Родовите връзки помагат да осъзнаем програмата на кармата си

01.11.2016 г.
4788
Добавена от: Портал12
2 коментара
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции.
Представяме ви втора част от лекцията на Аида Марковска от фестивала “Здравей, Здраве” във Варна, който се проведе на 1-ви и 2-ри октомври. Темата е “Работа с предците и силата на родовата памет”. Аида Марковска практикува и преподава холистични методи за лечение от 9 години и за нея това е основно житейско призвание. Тя е съосновател на “Клуб Рейки в Пловдив”. Една от областите, на които се е посветила, е работа с предците и изчистване на родовата карма.
 
Работа с предците - какво е това и защо ни е нужно?
 
Работата с предците представлява осъзнаване на програмите, които идват при нас от нашите предци, и осъзнаване на програмите, които ние самите създаваме за нашите потомци. Освен емоционалните програми, които ние създаваме, ние носим в себе си и емоционални програми от няколко много важни периода в собствения си живот.
 
Това са програми от моментите преди зачеването - те са емоционални състояния на нашите родители, момента на нашето зачеване, после времето, когато сме били в утробата на майка си, и следващите 1-2 години, когато сме малки деца. Всичко това ние преживяваме през целия си живот като емоционални стойности и го пренасяме през целия си живот по различен начин. Т.е. осъзнаването на всички периоди в нашия живот - дори и на тези, от които нямаме никакъв ясен спомен - заедно с работата с нашите предци: с майка и татко на 1-во място, тъй като те помнят как сме създадени, как те са се чувствали тогава; с нашите баби и дядовци - хората, които помнят как са създадени родителите ни - това е едно от най-важните неща, които всеки един от нас трябва да направи, за да остави на своите потомци една чиста пътека.
 
В противен случай голяма част от нас живеят по начин, по който те категорично не желаят, без да имат обяснение защо продължават да правят така. Това са случаи на хазартни, алкохолни, наркотични зависимости, тежки хронични заболявания, които продължават с години, на невъзможност да се сдобиеш с партньор, да имаш деца, невъзможност да се установиш така, че да можеш да печелиш достатъчно, за да осигуриш себе си и семейството си, и множество други неща.
 
Нужно е едно съсредоточаване и добро разбиране на родовите задачи, които пристигат при нас, поставянето им на дневен ред, осветяването им през призмата на съвременния човек - на нашето ново поколение, което носи нови ценности, нови методи. Само с това разбиране имаме голямата възможност да излезем от тази обусловеност, от това, което изпълняваме като биороботи, каквито всъщност представляваме. Ние носим родовата си памет независимо дали ни харесва или не.
 
В рода като система се изпълняват няколко закона. Тези закони в рода са равни на биологичните, физичните, химичните и математическите закони, които сме учили в училище. Това са закони неизменни. Когато ги познаваме и сме ги изучили, имаме възможност да постъпим така, че да се получи правилното решение не само за нас, но и за нашите потомци и за целия ни род.
 
Какво е родът?
 
Родът не е само живите ни роднини. На 1-во място родът представлява всички физически свързани с нас хора по генен път: майка, татко, баби и дядовци - от които произхождаме като потомци. На 2-ро място са всичките наши сребрени роднини, които сме привлекли в рода. Това са нашите половинки, техните родители, техните братя и сестри, техните деца, включително от предишни връзки. В нашия род влизат и всички хора, които са направили добро на рода ни. Без значение от причината, тези хора са направили добро на някой от нашия род: изучили са го, дали са му хляб, измъкнали са го от някаква беда и по този начин родът ни е оцелял. Това се наричат благодетелите на рода.
 
Сами се досещате, че където има благодетели, има душмани и врагове. Към нашия род със същите права и сила влизат и душманите, които са ощетили, убили, ограбили или по някакъв начин разрушили нашия род. Ако обобщим кои са тия, които влизат в нашия род - това са всички тези души, тези хора мъртви и живи, които са добавили или отнели енергия от общата родова структура. Родът като единна структура притежава изначална чиста родова енергия, която членовете на рода употребяват, за да могат да живеят, да създадат рода, да го има, самите те да се чувстват добре и да живеят добре. Хората от рода употребяват тази енергия и влагат от своята лична енергия в същия род, по същите причини - за да има енергия в рода. И там, където има пробойни, там изтича енергията на рода, родът става вял, безсилен и след време изчезва.
 
Не се учудвайте, че родовете умират. Те са също като човека - той се ражда, има разцвет, има дълголетие и се случва да загине. Умират империи и народи, какво остава за родовете - естествено е, че има такъв процес. Но стремежът на всички нас като личности е първо ние да сме здрави и имайки здраве, да имаме и дълголетие - т.е. да можем да осигурим собствения си живот и този на потомците. Това е изначалната ни биологична програма. Тази програма важи и за рода - той се старае да бъде здрав, да бъде енергичен и силен, дълголетен, да има колкото може повече потомци.
 
Родови закони
 
Родът се старае за това не само за себе си, но и за една надродова общност - народ. Всички родове, които споделят обща земя, обща култура, общ език, общи обичаи, стават “над род” или народ. Народът диша и живее чрез своите родове. Ако родовете му издъхват и се стопяват, изчезва и народът.
 
Какво свързва народа? Родовите закони.

Първо - всеки един има право на принадлежност в рода си. Нито един живял някога човек не трябва да бъде прогонван от рода си или както ние казваме с една много хубава българска дума - низвергнат. Как се случва това някой да бъде отлъчен от рода си? Това е всяко дете, изоставено от родителите си. Всеки един от вас, който е чул думите: “Ти не си ми вече дете”, “Ти не си ми вече сестра/брат” - е отлъчен. Всеки един, който е казал тези думи на някого от рода - “ти не си вече от моя род” - е пробил дупка в корпуса на своя семеен кораб и е позволил там да има заплаха за цялата родова структура. Това е според закона за принадлежност на рода. Може да не харесваме роднините си, но те принадлежат към същия род, от който сме ние. Когато ние не харесваме някой роднина, особено ако е много близък - майка, баща, брат, сестра, дете - това значи да отричаме самите себе си, избора на душата си, да зачеркнем собствения си живот и своя род.
 
Това е законът за принадлежността, но освен, че принадлежим на рода си, ние по закон изпълняваме и особен ред в този род. Всеки има точно определено място в рода, с точно определени задачи, и най-доброто, което можем да направим, е да разберем нашите задачи какви са, за да изпълним най-адекватно това, което се очаква от нас. Има закон, който нарежда първородния на особена позиция, дава му особена родова енергия с много интересни характеристики. Вторият, 3-ят и т.н. също имат особена мисия - всеки е дошъл в рода си по определен ред.
 
Има още един закон, който може да ви шокира. Към рода принадлежат и всички, някога заченати и неродени. И те са точно на това място, на което трябва да бъдат. Ако ние пренебрегнем тези души, отново имаме пробойна и нарушаване на законите в рода.
 
Родовите дървета говорят
 
Най-малкото, което можете да направите, е да разпитате всичките си живи възрастни роднини за вашия род. Но има една особеност - не трябва да го направите тенденциозно. Защото човешката памет е много странно нещо - когато я питаш директно “Кажи ми” - и тя забравя. Не нарочно, но забравя. Поканете вашите роднини на чай, кекс, разходка и с едно тефтерче в джоба между другото попитайте “Бабо, как роди ти майка ми? Лесно ли ти беше? Каква бременност имаше?” - разпитайте как е заченала, носила, родила, желано дете ли е била майка ви, имала ли е аборти и мъртво родени деца. Жизненоважна информация за всяко семейство е колко деца не са успели да се родят! Кога се е случило това? По какви причини?
 
Много ценна информация дават стринки, лели, братовчедки - хора, които хем са в рода ви, хем не много близо до вас. Те имат страничен поглед. Намерете ги и си приказвайте с тях за всички хора, които те помнят. Необходима ви е информация за здравето на вашия род, кой от какво е боледувал и защо; имал ли е катаклизми в живота си, какви добри неща са се случвали. Какъв човек е бил като темперамент - бърз или спокоен, избухлив или мълчалив, пиел ли е или е въздържател, обичал ли е да се разхожда или повече е стоял, какво е работил.
 
Обичал ли е бабата? Ако я обичал - как я взел? Открадната ли е, по любов ли е било? Ако не е имало любов - защо са се взели? Много от вас ще разберат, че бабите и дядовците им са се женили, защото така трябва. Дошло им е времето. Трябва да ги разпитате и за още нещо - каква тръпка е имало в живота им, за неосъществените им любови, кога са обичали някого, пък не са могли да бъдат с него - защо?
 
Всяка информация, която добиете за вашия род, е много ценна. Защото после тази информация се нанася върху едно дърво. Когато нарисувате родословното дърво и нанесете цялата информация с датите, имената - ще се шокирате как дървото ще ви проговори. Ще ви даде много интересни факти за вас, които не сте ги знаели.

Първа част на лекцията на Аида Марковска: Осъзнаването на програмите, които идват от нашите предци, помага да си върнем баланса
Коментари: 2
 • Димитров
  03.11.2016 г., 12:24 ч.
  4     0

  Милица, на никой не му се дава страдание, което той не може да понесе! Ако не може да го понесе, значи се е провалил в изпитанието, не е намерил, сили, вяра, подход, или нещо друго. Винаги се дава толкова, колкото човек може да понесе!

 • Милица
  02.11.2016 г., 13:19 ч.
  2     0

  Най-тежко е да плащаш на някой друг бакиите от едно време! И да се чудиш защо ти се случва! Особено ако е свързано с някое тежко събитие, свързано с тайна. Защото тази тайна после се изтрадва от някой друг!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай