Търси

Слънчева мандала заблестя преди Равноденствието на езерото Бъбрека в Рила

20.09.2016 г.
7593
2
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Анонимните творци на светлинни инсталации и мандали отправиха своето ново послание. Новата светлинна инсталация засия този път над езерото Бъбрека в Рила, точно на мястото, където се играе голямата Паневритмия, създадена от Учителя Беинсá Дунó, известен със светското си име Петър Дънов.

Паневритмията е танц, който има мощно въздействие върху здравето на човек. Паневритмията е влизане в универсалния хармонизиращ ритъм. Когато човек влезе в този ритъм, той му въздейства и в него се вливат здравеносни сили, които подпомагат цялостното му здраве.

Именно затова анонимните творци посвещават своята поредна инсталация на този сакрален танц. Изпращайки снимките до редакцията на Портал12, те споделиха с нас:

Арт Инсталация над езерото Бъбрека

Именно този уникален танц, изпълняван на едно от най-красивите места на планетата, ни вдъхнови да направим поредната си рисунка от светлина. Паневритмията е оригинално българско достижение, което няма аналог в света. Учителят Дънов я завещава на целия свят, за да може чрез нея хората да хармонизират своите физически, психически и духовни сили. В последните години излязоха научни дисертации, които доказват нейния положителен ефект и светлото настроение, което създава у хората след изпълнението й. Ние просто се опитахме да превърнем този танц в светлина, откъдето идва той и накъдето води хората!
 
В навечерието на равноденствието, когато слънцето осветява по равно двете полукълба на Земята, отправяме послание на мир и хармония към Българския народ, всички хора на духа, духовенството, управниците, министрите, земеделците, учителите, трудещите се в благороден труд, всички майки и бащи, синове и дъщери. В дните преди големия празник на Независимостта на България зовем българите да отхвърлят и веригите на егоизма и да изчистят сърцата си. Човек може да бъде истински независим, когато не вижда зло и прави добро.

Свързани публикации

 Рибното езеро - Рила
29.02.2016 г.
2442
3

Красива фигура озари Рибното езеро в Рила

Инициативата за необичайната изразна форма на това изкуство е на група алтернативни творци, които се обединяват във Фейсбук
Виж повече
светлинна инсталация - Мадара
27.04.2016 г.
7086
8

Нова мистична светлинна инсталация се появи под Мадарския конник

Мандалите и инсталациите се появяват на известни със своята наситена енергетика места. Портал12 потърси хората, които ги създават, за да разкажат какво ги вдъхновява.
Виж повече
Коментари 2
  • Сия
    21.09.2016 г. 09:39
    Прекрасни творения! Мечтая за онези моменти, в които човек е слуга на Създателя и следва Неговите творчески напътствия :S
  • Данаил
    20.09.2016 г. 18:47
    Благодаря на тези бодри и светли хора за Добруването! Анонимни на физическия свят, но всепознати на светлите същества и Твореца!

Коментари:

Спонсори на Портал 12