Търси

Рудолф Щайнер: Духовният свят не може да бъде игнориран безнаказано!

30.05.2019 г.
5545
Добавена от: Борислав Борисов
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Ако човек се стреми единствено към нещата от сетивния свят, ако се интересува от законите на сетивния свят, това означава, и то в един най-висш смисъл, че този човек спи.

Духовният свят не може да бъде игнориран безнаказано! Ако духовете бъдат игнорирани тук, в сетивния свят, ако духовете бъдат игнорирани от човека, те си отмъщават жестоко!...Сегашният хаос всред човечеството е всъщност самото отмъщение на духовете заради тяхното продължително игнориране от страна на хората.

→ Вижте още, специално подбрани книги на Рудолф Щайнер

Ако обаче човек бди над своето съзнание, ако не му позволи да се помрачи, тогава няма да се появят нито Ариман, нито Луцифер. Но щом бъде помрачено, в този момент ръцете на Ариман (Духът на Злото) - са развързани.

Хаосът идва преди всичко от действията на ариманическите същества, които успяха да се промъкнат в човешката душа поради помраченото съзнание на съвременните хора. 

Онези души, които през последните десетилетия не успяха да се включат в един истински духовен живот, просто копнеят за разрушителните процеси на физическия план, понеже от тези разрушителни процеси те черпят сили за духовно-душевния живот след смъртта.

Човекът трябва да срещне Христовия импулс тъкмо на физически план. Ако обаче човек не притежава необходимата воля, за да вникне правилно в антропософските (отнасящи се до всичко, което човешкият Дух може да възприеме в духовния свят)  истини, ако търси в тях лична изгода или задоволяване на псевдоелитарни стремежи - например стремежа да бъде включен в дадено "общество" - изобщо ако внася в една или друга общност предимно личните си стремежи, той скоро ще открие, че антропософските истини разбуждат низките, възможно най-низките и долни инстинкти.

Всички стремежи, които не идват от духовния свят, въвличат хората в хаоса.

* из лекции на Рудолф Щайнер
Борислав Борисов
Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи новинарски онлайн платформи в България, сега собственост на водещи медийни групи.

Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса, медиите и сигурността ( анализатор в B2 Security - продоволствена сигурност, противодействие трафика на хора, регионално развитие и политики на Балканите, антитероризъм), основател на Асоциация на българските села.

Борислав Борисов е последовател на духовните и езотерични учения от 19-и век, като сред любимите му автори са Морис Метерлинк, Рудолф Щайнер, Райнер Мария Рилке и др.  Отдаден на изучаването и въвеждането в потънкостите в Учението на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), както и на школите на Брат Михаил - Омраам (Михаил Иванов) и Елеазар Хараш.

Изследовател на алтернативните методи в психологията, парапсихологията и квантовата медицина.  За контакти: borislav@portal12.bg 
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12