Себепознанието не е забавление, а вътрешна работа, постоянство и смирение

28.01.2018 г.
8756
Добавена от: Борислав Борисов
Много хора днес посягат към темите за себепознанието и промяната в начина на живот с чувството за бърза консумация. Себепознанието и приемането на истинно учение, не са нито някакво забавление, нито някакъв "фитнес", нито някакви групови "сеанси", нито някакви развлекателни семинари. Пътят към духовното не започва със запълване на съботата и неделята с "курсове за щастие", "курсове за успехи" или каквато и да е друга колективна забава. Същественото тръгване по реалния път на себепознанието изисква уединение, смирение и вътрешно пречупване, до което човек сам следва да достигне след вложена воля.

Има хора, които имат благоприятни условия - охолство, разкош, спокойствие, нищо не ги безпокои. Но в очите на Посветените този живот е едно влачене в астралната тъмнина. В очите на Посветените "високите места в живота" са заети от празни хора. Там много ясно се вижда техния "хубав хороскоп". Един астролог, който няма духовна връзка, той няма мярка за нещата; той се забавлява, но в окултизма няма място за забавления.
 
Борислав Борисов Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи онлайн платформи в България. Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на з...
Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай

Спонсори на Портал12