Търси

Ритуал по розобер събира самодейци в село Ясеново

27.05.2016 г.
1911
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
В неделя - 29.05, в село Ясеново ще се състои ритуал по розобер с начален час 9:00 часа. Събитието е извън официалната програма на Фестивала на Розата 2016 и ще бъде с вход свободен.

Мероприятието ще се осъществи в местността в източните покрайнини на селото. Розоберачите, които ще участват в ритуала, ще бъдат доведени с каруци. Стопанинът - Павел Пенев - ще записва всеки от тях със събраното количество розов цвят върху дъска с рабоши.

В края на розобера ще има изпълнения на вокално трио "Калина", гайдарчета от Калофер, самодейците от Ясеново и кукери от Дунавци, които ще закрият ритуала с кукерско хоро. Освен тази програма, организаторите са подготвили и други изненади за посетителите.

Свързани публикации

Ярослав и Юлия Юнакови
11.01.2016 г.
9118
4

Споделено фермерство и градина под наем - мисията е възможна!

Младото семейство Ярослав и Юлия Юнакови от родопското село Старцево, обл.Смолян са инициатори на една много интересна идея – те предлагат градина под наем. Всеки, който поиска, срещу скромна сума за наем и доставка, може да поръча те да му отгледат в градината биологично чисти зеленчуци както и да приготвят зимнина.
 
Виж повече
Ден на залесяването
28.04.2016 г.
1067

Гражданска инициатива възражда ‘Денят на залесяването’

Днес, когато българската гора е застрашена, имаме отново нужда този прекрасен празник да се възобнови. За да се случи това, няколко човека решават да инициират петиция, която да помогне за възраждането на празника.
Виж повече
общността Живо село
14.05.2016 г.
7703
7

Животът на село дава свобода за това да реализираш вътрешните си стремежи

Животът на село дава много свобода, за това да реализираш вътрешните си виждания и потребности по начина, по който искаш, във всеки един момент, в който искаш. 
Виж повече
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12