това е развито и в антропософската медицина на Рудолф Щайнер. Към тези неща многократно насочва вниманието ни и Учителя Беинса Дуно, който говори за това кои части на тялото с какви процеси или с какви добродетели са свързани."'Коментари 1
  • emilyano calabrese
    12.01.2020 г. 22:46
    стига сте драскали глупости за някво ново начало.има и прокълнати хора дет не им е отредено да са щастливи.:O:G:(:(:G:O

Коментари:

Спонсори на Портал 12