Търси

Пътуващ семинар изследва древния произход на българите

13.05.2016 г.
1806
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Център ДоброДея организира на 21 май първия пътуващ семинар в поредицата от събития, посветени на историята и възраждането на българския дух. Участниците в семинара ще могат да видят Пловдив по един по-различен начин и да се пренесат в един друг свят през Портата на боговете - Щуда града, който организаторите шеговито наричат „Щура града”. Всъщност местността около село Ситово, където се срещат два планински хълма, е била убежище на пазителите на портата - траките.

Каква е програмата и какво могат да очакват участниците, споделиха организаторите специално за Портал12:

Това е пътуващ семинар - първият, който ДоброДея организира. Целта му е посещение на не толкова познати мистични и енергийни места, а с лекцията искаме да удостоверим с историческите факти легендите и митовете, които витаят около тях и да почувстваме даденото място.

На въпроса защо стартират тези пътуващи семинари именно с град Пловдив, от център ДоброДея ни отговориха:

Защо през Пловдив? Защото Пловдив е съвременник на Троя и ще е престижна културна столица на Европа с древното си минало, но най-уникален е с това, че е действащ, жив град. Има шест толкова древни градове в света.

Пловдив е създаден през 4000 г. пр. н.е., но на същото място е имало и още по-старо селище, основано около 6000 г. пр. н.е. За сравнение Йерихон е основан през 9000 г. пр. н.е., Библос - 5000 г. пр.н.е., Алепо и Дамаск - 4300 г. пр.н.е., Суза - 4200 г.пр.н.е.

Ние ще го изследваме, като ще вървим по тези места в града, които доказват, че е възможна и тезата градът да се е казвал Ерус.

По време на събитието ще бъде посетен и камъка на дълголетието, който има свойството да преобразява човека за минути. За него от център ДоброДея споделиха:

Ще ходим до Джендем тепе. В основата на тепето според генетика Ангел Калинов има един камък, който при сядането върху него извършва нещо като лифтинг на физическото тяло. Ние изследвахме този камък и действително след 20 минути престой на него, човек излежда по-свеж и по-млад. Имаме и снимки, които сме правили. Сега отново ще изпробваме това негово действие.

От център Добродея споделиха още, че от този камък под Джендем тепе се излъчва силна енергия, която е установена с радиестезия. Неговият изследовател твърди, че енергията идва от подземните градове, където има съоръжение като кристална пирамида. За такива кристални пирамиди се говори и на други места в България и те са неразривно свързани с протичащите енергии.

В програмата е включено и посещение на Марково Тепе, където в миналото е имало
каменна пирамида от типа на тази в Сборяново:

Тук ще разгледаме една друга версия за рождението на Иисус Христос и от там ще се отправим към храма Свети Петър и Павел, както ще разгледаме и камъка с изображение на Граал.

По време на пътуването ще има лекция за писменостите, родили се на наша земя, за значението на българския език, като свещен и за същността на българските букви, с което организаторите ще отбележат и настъпващия Ден на българската писменост.

Ще отидем да разгледаме археологическия музй в Пловдив, тъй като през април върнаха една изключителна тракийска маска, която е била открита през 1905 година в местността Каменица и е била открадната. Този артефакт е изключителна ценност. Изработен е от желязо и тънък лист сребро, но външният вид е доста сходен с други тракийски находки и освен красивите европеидни черти, които впечатляват, можем да предположим, че воинът е бил със светла коса. Това е много интересен факт, т.е. идеята, че част от траките са светлокоси, е теза, която ние сме изключили по принцип, а е възможна.

Представите ни как са изглеждали траките и че вероятно са имали по-светли или зелени очи, но матова кожа и по-тъмни коси, не е задължително да са верни, тъй като генетични изследвания на тракийските останки не са правени в достатъчна степен. Искаме да разгледаме този факт, защото се оказва, че много неща които сме приели априори като историческа истина, всъщност често се оказва, че не отговарят дори на формалната логика, и трябва да се намери историческата истина такава, каквато е в действителност.

От Пловдив пътуващият семинар ще продължи с посещение до Щуда Града, сега село Ситово, където ще бъде разгледано тракийското светилище. Предполага се, че селището е на бесите, но ако се съди по надписа, е възможно да е на пеласгите.

Ще продължим за Ситово, ще отпием вода от лечебното аязмо и ще се вгледаме в Ситовския надпис. Целта е да направим връзка между разглежданите обекти като една единна култура и така да видим къде са останките от тази по-древна цивилизация, която ние сме свикнали да приемаме като някаква друга, а тя е била и остава българска още от самото й начало. Така и пише в едно писание, че българите са хората от първото Слънце.
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12