Търси

Радиестезистът Иван Тодоров: 5G категорично уврежда мозъка! (ИНТЕРВЮ)

14.10.2019 г.
49327
6
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Г-н Тодоров, каква опасност ни дебне от 5G мрежата, която корпорациите се опитват да наложат?
5G е ново поколение мрежа, базирана на множество антени, освен вече изградените по-малки такива. Изгражда се мрежа, която дава много висока плътност на сигнала и много висока скорост. Обхватът, в който се излъчва тази мрежа като честота, е близък до прага на възможната защита на мозъка на човека и на всички живи организми. Опитът по света показва, че там където се е излъчвал 5G сигнал, не се чувстват добре птиците – обърква се системата им за координация, която е подобна на радар. Птиците търпят сериозни поражения и просто падат и умират. Същото важи и за всякакви домашни животни и добитък, които стават видимо притеснени, бягат и се крият. Ние не чуваме тези сигнали, но те са в такъв обхват, че могат да увредят мозъка ни. Човек се чувства неспокоен, неуверен, когато е подложен на такива облъчвания. Вече много страни като Полша на държавно ниво забраниха изграждането на 5G  мрежата.

Антените на 3G и 4G са не по-малко опасни, така ли е?
Многократно съм проверявал жилища в близост до антените на излъчване на 3G и 4G – това, което хората изпитват, когато са наблизо (10-20 метра), е безсъние, повишена тревожност, повишена заболяваемост. Това е много притеснително, особено за бебета и деца до 7-годишна възраст. Оказва се, че те са особено чувствителни към този тип облъчвания – превъзбудени са, не могат да спят добре, трепкат, погледът им се фиксира. В някои случаи дори лекарите им поставят диагноза епилепсия, но в моментите, когато децата не са в жилището, където има високо наднормено облъчване, те видимо се успокояват. Това говори, че диагнозата не е точна.

Как да разпознаем, че живеем на място, на което има неблагоприятно излъчване?
Ако на едно място не ни свърта, не можем да се наспим, събуждаме се уморени, нещо ни кара да се чувстваме в дисбаланс, кръвното играе или имаме световъртежи, най-вероятно живеем или работим на място, където има излъчване на подземни води. Напоследък голяма напаст са рутерите и тв приемниците на всякакви видове телевизии. Около тези уреди се получава напрегнатост на електрическото поле, при различните видове рутери е от 2 до 5 метра, и когато човек е в зоната на силно излъчване, той не може да се чувства комфортно. Ако човек работи на компютър по 7–8 часа дневно и гледа телевизия още толкова време, това може да доведе до изместване на вътрешните баланси на тялото, това, от своя страна, води до дисбаланс на нервната система, по-точно дезорганизация. Много неща започват да се случват с обратен знак  по отношение на физическото здраве, емоциите, психиката. Неслучайно много хора нямат грам търпимост, избухват, става напрегнато в семейството или в градския транспорт. Лишават се от възможността да си отдъхнат нормално човешки в жилището си.

Какво е решението, има ли начин да се защитим от тези облъчвания?
Това е свързано с не малко средства, защото предполага смяна на стъклопакети, ако се постави дограма триплекс (ламинирано стъкло) – това е една преграда за лъченията. Има бои на някои специализирани фирми, които също съдържат компоненти, латексова боя – доста скъпа за съжаление, но когато се боядисат стените с два-три слоя такава боя излъчванията в жилището намаляват. Има и възможни радиестезични защити, които вече вътре в дома хармонизират излъчванията.

Истината е, че човекът е един самоходен магнит – плюс и минус в равновесие. Ние имаме в себе си шест меридиана плюс, шест меридиана минус. Когато енергията в нас е в баланс, човек е здрав. Ако се натъкнем на различни по характер едностранно полярни лъчения, това ни разбалансира. Да речем, подземни течащи води, гама-радиацията са минус като знак, като поляритет. И ако дълго време се намираме под въздействието на минусово лъчение, то нашият баланс отива в посока минус. Геомагнитните мрежи се редуват – плюс, минус, плюс минус. Ако спите или работите на място, което е върху плюсова точка, ще се чувствате нервни, избухливи. Много плюс не е добро здраве, много минус също не е добро здраве.

Цялата философия на източната медицина почива на този баланс – плюс и минус равновесие. За съжаление, ние някак сме загубили сетивата си и трудно може да оценим какво ни се случва на работното място, вкъщи и фактът, че често се оплакваме от едно или друго нещо, от някакво неразположение, и вместо да си починем, се чувстваме уморени, трябва да се замислим и за излъчванията в дома. Има няколко прости фактора, които, ако свикнем да им обръщаме внимание, могат да ни подскажат, че се намираме в неблагоприятно място. Първото е т.нар. изтръпване или мравучкане по ръце, по крака, по гръбначния стълб.

Как може човек да открие кръстовките на геомагнитните мрежи?
Много просто – ако нямате махало в ръка, може да сложите пръстен – златен или сребърен, окачен на конец, и там, където спите, където седите, да минете с пръстена на тези места. Ако има плюсова или минусова кръстовка на геомрежата, съответно пръстенът ще се завърти наляво или надясно. В случай че има такива излъчвания, можете да сложите медни обръчи под матрака или под стола. На такива места може да се сложат медни обръчи от два и половина квадрата – 112 см е едното парче, 152 другото – правят се два симетрични кръга един под друг и те се поставят под матрака. Така поставени, двата кръга един в друг действат като бърза защита.

В духовен план нещата също много се объркаха, как влияе това на здравето ни?
Христос ни остави един завет – „Обичай ближния като себе си!” Това „като себе си” се загуби някъде през хилядолетията. По тази причина човекът днес има все по-голяма нетърпимост както към себе си, така и към ближния… Повечето хора в нашето съвремие страдат от безлюбие, а това е равносилно на духовна и душевна ампутация. Трябва ли да чакаме да стигнем дотам, за да разберем, че можем да вземем съдбата си в свои ръце?!

Грижите за духа и тялото също имат значение?
Който не се движи, ръждясва, затова съветвам всеки ден да се прави гимнастика по 15–20 минути, съчетана с дихателни упражнения. До 50 години човешкото тяло се обновява на всеки 7 години изцяло клетъчно, когато минем 50, на всеки следващи 7 по нещичко си отива от нас, нещо се променя и процесите на регресия, на свиване, на състаряване, все по-осезаемо се изявяват. Но това е формата на живота в момента на земята. Би трябвало нормално, без особени болежки да доживяваме поне до сто години.

От години правите изследвания върху кристалната решетка на водата, до какви изводи стигнахте?
Изследвам водата чрез микроскоп. Взимам течността, която е била във взаимодействие с човека. След това я покапвам на предметни стъкълца и тя се изпарява по естествен път. Картините стават видими при много голямо увеличение от 1500 до 8000 пъти. С просто око не може да се види. Личният ни опит от работата с водата през последните години ни позволи да направим следните няколко важни извода. Водата винаги реагира с промяна на своята структура, когато върху нея се въздейства със слово, независимо дали то е изобразено в графичен вид, писмено, дали е произнесено на глас или просто е излъчено мислено. Когато върху водата се въздейства със свещени текстове, формули и молитви (независимо от писмеността и езика, на който са съставени) тя винаги отговаря с хармония, симетрия, красота и стилна вътрешна организация на своите структури.

Когато енерго-информационните и словесни въздействия са агресивни и нехармонични по своя характер, водата отговаря с дисхармония, асиметрия и безпорядък, така сякаш Животът я е напуснал и в структурите ѝ се е появила смъртта…


Може да се види въздействието и на негативни фактори като мобилни телефони и интернет. За съжаление средата, в която живеем, става все по-агресивна. Това деструктурира водата. Тя е свръхинтелигентна и има памет за всичко, което се е случвало на Земята. Прилича на огромна флашка, която пази информация от създаването на човечеството.

С какви картини са изразени тези агресивни фактори около нас?
Много са подобни на раковите клетки в човешкото тяло. Структурите й са тотално разрушени, което е много видно. Обезлюдяването, многото "любезности", които си разменяме всеки ден, правят дупки във водата. Течността усеща негативната енергия. Човек е 70% вода. Всичко, което се случва около него, се отпечатва и вътре в него.

Очевидно водата е в постоянно взаимодействие с нас, разкрива ли тя нашето физическо и емоционално състояние?
Разбира се, технологично това става много просто. Човек взима едно шише с вода и я зарежда в три зони на тялото си - слънчевия сплит, сърцето и т.нар. трето око. Получава се своеобразен портрет. Образите, които излизат, дават информация и за физическото, и за емоционалното здраве. Всичко това е във вид на картини, които на езика на символиката могат да бъдат разчетени. Това помага да се получат отговори, които няма как да се получат по друг начин.

Изложба Водата отблизо:


Препоръчвате да пием жива и мъртва вода, защо?
Ако пием литър-литър и половина вода на ден, ако й благодарим, ще я активираме и ще я направим жива. Водата се зарежда простичко – сипваме си в стъклена или керамична чаша вода, поставяме чашата на дланта на лявата ръка, а дясната длан поставяме над чашата. Задържаме така 15–20 секунди, през които казваме няколко думи на водата. След това бавно по посока на часовниковата стрелка над чашата, без да докосваме водата, правим 40–42 кръга. Така водата става жива, помага да се чувстваме заредени със сила. Ако изпием 4–5 чаши жива вода през деня, това се отразява много добре на общия тонус.

За хората, които страдат от гастрити, колити и всякакви стомашни неразположения, препоръчвам да пият сутрин чаша мъртва вода. Действието е същото, само че завъртанията са обратно на часовниковата стрелка. Така водата става кисело-блудкава. Сутрин чаша мъртва вода блокира патогените в чревния тракт. Разбира се, след това през деня е добре да се пие жива вода. Пиенето на вода с напредването на възрастта става изключително важно. Свикнете да пиете минимум 6 чаши вода, или още по-добре 9 чаши за деня. Като една чаша вода се пие половин час преди хранене. Един-два пъти през деня в тази вода, която е преди хранене, може да добавите по едно-две кристалчета сол – най-добре морска сол, може и хималайска. Солта съдържа почти всички важни микроелементи, които има в човешкото тяло. Препоръчвам да прочетете още съвети за водата от прекрасния тритомник на лечителя Петър Димков, който е оставил безценно богатство.

Какво е качеството на водата, която използваме в домовете си?
Чешмяната вода е хаос и безпорядък, тя определено е мъртва. А приемът на такава вода води до множество болести. Няма енергия в нея и слабо поддържа живота.

Усъвършенствате работата на известния японски изследовател Масару Емото и имате свое ноухау, за водата, която влияе пряко на кръвта..?
Заснемам красиви (и грозни) рисунки от кристализирана сол, след това давам от водата на пациент и документирам въздействието й върху кръвта. Когато е заредена с молитви, с мисъл, с текст, или е взета от изворче, директно от природата, тя е много красива, със симетрични рисунки. И ако я пием, само след 10-15 минути организмът ни се отблагодарява с много добра кръвна картина.

Когато картините й са хармонични и красиви, това означава, че е заредена с позитивно въздействие, и обратно, обясняваше Емото, преди да си отиде от този свят през 2014 г. 
Водата запечатва образите на обекти и събития, които са били до нея.

Служите ли си с молитви?
От 25 години си служа с молитва, която сам съм измислил. Първото нещо, което правя сутрин, е да си налея чаша вода, вдигам я на нивото на третото око и казвам:

„Прекланям се пред теб, Извор на Живот, ти Велика Първопричина. Благодаря ти, че ме даряваш всеки ден със сила, здраве и живот. Всичко, което трябва да направя, за да бъда в перфектно физическо, психическо и духовно здраве, е да изпия тази чаша вода.”

Храненето също е много важно. Ще кажа само едно – колкото сме по-близо до природата и колкото по-чиста е храната, ни толкова по-добре. Химията, химизацията на храните е един от бичовете на нашето време. Ако свикнем да благославяме храната, която имаме, каквато й да е тя, на трапезата ни, това ще ни насити и ще ни донесе ползи. Вече няма чиста храна и среда никъде по света, но можем да я преструктурираме с молитва. Моята баба, когато сядахме да се храним, винаги казваше молитва. Можем да кажем много кратичка молитва. Предлагам ви една: „Благодаря ти, Господи, за хляба, който си ни дал! Нека бъдем чисти и съвършени като житното зрънце!“. И още нещо, ако сядаме да се храним с идеята, че се тровим от всяко нещо, ще се тровим.

Защо е важно да развиваме интуицията си?
Повечето неща, които правят света доловим за нас, са по седем – седемте цвята на дъгата, седемте тона в музикалната стълбица, седемте чакри в етерното ни тяло, седемте фини тела на човека.  Интуицията е шестото ни чувство. Тя много често ни предпазва от напасти и беди. Не бива човек да върви срещу интуицията си, когато нещо не ти харесва, не го чувстваш, не го приемаш вътрешно, не го прави насила, та ако ще да е златно. Това е едно от условията да сме успешни в живота, успешно да се реализираме и да правим нещата с лекота. А когато упорито не искаме да чуем своята интуиция, да използваме своята мисъл, телепатията, тогава се блъскаме в живота като в някаква решетка.
 

Упражнения за подобряване на зрението
 
Тодоров сподели с нас картинка – хармонизатор, която изхожда от нашите национални шевици. С нея се прави много просто упражнение, което отнема стреса и подобрява зрението. „Ако гледаме тази картинка 40 секунди с двете очи, след това 20 секунди двете очи са затворени, след това прикриваме с ръка лявото око и гледаме с дясното 40 секунди. 20 секунди отново затваряме двете очи. Гледаме с лявото око 40 секунди и пак двете 20 секунди затворени. На финала отново с две очи гледаме картинката 40 секунди, после 20 секунди и двете очи са затворени. Погледът хваща цялата картинка, някой път се фокусира на отделен цвят. Тя е изключително полезна за хора, които са уморени от работа с електронни медии и телефони.

Действа добре и при проблеми със зрението. Ако правим упражнението два пъти на ден по 4 минути, зрението се укрепва и стабилизира. Много от елементите на картинката може да видите в нашите национални облекла. Радиестезистът обяснява, че това е вселенски код. Той съдържа вибрация, която помага на нервната система да се възстанови и да функционира нормално.
 
 
За него
Иван Тодоров се занимава с радиестезични анализи и измервания в областта на геопатологията, прави проверка на терени за строителство и на готови жилищни и обществени сгради за наличие на геопатогенни зони и вредни излъчвания. Посветен е и в тайните на Фън Шуй – земен дизайн, най-благоприятно разположение на местата за пребиваване на човека в жилищната сграда и пространството около нея. Радиестезистът може да определи и какво е здравето на дома ви – като измери излъчванията на произведения на изкуството и на художествените занаяти, на кристали и камъни. Тодоров хармонизира атмосферата и работната среда в бизнес офиси и обществени сгради. Член е на Дружеството за физикална радиестезия. През октомври 2016 г. Тодоров прави изложба с част от солените водни картини в музея „Земята и хората“, а изводите от откритието си представя на международна конференция, организирана от Института по космически технологии към БАН.
 
© интервю на Драгомира Иванова / Портал12
 
Коментари 6
 • Никнейм
  15.05.2020 г. 08:26
  Харесвам статията
 • аз
  30.03.2020 г. 20:03
  Значи докато сме живи да плащаме и да сме с изключени телефони - много умно
 • off
  30.03.2020 г. 17:09
  има един прост метод който ще спести всички излишни облъчвания и разход на енергия в глобален мащаб: "turn off" ili "airplane mode". ще обясня: Изключвате телефона си. Включвате когато ще говорите с някой. Или включвате за 1-2 минути за да получите есемес кой ви е търсил. Научете се да работите оффлайн. Влизате изтегляте или проверявате каквото ви трябва и гасите телефона. Или включвате самолетен режим. Стремете се колкото можете по-дълго време телефона ви да е на самолетен режим или да е изключен. Това ще ви помогне да се научите да работите в извънредни ситуации, (като епидемии и природни катаклизми).
 • mmm
  30.03.2020 г. 16:09
  ... :)
 • Дари
  29.03.2020 г. 23:01
  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3085987554795782&id=100001537041707

Коментари:

Спонсори на Портал 12