Търси

Сириус А и Сириус Б са бинарна система - космически танц на числа, светлина и музика

Още по темата ...
Слънчев портал в Ирландия

Слънчев портал в Ирландия показва, че предците са свързвали зимното слънцестоене със Сириус и Орион

Виж повече
Марс е бил обитаем

Марс е бил обитаем по време на Лемурианската епоха на Земята, малко преди Атлантида

Виж повече
Сириус

Беинса Дуно: Слънцето представя Божественият живот, Сириус символизира Божията Мъдрост

Виж повече
20.12.2023 г.
4513
Добавена от: Борислав Борисов
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Нулата има нужда от единицата, за да се прояви. Единицата има нужда от нулата, за да се разшири ...или смали. Единици и нули, нули и единици - танц на бинарни числа..., танц в бинарна Вселена..., танц отвъд пределите на Вечността. 

Учителят Беинса Дуно е категоричен:

"Единственото реално нещо в света е Нищото. Нищото е неопределената реалност, а единицата е изявената реалност. Дните на Нищото са обикновени, а дните на Нещото са изключенията в живота. Когато Бог, в своето величие, пожела да създаде нещо за свое удоволствие, създаде Нещото – Изключението. Когато човек има нулата в себе си, за такъв човек казват, че той няма нищо. Но ако вие турите зад единицата нулата, какво става с тази единица? – Увеличава се десет пъти. Добре, тогава какъв закон може да се изведе?  Единицата – това е човекът, а Нищото – това са условията, при които този човек може да се развива. Нищото си остава пак нищо, но има сила да увеличава единицата десет пъти. Както виждате, това, което увеличава и намалява нещата, само́ нито се увеличава, нито се намалява."

Това са думи на Учителя, казани на 2-и Януари 1924-а година, в беседата "Единство на обичта", а също и в други беседи.

100 години след тези слова на Учителя Беинса Дуно, астрономи заговориха за космически танц между звезди - партньори, който е регистриран от учени в Университета в Торонто. Заснетите звезди обикалят една около друга в бинарна система. Оказва се така, че съвременните научни открития са всъщност бледо и даже неловко доближаване до Откровението на Хермес, който казва: "„Всички неща са свързани с тайни сходства“ и "Това, което е горе, е и долу, за да предизвика възхищението си в собствената си същност."

Бинарните взаимодействия са регистрирани в Големия и Малкия Магеланов облак. Астрономите са изумени как звездите, подобно на хората, показват "социални връзки" и съвсем рядко съществуват изолирано.

В контекста на астрономията, "бинарно взаимодействие" между звездите се отнася до взаимодействието между две звезди, които образуват бинарна система. Бинарните системи са изключително важни в астрономията, тъй като представляват сценария, при който две звезди са достатъчно близо една до друга, за да се повлияят взаимно чрез тяхната гравитация. Основен момент тук е, че 

двете звезди обикалят около Общ Център на масата, който може да се намира извън повърхността на всяка от тях. Този център е точката, където теглото на двете звезди се балансира.

В много бинарни системи, особено тези, където едната звезда е значително по-масивна от другата, може да се наблюдава масов трансфер. Това се случва, когато материята от по-малко масивната звезда се премества към по-масивната поради тяхната близост и силното гравитационно привличане. 

Взаимодействието в бинарна система може да повлияе на еволюцията на двете звезди. Например, ако едната звезда отдава материя към другата, това може да ускори или забави процесите на звездната еволюция. Бинарните системи могат да бъдат източник на екстремни явления като супернови, особено когато една от звездите е неутронна звезда или черна дупка. В такива случаи, масовият трансфер може да предизвика мощни експлозии или да доведе до сливане на звездите в Единство.

Пример за бинарна свързаност (бинарен танц):

Сириус, известен още като Сириус А, е ярката звезда в съзвездието Голямо Куче и е една от най-близките звезди до Земята. Той е част от бинарна звездна система, която включва още една звезда, известна като Сириус Б. Тази система не включва планети, които са бинарно свързани със Сириус А или Сириус Б. В астрономията, бинарните системи обикновено се състоят от две звезди, които орбитират около общ център на масата. Въпреки че е възможно в бинарна система да има планети, които орбитират около една или и двете звезди, до момента няма потвърдени открития на планети около Сириус.

Макар да е трудно да се опише:...
Съществата на Сириус са чисто етерни същества, чиято най-приблизително за човешкото възприятие обяснение гласи, че имат структура съставена от светлинни влакна. Те имат способността да усилват и намаляват силата на своята Светлина и цвета си по своя воля, което им позволява да комуникират и взаимодействат помежду си по уникален начин - чрез трептения и финни сияния.Те обменят любовта помежду си, чрез светлинни импулси. Обмнята на тези светлинни импулси поражда цветни сияния и създава музика, която е нечувана на Земята. Част от тази музика се съхранява в особени резервоари (хранилища) в Магелановия облак. От там, рядко, но все пак, се изпращат лъчи, импулси към Земята. Те не пътуват физически, а слизат "по вертикала", преминавайки отвъд бариерата наречена "време-пространство". Тук на Земята, най-близкото обяснение е скрито в думата "миг". 

Елеазар Хараш за Сириус:
Там материята е толкоз одухотворена, че не може да я наречеш и духовна. Тя е друга част от Нищото, която пътува към Върховното Нищо! Там има бели дупки, които не можеш да ги изучаваш...Те, влизат в тебе и те изучават. И ако ти е дадено...

Очаквайте продължение на темата... 
Борислав Борисов
Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи новинарски онлайн платформи в България, сега собственост на водещи медийни групи.

Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса, медиите и сигурността ( анализатор в B2 Security - продоволствена сигурност, противодействие трафика на хора, регионално развитие и политики на Балканите, антитероризъм), основател на Асоциация на българските села.

Борислав Борисов е последовател на духовните и езотерични учения от 19-и век, като сред любимите му автори са Морис Метерлинк, Рудолф Щайнер, Райнер Мария Рилке и др.  Отдаден на изучаването и въвеждането в потънкостите в Учението на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), както и на школите на Брат Михаил - Омраам (Михаил Иванов) и Елеазар Хараш.

Изследовател на алтернативните методи в психологията, парапсихологията и квантовата медицина.  За контакти: borislav@portal12.bg 
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12