Търси

Семейните констелации - една кратка, интензивна форма на терапия

08.10.2019 г.
1948
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Методът „Семейни констелации” ни дава възможност да преживеем свързаността и любовта помежду си, особено с членовете на семейството и с нашите предци, независимо дали познаваме тези хора или не. Дава ни възможност да отворим сърцата си за хората, дошли преди нас и повлияли на живота ни, и така да се свържем с онази жизнена сила, която се е предавала до нас от поколение на поколение.

Смисълът на тази работа е да видим нещо, което не виждаме в ежедневието си – да „осветлим” сляпата любов.  Както казва Хелингер в „Семейните констелации” ние виждаме картини, които лекуват душата.

Методът „Семейни констелации” e съвременен и много мощен терапевтичен метод, създаден от немският психотерапевт Берт Хелингер, в следствие на наблюдения в дългогодишната му работа с множество хора, семейства и групи. Обучен в класическата психоанализа, Берт Хелингер синтезира няколко различни елементи на психологическо наблюдение с теорията за Семейните системи, комбинира всичко това със собствените си наблюдения от времето си като мисионер сред южноафриканските племена Зулу, когато изследва как те възприемат семейните отношения.

Така създава една кратка, интензивна форма на терапия, наречена „Семейни констелации”. 
Важно е да се разбере, че „Семейните констелации” представляват много повече, отколкото сборът на всички тези елементи. Това е органична система сама по себе си, която представлява една от най-дълбоките и силни терапии, създавани някога. В една единствена сесия биха могли да се разкрият дълбоки истини за нашето семейство и за нас самите, които имат потенциала да излекуват, трансформират, освободят и радикално да променят живота ни към по-добро. 

Със семейна констелация можем да изследваме причините за различни житейски ситуации в живота ни, като: 
– трудности в отношенията деца – родители; 
– партньорски връзки и интимност;
– служебни взаимоотношения, кариера, бизнес развитие; 
– здравословни и финасови проблеми;
– трудности от личностен характер (страхове, тревога, напрежение, обърканост,тежест и др.) и други. 

Повече информация за метода и практическото му приложение:
https://vesiantaramrita.com/
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12