Търси

Серапептаза - чудният лечебен ензим, за който почти никой не знае

Още по темата ...
Елеазар Хараш

Елеазар Хараш: Любовта към Истината е здравословие. Здравето е състояние на Любовта

Виж повече
Холистична медицина

Д-р Димитър Пашкулев: На вратата чука нов тип медицина – Духовната

Виж повече

Елеазар Хараш: Откровения за здравето

Виж повече
Аюрведа здраве

Ивалин Иванов: С болестите душата показва на човек, че се отклонява от пътя, който е избрала

Виж повече
24.03.2016 г.
9877
4
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Серапептаза (Serrapeptase) е чуден лечебен ензим, за който почти никой не знае. Той представлява протеолитичен ензим, намиращ се в копринените буби. Ензимът успешно лекува редица възпаления, белези, образуване на кръвни съсиреци, кисти, артериална плака и възпаления във всички форми.

Лекарите в Азия и Европа предписват serrapeptase за лечение на различни форми на възпаления през последните 30 години, но в България все още употребата на този ензим е слабо разпространена.

Силата на лечебния ензим е популяризирана в Европа от немския лекар д-р Ханс Нийпер, който го използва за лечение на своите пациенти при много различни хронични болкови и възпалителни състояния:

Сърдечно-съдови заболявания 
Serrapeptase постепенно почиства плаките (направени от мазнини, холестерол, клетъчни отпадъци, калций и фибрин) в артериите, като по този начин се елиминира възпалението в основата на образуването на плака.

Хроничен бронхит
Serrapeptase разхлабва храчките (тежка слуз) и намалява хроничната кашлица и отхрачването, което причинява много болка в бронхите.

Ефективен контрол над болката
Serrapeptase контролира високоефективно източниците на болка, причинени от нарушените съединения от възпалените тъкани. Той помага също при травматични увреждания, като навяхвания и скъсани сухожилия, и е ефективен за лечение на следоперативна болка и оток / подуване.

Белези
Всички видове белези могат да бъдат значително намалени, чрез използването на serrapeptase за 3 месеца, защото той разтваря фибрин - основен компонент на съединителната тъкан.

Синдром на раздразнените черва 
Serrapeptase премахва основните причини за възпаление, включително възпалителни процеси в тъканта на дебелото черво.

Уши, нос, гърло
Serrapeptase облекчава възпаления, свързани с хронични алергии, без страничните ефекти на типичните за синусите лекарства и лечения.

Други ползи:
Serrapeptase в момента се използва за широк спектър от приложения за човешкото здраве и превенция на заболяванията. Това включва терапевтично използване при увреждания на нервите, множествена склероза, хронични ушни инфекции, сенна хрема, задръствания на белия дроб, подути жлези, ларингит, ринит, хронична болка, артрит, болки в гърба и врата, диабет, язви, остеопороза, проблеми на простатата, ревматоиден артрит, спортни травми, следоперативни белези и лезии, кисти на гърдите, разширени вени, артериални заболявания, ангина, и кръвни съсиреци.

 

Свързани публикации

Петър Димков
17.06.2019 г.
9390
3

12 принципа за пълноценен живот от Лечителя Петър Димков

Според Димков Лъжата е в основата на повечето болести, а в човешкия организъм са заложени всички предпоставки за нормален и здрав живот
Виж повече
Велико Търново RUNS
17.12.2015 г.
8573

Инициативата Велико Търново RUNS дава основа за промяна в здравето и душевното състояние

Вече близо 4000 души от различни възрасти, професии и социален статус са се обединили около идеята за здравословен и природосъобразен живот. Създаделят на движението е докторът по генно инженерство Калин Василев (маратонец и ултрамаратонец) завърнал се в старопрестолния град след образование в престижни световни университети (Кеймбридж и Карнеги Мелън)
Виж повече
Конвенционалната медицина официално призна ползите от медитацията и йогата
18.01.2016 г.
7080
2

Конвенционалната медицина официално призна ползите от медитацията, йогата и молитвата

Важното е в днешния забързан живот да намираме сила да оставаме по-често сами със Себе си, да медитираме, да извършваме вътрешни молитви към нас, към ближните и към Космоса.... и да не отлагаме прилагането на важните за здравето ни физически практики
Виж повече
допамин - ключът към психическото състояние на съвременния човек
23.01.2016 г.
43419
17

Добрите нива на допамин в мозъка са ключ към добро психично и физическо здраве

Допаминът се образува в резултат на химичен процес в мозъка, който ни позволява да постигнем добро психично състояние. Независимо дали е хоби или професионална дейност - трябва да бъдем активни, защото пасивността и ленивостта - убиват!
Виж повече
творческите занимания са вид медитация
17.02.2016 г.
4228
2

Занаятите са полезни за душевното здраве

Творческите занимания заедно с приятели подпомагат благоденствието на мозъка и съзнанието, като подобряват способността за решаване на проблеми, осъзнаването за себе си и света, способността за състрадание и милосърдие. Заедно с това помагат в развитието на координацията между очите и ръцете, и на пространственото съзнание. Също така придават чувство за гордост и постижения, учат ви на търпение и постоянство, стимулират активното творчество, улесняват формирането и връщането на паметта.
Виж повече
Благодарността и щастието са личен избор
26.02.2016 г.
2316
4

Благодарността и щастието като избор и техните ползи за здравето

Правейки избора да сме щастливи и благодарни, ние ще сме не само по-здрави, но и по-способни и по-дейни в живота си. 
 
Виж повече
Коментари 4
 • Вал
  19.06.2020 г. 11:58
  аз ползвам серапептаза от доста време, мога да кажа че ползите са изключителни! ако си взимате обаче гледайте да е 100 000 УИ, има по 90 таблетки малко е скъпа 90 лв. но стига за 3 месеца. Общо взето 1 лв на таблетка. Синузита изчезва за броени дни, имах гъбички на ноктите на краката - изчезнаха. Дишането се подобрява, костите стават по гъвкави, кръвообращението се нормализира понеже премахва плаки, доста боклуци премахва от тялото като цяло. Страхотен продукт е
 • Adi Seikova
  25.03.2016 г. 14:40
  като е толкова полезен ензим дали го има и в аптеките , не е добра идея да се копуват медикаменти по интернет а и кой го продава? Липсват подробности
 • Марлена Боянова
  24.03.2016 г. 17:15
  Не ми се вярва да е само там. Ако следваме вселенския закон за ненасилие, би трябвало да можем да се грижим за здравето си без да нараняваме други същества. Това ме навежда на мисълта за коприната - "Гъсениците биват убивани, като бъдат пускани във вряща вода, преди да се развият до молец, или като биват набучени с игла, като така се позволява целият пашкул да бъде развит като непрекъсната нишка. Това позволява от копринената нишка да бъде изплетена много по-здрава тъкан." - то е като да носиш кожа.
 • Петя
  24.03.2016 г. 16:11
  Единствено в копринените буби ли го има?

Коментари:

Спонсори на Портал 12