Търси

Сега се дава импулс на духовната Любов, която има за цел да съедини душата с Духа

14.10.2018 г.
8918
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Този, който доминира над другия си партньор, служи на тъмните сили. Чрез доминирането той поглъща голяма част от неговата енергия, от неговата жизнена сила. Такива хора се разделят, защото при Любовта няма господари. Раздялата е особен род лечение на изкривеното съзнание и когато хората победят това съзнание, могат да живеят по-близо един до друг. Човешката любов винаги пътува към психични разстройства, тя е патологическа.

Питагор казва: "Който не е създал от собственото си същество една хармония, не може да отразява Божествената хармония."

Постоянната Любов е тази, която действа заедно с Мъдростта. "Аз и Отец ми ще дийдем и ще направим жилище във вас." Това е духовното тяло в човека или огнената аура. Учителя казва: "Без Христос душата потъва в животинското царство, защото змията не може да дава живот, защото само Любовта може да оживява."

Сега се дава импулс на духовната Любов, която има за цел да съедини душата с Духа.
 
из лекция на Елеазар Хараш, 1993-а година, Варна
 
 
1
Елеазар Хараш
Елеазар Хараш
Елеазар Хараш е един от най-дълбоките духовни напътственици на нашето съвремие. Писател и издател на множество книги в областта на духовното развитие, себепознанието, езотериката и Пътят към Истината.

Елеазар Хараш е получил своето духовно име от Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), а светското му име е Петьо Йорданов. Живее във Варна, а от 90-те години до днес изнася лекции и семинари сред обществеността, с основен акцент - търсенето на Бог, Истината, Мъдростта. За Елеазар Хараш Бог е по-дълбок от реалността, а щастието е наказание и погрешна цел.

Елеазар Хараш издава на български език книгите по именития белгийски драматург и мистик от 19-и век - Морис Метерлинк. Изследовател на Египетската цивилизация, изследовател на древните народи на Атлантида, както и на животът и историята на инидианските племена. Най-много книги обаче издава по словото на Учителя Петър Дънов.
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12