Търси

Сергей Лазарев: Тази епидемия е само началото. Болестите започват в душата (ИНТЕРВЮ)

26.03.2020 г.
67471
3
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Как смятате, коронавируса, който е обявен за пандемия, това продукт на военни лаборатории ли е или е случайна мутация? И защо се разпространи така в света?
Разбирате ли,не съм голям привърженик на теориите за заговори и конспирации. В крайна сметка, всяка конспирация също е по божията воля. Така че ако искаме да намерим виновни, ние никога няма да се доближим до истината. Трябва да разберете закономерността в случващото се. Хората, особено организаторите на такива процеси, трябва да прозрат висшият замисъл. 

Какъв може да бъде той в случая с епидемията от коронавирус
Аз мога да направя предположение, което се базира на моите изследвания. Запитах се - вируса мутира, той се е чувствал много добре, разпоространявал се е, бил е приспособен към определени животни и изведнъж мутира и става опасен за човека. Нека се запитаме: защо е мутирал и къде може да мутира? Тъй като на пръв поглед не може да се намери причина в животните или в околната среда, поради която той да мутира така бързо, е много по-лесно да се предположи, че е създаден изкуствено в лаборатория. Нека се опитаме да приемем, че причината за мутацията е природна, естествена. В своята първа книга писах, за това, че вирусните инфекции, човек сам си ги създава. Това звучи странно. От моя гледна точка, нашето подсъзнание ни разболява, за да можем да разберем правилно света и нашето поведение. Нашето подсъзнание знае всичко. В него е съхранена цялата информация за миналото и бъдещето. Следователно, ако се държим неправилно, ако нарушаваме висшите закони, това може да навреди на душата ни и в отговор възниква защитна реакция, появяват се вируси, проблеми и това е механизъм за развитие.

От моя гледна точка, причината за мутацията на вируса е (в) човека. Какво имам предвид? Да кажем, че в обществото се формира определена опасна тенденция, която усилва привързаността на човек, усилвя вътрешната агресия, и може в крайна смета да дове до изчезването на човечеството. Тази опасна тенденция трябва да бъде спряна и за целта е необходимо да се появи вирус или заболяване, което целенасочено пречи на тази неправилна насока. Казано на прост език, каквито са греховете ни, такива са и болестите ни. 

Спомнете си епидемиите от сифилис, чума и холера в Европа. Кога започва всичко? Всичко започнало с епохата на Възраждането (Ренесанса), която в същото време била и епоха на Израждането, сексуалния разврат, невъздържаноста, поклонението пред секса и удоволствията. Всичко това трябвало да бъде спряно по някакъв начин и пътешествениците, завръщащи се от Америка, донесли ново, неизвестно заболяване - сифилис. Ако за индианците, заразяването със сифилис не е създавало никакви здравословни проблеми, то за европейците имало сериозни усложнения и последствия. 

Тоест, епидемиите, катаклизмите и всички останали беди, се оказват свързани с вътрешното състояние на големи групи от хора. Когато бях в Китай, този януари (2020), забелязах, че у мен започват проблеми с белите дробове, появи се болка в гърдите. Това беше напълно неразбираемо за мен, чувствах се напълно здрав, но енергетиката беше нарушена и дори получих кожни обриви в областта на белите дробове. От енергетична гледна точка, това беше свързано с мощно вътрешно недоволство от съдбата. Започнах да анализирам случващото се и разбрах, че съм влязъл в резонанс с енергетиката на Китай. 

Защо тя се оказа толкова неблагополучна? 
Китай е една от водещите страни в света. Китай се опитва да превземе целия свят икономически и политически (не съм сигурен за превода). Китай е във възход и чувството на превъзходство, като богоизбрани, започва да се проявява все по-ясно и по-ясно. Това се нарича горделивост. Как може да се нормализира енергетиката на голяма група от хора, които имат чувство за превъзходство, в резултат от преклонението пред благополучието, успеха, парите, стабилността и така нататък. За целта трябва да се лишат от тази стабилност. Трябва да се появи инфекция, която да унизява съдбата. Как реагира човек, който се прекланя на благополучието чрез повишена горделивост, как такъв човек реагира на ударите на съдбата? Той вътрешно не ги приема, той се обижда. Това по правило удря белите дробове. Значи трябва да се появи болест, която да причинява проблеми с белите дробове. И колкото по-силно човек е вкопчен в стабилността, толкова по-трудно трябва да се лекува това заболяване. 

Отдавна съм забелязал при моите пациенти, че когато човек трудно се примирява и се гневи на (обратите на) съдбата, у такива хора често се наблюдават проблеми с белите дробове. И колкото и да е странно, този вирус е подсъзнателен опит на човечеството да спаси душата си от разлагащите тенденции, отдалечаващи ни от вярата в любовта и нравствеността.

Какъв е извода? 
Извода е такъв: днешната цивилизация в сегашния момент се движи напред под лозунга на капитализма. Същността на капитализма това е преклонение пред печалбата, това е поклонение на Мамона, парите преди всичко, финансовото благосъстояние, стабилност и удоволствия.
Христос е казал: не може да служиш на двама господари - на Бога и на Дявола. Значи, за да могат хората да съхранят своята душа, тоест своето бъдеще и своето потомство, трябва да се унижи преклонението пред благополучието, стабилността, наслажденията. 

И в такъв случай, тази епидемия е само началото, първата лястовица. Ще има по-нататъшен спад на имунитета, понеже имунитета, това е вътрешната жизнена енергия, а тя намалява, когато човек има агресия в душата си, когато увеличи своята привързаност, тогава се понижава имунитета и се появяват нови епидемии и пандемии. Тоест, когато човечеството започне да губи вярата в Бог, а именно това се случва с днешната цивилизация. Загуба на любов, вяра и нравственост. Когато вътрешна агресивност прерасне в големи мащаби, тя формира епидемии и катаклизми

Защо пък катаклизми? 
Защото се оказва, че нашето подсъзнание влияе не само на нашето здраве, но и на всички събития, които ни се случват. Това, което наричаме подсъзнание, има полева природа и всички събития се случват според полевите характеристики. Тоест греховете, които са в душата ни, определят какви болести и нещастия ще имаме. И най-края хората започнаха да мислят за трагедията, която наближава. Мнозина се опитват да решат един от най-важните въпроси - какво трябва да бъде хармоничното общество и държава? Капитализма умира, това е очивидно. 
Комунизмът също не успя да стане жизнеспособен. Какво трябва да бъде обществото? 
Всички тези модели всъщност са неправилни. По-скоро са много несъвършени по простата причина, че са материалистични, те изхождат от допускането, че тялото е първично. Така че, за да се промени обществото, трябва да не се обръща толкова внимание на материалното.
 
Защо говорим за икономика и политика, за средствата за производство? 
Защото сме свикнали да вярваме, че реалността е материална и че можем да я променяме чрез груба сила. А какво е душата никой не знае. Науката още не е решила съществува ли душата или не. Така че когато някой каже че душата е първична това звучи наивно. Някаква си  душа, някакви си чувства, ако се занимавате с тях, тогава целият свят може да се промени (тук не разбирам какво иска да каже). Тоест, важността на душата по отношение на материалния аспект на битието изглежда твърде малка. А всъщност е точно обратното. Това, което наричаме душа, е нашето най-дълбинно подсъзнание. Подсъзнанието управлява живота ни на 95-97%, защо? Защото в нашето подсъзнание има информация за миналото и бъдещето, то знае неизмеримо много повече от нашето съзнание, следователно ние се ръководим от нашите най-дълбинни чувства. И ако те не са правилни, тяхната картина за света ще е невярна и ще се разминава с реалната, дълбинна и правилна такава и тогава ще завалят проблеми. 

За да се спаси и оцелее, човечеството трябва да реши проблема с хармонизиране на подсъзнанието. Това е слоя, който зависи от нашето поведение, нашите възгледи и представи за света.

Ако всичко това е изкривено, грешния модел на света започва да ни контролира и тогава никаква материална (нещо си), политическа и икономическа не може да ни спаси. Струва ни се, че сме умни, че сме прозорливи, че сме владетели на света, съзнанието мисли, че контролира всичко, а всъщност съотношението е 23%. Често човек е умен, тантлив, енергичен, започва да печели много пари, става влиятелен, струва му се, че той управлява света, започва нови бизнес начинания, жъне успех във всичко, с което се занимава и в него неусетно възниква усещане за превъзходство над другите. Изглежда като дреболия, просто нюанс в душата, външно той се държи правилно, не нарушава закона, тоест, от човешка гледна точка - всичко е прекрасно. И изведнъж при него се посипват неприятности и нещастия, както се казва - едно зло не идва само. 

Какво означава това? Защо хората са забелязали, че ако дойде една неприятност или нещастие, обикновено след него следва друго? 
Нагледен пример - наскоро американските власти арестуваха известния бизнесмен Олег Тинков и в последствие се оказа, че е болен и от левкимия, тоест до главата му идват едновременно и здравословни проблеми, и житейски неудачи. Защо? В началото на моите изследвания забелязах любопитна закономерност - когато въздействах върху кармичните структури на човек, при него се изменя не само здравето, но и съдбата и характера и с всеки нов пациент се убеждавах, че понятия като характер, съдба и здраве са свързани и формират тънката жизнена енергия. Тоест, човек може да подобри своето благополучие, но с това може да се влоши характера. Ако човек с всички сили се стреми към благополучието, ако с всички сили се стреми към добро здраве, то у него могат да възникнат проблеми с благополучието. Ако човек е хармоничен то тогава всичко ще му е наред, но ако започне да се държи неправилно, да нарушава висшите закони, тогава започва да губи енергия и всичко може да се развие по (следната схема?). Отначало се губи фината енергия на бъдещето - това са проблеми с потомците, после започва да се губи енергията с по-малък обхват (настоящето) - започват да се редят неприятности и нещастия, след това енергията става още по-малко и започват болестите и ако човек не се върне на правилния път - умира. Значи - когато с нас започнат да се случват неприятности и нещастия, можем да идем на лекар, но това е неефективно, трябва да се замислим за състоянието на душата ни и най-важното да направим оценка на живота ни преди началото на неприятностите, но оценката не трябва да е според парите, успеха, стабилността или благополучието, а по качествата на характера ни. (не разбирам) душата ни, ако имаме чувство на презрение, на превъзходство, ако осъждаме, ако униваме и се обиждаме, то ние вече сме болни, но все още не знаем. 

Болестите започват в душата. А душата, искам още веднъж да подчертая, управлява човека и несъзнаваното на 95-97%, затова с нашите действия и чувства сеем семената, от които покълват нашите съдба, характер и здраве. В библията е казано "и ще има мор и земетресения" и още "и поради нарушаването на много закони, любовта у хората ще изстине". 

Изстиването на любовта в душата като следствие почитането на различни аспекти на битието води до това, че не отделният човек, а цялата цивилизация има проблеми със здравето, екологията и съдбата и започва да изпитва влечение към материалните аспекти на битието, въпреки че това е също важно (не се разбира) това което е главното, първичното за душата - сферата на любовта и нравствеността. И ако не разбираме това и се опитваме да намерим решение само на материалните проблеми, то спасението на здравето ще е непостижимо. Считам, че сега би било полезно за всеки да прочете библията, да разбере, че всичко започва от душата и че на първо място трябва да се погрижим за нея.
 
Превод: Венко Чемишанов

Видео със субтитри:
Сергей Лазарев
Сергей Лазарев
Сергей Николаевич Лазарев е отдаден лечител и учен, изследващ човешкото биополе, тяло, дух и психика на човека. Роден в Ейск, Русия. В поредицата от 10 книги „Диагностика на кармата” руският изследовател описва стотици случаи от своята практика на биотерапевт и обяснява как негативните преживявания като алчност, омраза, обида, ревност, агресия водят до болести и нещастия.

Единственият шанс човек да се излекува, според Лазарев, е като промени дълбоко своите нагласи към света, върне отново любовта в своята душа и се научи да я запазва дори в най-тежките моменти от живота си.

За толкова години, в които аз лекувам по моя метод – чрез диагностика на кармата, т.е. на първопричините за болестта, изявена на физическо ниво, се убедих, че този метод е уникален и работи. Който успее да ги осмисли, и без моята помощ или тази на друг наставник, ще се справи с болестите си. И ще помогне и на децата и внуците си също да са здрави. И да не се разболяват.
 

“Всички ние, всъщност, в дълбините на душата си, се боим от любовта – защото тя не само дава наслаждение. Тя заставя човек да е нравствен, заставя го да прощава и да жертва, да полага грижи и се превъзпитава. Тя ни заставя да се променяме, а промяната често се съпровожда със загуби и страдания. Любовта ни заставя да бъдем отговорни за близките си, за семейството, за цялото човечество. Тя ни заставя да овладяваме въжделението, гнева и алчността. Колкото по-дълго живеем без любовта, свързваща ни с Твореца, толкова повече се боим от нея и толкова по-големи страдания ни носи тя.”
 Свързани публикации

Здраве
27.01.2022 г.
4501

Сергей Лазарeв: Време е не да унищожаваме врага, а да променяме себе си!

Задават ми множество въпроси по повод пандемията, ваксините и увеличаващата се депресия при младите хора. А причината винаги е една. Бавно и понякога видимо, понякога незабележимо биваме лишавани от всякакви човешки права. И всичко това е закономерно...
Виж повече
Карма Сергей Лазарев
28.06.2021 г.
14734

Сергей Лазерев: Вкопчването в Духовността е подобно на алчността (ИНТЕРВЮ)

През 2009 г. Сергей Лазарев e за три дни в България. Ето част от въпросите, на които Лазарев отговаря тогава в интервю на журналистката Жени Костадинова, което е непубликувано към момента. въпросите и отговорите са още по-актуални в днешно време.
Виж повече
Коментари 3
 • Иво Бонев
  29.03.2020 г. 14:14
  Благодаря ви за тази ценна публикация! Добре е, че сте поместили и оригинала (аудио). Според мен е преувеличено да се твърди, че текстът е неграмотно написан, но все пак има някои неточности. Интересно, че разликите между субтитрите и текста на интервюто обикновено са в полза на субтитрите. Няма да се занимавам с неточностите в пунктуацията, а в превода. Първо искам да обърна внимание на една съществена грешка в края на първия абзац. Преводът „Хората, особено организаторите на такива процеси, трябва да прозрат висшият замисъл“ е подвеждащ. Верният превод на това изречение е: „Зад хората, даже организаторите на някакъв процес, трябва да виждаме (прозираме) висшата закономерност.“ В субтитрите е написано правилно, но в текста, кой знае защо, смисълът е коренно променен. Там, където е написано в скоби „не съм сигурен за превода“, в субтитрите преводът е добър: „Китай се стреми (собирается – букв. кани се, възнамерява) да подчини, да превземе целия свят икономически и политически.“ Следващите изречения също са добре преведени в субтитрите, а в текста има нещо объркано... Съветвам читателите да се доверят на клипа и на субтитрите в него. (Изключение: коренните жители на Америка у нас се наричат индианци, а не индийци – тук в субтитрите е сбъркано, а в текста е поправено.)
 • кака евка
  27.03.2020 г. 13:20
  "Китай е във възход и чувството на превъзходство, като богоизбрани, започва да се проявява все по-ясно и по-ясно. Това се нарича горделивост. Как може да се нормализира енергетиката на голяма група от хора, които имат чувство за превъзходство, в резултат от преклонението пред благополучието, успеха, парите, стабилността и така нататък. За целта трябва да се лишат от тази стабилност. Трябва да се появи инфекция, която да унизява съдбата"- Евалата. И по тази логика на чистите арийци през ВСВ какъв вирус ги нападна, че да ги озапти??? Нещо като чума, коронавирус , или нещо по-страшно???Аз не знам, ама ти явно ге разбираш и би ли отговорил
 • Тася Димитрова
  26.03.2020 г. 22:52
  Моля, този който набира текстовете да бъде сменен с грамотен такъв. Считам, че сте духовен сайт и е срамота да публикувате неграмотно написани текстове! Благодаря за съдържанието на статията, но за пореден път успяхте да ми развалите удоволствието от четенето.

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12