Търси

Първата ферма-приют за пострадали животни започна дарителска кампания (ВИДЕО)

01.08.2016 г.
1925
2
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Сдружение с нестопанска цел "Приятели на четири крака" е първият в България център (ферма-приют) за животни от всякакъв вид, пострадали от човешко насилие. В момента фермата търси спонсори чрез онлайн кампания за набиране на средства. Кампанията приключва след 23 дни. Животните и стопаните във фермата имат нужда и от приятели-доброволци.

В центъра се приютяват експлоатирани и малтретирани животни, като „Приятели на четири крака“ има и възпитателен характер към възрастни и деца  - поражда съпричастност и любов към животните, както и поддържа отговорно отношение към природата и околната среда. Чрез нелеката съдба и историята на всяко едно от животинките, децата се учат на съчувствие и милосърдие. Това е вид превенция към жестокостта и насилието в реалността на нашия свят.

Във фермата живеят коне, магаренца, кози, овце - сред които и незряща по рождение, прасе, пуйка, петли, кокошки, котки, кучета, чайчета. Всяко едно от тези близо четиридесет спасени животни се превръща в личност със своя индивидуалност. Превръща се в символ на доброто, на хуманността.

“Наша основна мисия, освен помощ и грижа за животните, е работата с деца. Посещавайки ни, те попадат в приказен свят. Посрещат ги приятелски настроени животни, каквито няма къде да видят и как да докоснат. Ние помагаме на децата да ги възприемат по друг начин - да усетят техните емоции и чувства, да се вгледат в промяната на блясъка в очите им, когато излъчват любов и доверие.” - разказват стопаните на фермата и казват още:

Децата обичат приказки. А във всяка такава има драма и щастлив край. Това е нашата приказка. Събуждайки любов и състрадание в сърцата им, ние се противопоставяме, доколкото можем, на злото във всичките му форми и варианти. Нашите животни са безкрайно благодарни, радват се на посещения и правят това, което могат най-добре – да показват, че има и свят, изпълнен с любов и хармония.

Доброволците във фермата имат своята твърда позиция, че в България набира ход едно ново, хуманно отношение към животните като живи същества с права и достойнство, които заедно с хората участват в хармонията на живота.

Разходите за издръжка на Фермата - храна и ветеринарни грижи - възлизат на 2000 лв. месечно. Необходими са средства за храна, медикаменти, ваксини, вътрешни и външни препарати за обезпаразитяване, аксесоари, ремонтна дейност, поддръжка.

Стопаните на фермата споделят:
За съжаление невинаги и много трудно се събират минималните средства. Положението за юли месец е следното: запасите ни са на свършване, тепърва събираме средства за сено, люцерна, царевица, ечемик. И кучешката храна е на изчерпване.

Животните във фермата имат неотложна нужда от солидно количество зърно, крупно количество бали сено и люцерна, чували кучешка и котешка храна. С определената сума, която онлайн проектът би могъл да събере от съпричастни хора, ще може да се обезпечи оцеляването на питомците за известно време.

Всеки е добре дошъл на място - да се запознае с животинките, както и с настоящото положение на фермата.

Сдружение "Приятели на четири крака" е регистрирано с решение № 6484 от 15.09.2006 г. на Варненския Окръжен Съд. Намира се в околността на село Орешак, на 15 км. от гр. Варна.

Посетете facebook страницата на “Приятели на четири крака”: https://www.facebook.com/friends.on.4.legs/

Ако желаете и имате възможност да помогнете на животните във фермата-приют, може да го направите чрез онлайн кампанията за набиране на средства: https://www.collectim.com/en_US/campaign/view/yhtmqo

За тези от Вас, които нямат възможност да помогнат с финансова подкрепа по PayPal - средства могат да бъдат изпратени и на банковата сметка на сдружението:

ProCredit Bank
SWIFT code: PRCBBGSF
IBAN: BG 50 PRCB 9230 1013 2253 13

 

Свързани публикации

мечка и малко мече, снимка: Anton Belovodchenko
08.12.2015 г.
2083

12 очарователни снимки, показващи как животните са грижовни родители и изпитват обич

Снимките, направени от професионални фотографи, са уловили моментите, които ясно говорят, че животните не само мислят, но чувстват, обичат и са грижовни.
 
Виж повече
дрехи от животни
19.05.2016 г.
3884
5

Шокираща кампания в защита на животните кара хората да осъзнаят какво купуват (ВИДЕО)

Много хора смятат, че материалите за кожени изделия са остатъчен продукт от месарската индустрия. В някои случаи наистина е така, но не изцяло. Отдавна минаха времената, когато всеки в двора си отглеждаше по няколко животни за прехрана и обработка на кожа за собствени нужди.
Виж повече
душа - светлина
27.06.2016 г.
2115
2

Миглена Божикова: Дълбоко в нас е само светлина – няма да загубим, ако влезем надълбоко в същността си

Г-жа Божикова говори за духовните аспекти на веганството и обясни, че то не е просто хранителен режим, а любов и отговорност към живота като цяло. Веганството, освен начин на хранене, е нещо много по-всеобхватно – това е осъзнато съществуване и отношение към хората и животните.
Виж повече
Коментари 2
  • Криси
    04.08.2016 г. 10:02
    Милите мамини златни как ще ги нагушкам:L
  • Нина
    01.08.2016 г. 16:54
    Какво прекрасно начинание! Вижда се, че животинките са много дружелюбни - това място е рай за всяко дете и за всеки възрастен. :N Успех в кампанията и след това!

Коментари:

Спонсори на Портал 12