Слънчевото затъмнение в Козирог: Импулс за Ново Духовно Възраждане

26.12.2019 г.
27215
Добавена от: Таня Борисова
1 коментара
Астрологичната 2020 година започва днес на 26 декември 2019 г. със слънчево затъмнение в знак Козирог. Това затъмнение ще изиграе ключова роля за цялата 2020 г., тъй като неговото влияние този път е подсилено от още 5 планети, които в този момент са в знака на Козирог.

Козирог е знакът и на България, която е управлявана от планетата Сатурн, според учителя Петър Дънов. В езотеричната наука, Козирогът е наречен Ученикът на Земното училище. Така, че за България и всеки роден на тази земя, това затъмнение, а и цялата 2020 г ще се окаже ключова.

Това слънчево затъмнение е част от един цикъл, който въобще не е случаен и винаги е съпроводен с проекция на ключови исторически събития.

Предходният такъв е бил през 1214 г. когато погледнем българската история, виждаме че по това време е царувал цар Борил и е било голямото гонение на богомилите, тогава започва и големият албигойски поход. Това е и обаче времето когато се разраства духовният импулс носен от богомилите, от тези които са наречени на запад добри българи. Това е импулсът, който тръгва от тук и носи в Европа и Ренесансът.

Според д-р Светла Балтова, това слънчево затъмнение ще бъде като реванш. Защото заедно със Слънцето и Луната, тук сега се намира и Юпитер - планетата, която носи разгръщане на съзнанието, новото, еволюцията. Тя от своя страна е в хармоничен тригон с планетата Уран, която носи новото в света.


Така, че може да заключим, че на 26 декември 2019 г. се дава импулс за едно ново духовно възраждане, което ще се види във всички аспекти на живота.

Кулминацията на този цикъл, който ще е определящ за цялата 2020 г. ще се случи на 10 януари при Пълнолунието в знак Рак, което ще се състои в 21:22ч. българско време. Тогава  ще бъдем свидетели на Лунно затъмнение, при което Земята, намирайки се между двете светила, ще хвърля своята сянка върху Луната.

Двете затъмнения са белязани от съвпада на двете бавни и много сериозни планети - Сатурн и Плутон, които застават в една точка веднъж на около 33-38 години. Този съвпад ще се състои два дни след Лунното затъмнение, на практика в неговата енергия - на 12 януари 2020г., 18:58ч. българско време.

Силата на периода сега, на целия Лунен месец, който стартира със Слънчевото Затъмнение на 26 декември ще завърши (условно) на 24 януари 2020-та с Новолунието в знак Водолей. 

Тоест от сега в период един месец напред може да се каже, че кармата и съдбата ще играят основна роля в живота ни, както и че ще бъдат поставени стабилни основи и нови сюжети за дълъг период от време. И всеки, независимо коя зодия е или какъв е неговия живот като цяло, ще усети тези процеси и ще бъде повлиян от тях по един или друг начин.


Зависи кой на какво ниво е, доколко е на своя път, доколко се е отклонил от него, каква карма има да отработва от своето минало, колко е готов и доколко е необходимо да се промени, да отстоява това, което желае или да се примири. Много са вариантите и колкото хора и съдби, толкова и начини на проявление на тази енергия, но главното е едно. 

Това което ни се случва сега има за цел да ни постави на верния път, на верния избор, да ни насочи към вярното решение и към вярното развитие за нас, така че да еволюираме и да израстваме спрямо глобалния замисъл и изборът на душата ни, когато е дошла тук на земята.


Тоест ако някой се е изгубил, объркал, не следва своя път, губи енергия и ресурси в заблуда, в грешни ситуации, с неподходящи хора, то в момент на Затъмнение тези ситуации, този грешен начин на мислене или тези неправилни хора просто се премахват от живота му чрез дадени събития. И обратното - ако човек е на пътя си и следва собственото си развитие и еволюция, процесите го подпомагат - с поява на точните хора, ситуации, предложения, нови идеи, положителни развръзки.

И в крайна сметка осъзнаваме, че понякога колкото и жестоки да са ситуациите, генерирани по време на затъмнения в живота ни, те ни показват истината и премахват това, което не работи градивно за нас в един дългосрочен план. След време разбираме, че животът ни е тръгнал във вярната посока. Така че по-скоро затъмненията е добре да бъдат периоди на размисъл, на усещане, на интуиция какво се опитва да ни покаже Вселената, кое е най-доброто решение за нас! Когато предварително знаем задачата на дадените затъмнения, както и конкретно в нашата натална карта в коя област се проявяват те, определено ще можем наблюдавайки случващото се в живота ни да си направим необходимите изводи какво е нужно да променим. Реално тези процеси могат и работят изключително за нас, а не против нас!

Време е да поемете навътре към себе си и си поставите един основен въпрос - Кой съм аз?, Накъде вървя ? С кого вървя?


Отключената енергия днес е изключително подходяща за молитви, медитации, мантри и други духовни практики, които да ви помогнат в намирането отговорите на тези въпроси и да ви дадат заряд за цялата следваща година.

ВИЖТЕ ВИДЕО ПО ТЕМАТА:
В материалът са използвани следните източници:

Светла Балтова - Астрологична прогноза за 2020-а година (ИНТЕРВЮ)
Д-р Светла Балтова - Знакът на България през 2020 (АСТРО ПРОГНОЗА)
Слънчево затъмнение в Козирог – 26 декември 2019г., Сатурн съвпад с Плутон – 12 януари 2020 г. - AstroLive
 
Таня Борисова Таня Борисова
Таня Борисова е създател на онлайн платформата Портал12. Автор на множество текстове и видео материали по темите за личностното израстване, духовното развитие и призванието на човек. "Портал12 е израз на нашата вяра в личната и колективна отговорност за важната роля на България в развитието на нов тип мислене през след...
Коментари: 1
  • emilyano calabrese
    12.01.2020 г., 22:46 ч.
    1     0

    стига сте драскали глупости за някво ново начало.има и прокълнати хора дет не им е отредено да са щастливи.

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай

Спонсори на Портал12