Търси

Първи фестивал на православната музика ще се проведе в Троянския манастир

22.08.2016 г.
1423
2
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Троянският манастир "Успение Богородично" ще е домакин на Първия фестивал на православната музика "Общение на живите", който ще се състои на 27 и 28 август.  Проявата се организира по инициатива на Дамския хор "Общение" при Троянската Света обител и е част от проект "3С - Култура, творчество, промяна. Дневен ред на творческите градове", съобщават организаторите. Проектът се осъществява с подкрепата на Българско-Швейцарската програма за сътрудничество и се изпълнява от сдружение "Фабриката".

Идеята на инициаторите е Фестивала "Общение на живите" е да създаде нов културен продукт, развиващ богатия културно-исторически и духовен ресурс на региона. С привличането на изявени хорове и певци от страната, а впоследствие и от различни държави, ще бъде представено на местната общност и гостите богатството на православното песнопение.

Първите участници във фестивала са Камерен хор "Средец" - София, Дамски хор "Благовестие" при храма "Рождество на Пресвета Богородица" - Поморие, Църковен хор при хрaма "Успение нa Пресветa Богородицa"- Ботевгрaд, и Хор "Общение" при Троянски манастир. 

Официалното откриване на събитието е на 27 август /събота/ от 10.30 часа, когато е и първият фестивален концерт. Заключителният концерт е на следващия ден от 11.00 часа след Света Божествена литургия в манастирския храм.

Фестивалът се организира в партньорство с Троянския манастир, Община Троян, спонсори и дарители.
Коментари 2
  • Ив
    24.08.2016 г. 10:08
    интересно :)
  • Марина
    23.08.2016 г. 16:43
    Това звучи прекрасно, стига да е наистина от сърце и душа!:L

Коментари:

Спонсори на Портал 12