Търси

Пълнолуние в Стрелец - отвъд пределите на познатата реалност

18.06.2016 г.
4717
3
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Пълнолунието е пикът в слънчево лунния цикъл, символичен момент на кулминация и освобождение и по правило е най-напрегнатият и резултатен период в лунния месец. Пълната Луна винаги ни носи растяща активност, а нейното влияние усещаме далеч преди точната кулминация в слънчево-лунния цикъл. Законите и принципите, вписани в зодиакалните знаци, осветени от светилата, осезаемо започват да се въплъщават в живота ни и да влияят на случващото се. А събитията в деня на точното противостояне често маркират най-актуалните и значими за нас в настоящия момент житейски теми. Обстоятелствата като че ли сами се подреждат в конкретен сценарий, сякаш за да ни подскажат какво трябва да променим, от какво да се избавим или да осветят случайно или нарочно скрити до момента подробности и факти, предоставящи ни възможност да се събудим, да прогледнем, да разберем и да направим правилния избор.

Пълнолунието на 20 юни подчертава зодиакалната ос Близнаци-Стрелец. Слънцето в Близнаци носи информация за настоящите желания на егото, а Луната в Стрелец за настоящите ни емоционални потребности. Тези знаци се противопоставят един на друг в кръга на зодиака, но заедно носят противоположната полярност на една и съща енергия. И двата са интелектуални, търсачи на знания: Близнаци - логични и внимателни към детайла, Стрелец - интуитивни и заинтригувани от общата картина и нейния философски порядък. Стрелецът е търсач на истината и може да стигне далеч отвъд пределите и на познатото, и на разумното в този свой порив, но той учи Блинаци да търси знания от непосредствения опит на живота, а Близнаците напомнят на Стрелеца да не пропуска важни факти и детайли, и да бъде по-възприемчив към идеите на другите.

Онова, което ще ни разкрие предстоящото пълнолуние, е съществуващи и потенциални възможности за придобиване на нови знания и обогатяване на разбиранията ни за света и неговото устройство, на дълбоките и фундаментални закони, управляващи Вселената....и не на последно място - самите нас. Бъдете открити към нова информация и впечатления. И Стрелец, и Близнаци са общителни знаци, затова не пропускайте възможности за срещи с приятели и нови запознанства. Потопете се в информационния поток и попивайте знания и опит.

Най-осезаемо влияние върху себе си ще усетят представителите на подвижния зодиакален кръст: Близнаци, Дева, Стрелец и Риби. За тях, както и за всички, които са усетили в живота си вятъра или натиска на промяната през последните месеци, е предназначена втората част от тази статия.

Пълнолунието винаги подчертава и темата за взаимоотношенията. Още повече сега, когато до Слънцето стои макар и невидима все още Венера. В същото време пълнолунието протича на фона неразрешения все още конфликт между Сатурн, Нептун и Юпитер, към който активно се включва и пакостливият Меркурий, което подсказва драматичен характер на последващите от пълнолунието промени. Доколкото пълнолунието указва процес на кулминация и освобождаване, мнозина може да видят пред себе си възможност за изход от неприятна ситуация. Какво драматично има в това ли? - ами работата е там, че нарастващата склонност към спорове и активно отстояване на собственото мнение ще бъде допълнително подгрята от пълнолунието, но и съпроводена със снижена практичност, разсъдливост и последователност в мислите и действията, подвеждащ стремеж към утопични идеи и нереалистични мечти и тотална непредсказуемост както на съпътстващите обстоятелства, така и на последствията от постъпките и решенията. Ще ви бъде трудно сами да прецените и квалифицирате действията и решенията си като нелогични и непоследователни, но поне може да се постараете да не реагирате на провокации.

В едно няма да сгрешите! Ако чувствате, че нещо трябва да си отиде от живота ви, пълнолунието ви дава зелена светлина и необходимата за това решителност. Това може да бъде вреден навик, остаряла идея, закостенял и остарял шаблон на поведение или обременителни взаимоотношения. И второ - помнете, че сега съвсем не е време за демонстрация на привидна скромност и благочестивост. Не потискайте усещането за собствената си значимост, желанието си да се уверите във собствената си важност и да я демонстрирате пред околните, да се отделите от тълпата. Ако е необходимо, общувайте само с тези, пред които се чувствате уверени, които няма да осъдят опитите ви да се почувствате важни и значими, и избягвайте хора, които се опитват да ви оказват натиск, демонстрират власт и превъзходство и ви натрапват своите идеи и житейска философия.

Пълнолунието се случва в последния градус на Стрелец. Последният градус на който и да било знак е натоварен с голяма енергия и символизъм. Той представлява едновременно праг, преход и порив за изход отвъд пределите, указва необходимост, но и готовност да се премине в друго състояние, да се усвои нов опит. Случайно или не това пълнолуние съвпада с Лятното слънцестоене - време на магични мистерии и мощни трансформации. Така едновременно и Слънцето, и Луната ще бъдат в кулминация, което ни предоставя рядка възможност за пълноценна трансформация на психиката (Луната) и съзнанието (Слънцето). Денят, а и нощите преди и след него, са рядко подходящи за изпълнение на ритуали и медитации. За последен път подобно съвпадение е имало през 1967 г., а следващото е през 2052 г. 

За заинтересованите
Намираме се в период на серия от лунации по оста Близнаци-Стрелец, в случая две пълнолуния в Стрелец разделени от новолуние в Близнаци. Стрелец е активен знак сега, тъй като там се намира Господарят на кармата, строгият учител Сатурн. От там той извършва ревизия на вкоренените ни убеждения и вярвания, и отстранява нереалистичните и нежизнеспособните сред тях. Лунациите по тази ос активизират този процес и не само през тази, но и през следващата година ще проверяват как се справяме със задачите, върви ли работата, доколко успяваме да се освободим от остарели и закостенели шаблони или сме се вкопали със зъби и нокти в тях, стараейки се да ги съхраним, каквото и да ни коства това.

Новолунието в Близнаци в началото на юни се оказа под обстрела на жестока битка между планетните гиганти Юпитер, Сатурн и Нептун, разположени съответно в Дева, Стрелец и Риби. Така целият подвижен кръст бе задействан доволно провокативно и мнозина може би са усетили как земята се разклаща под краката им. Подвижните знаци са склонни към приспособяване, но трудно пристъпват към кардинална промяна и може би затова се нуждаят от недвусмислен резонанс, изискващ сериозно внимание и сериозна преработка. И тъй като Сатурн си взаимодейства с Юпитер и Нептун, а и двете планети имат отношение към вярата, въпросът който ни поставя е -

В какво вярвате? А така ли е наистина? 

Защо е важен този въпрос и защо е подложен на суровата проверка на Сатурн? Защото това, в което вярваме, определя посоката на мислите и поведението ни. Буквално и преносно управлява и насочва енергията ни. А мислите и постъпките ни и кармично, и буквално житейски формират реалността, в която живеем.

За всеки случай в юнските конфигурации са намесени и лунните възли - кармичния компас на съдбата, който отключва назрели ситуации от миналото и призовава отново да се справим с причините, които са ги породили. Първото пълнолуние в Стрелец на 21-22 май изигра ролята на фуния, завихряща събитията, които се имплантираха в новолунието на 6 юни. Но те бяха само естествено продължение на възникналите ситуации и направените избори в сезона на затъмненията през март. Сега, при пълнолунието в Стрелец на 20 юни, ще станем свидетели на последствията. За свидетелите добре, но за участниците това може да се окаже твърде сложно и със сигурност нелесно. Но когато има напрежение в подвижния кръст, можем да бъдем сигурни, че това е призив към адаптация и приспособяване към нови условия на живот и за комфорт със сигурност не може и дума да става. Във всеки случай представителите на Близнаци, Стрелец, Дева или Риби би трябвало осезаемо да усещат това. Те още през миналата есен бяха поставени в условия, които трябва да ги научат да живеят в нова реалност. И всеки опит да се възроди или задържи статукво, придобито в миналото, ще бъде съпроводен от последващ трус и загуба на почва под краката. Излизането от сладкия сън на матрицата е много дискомфортно, но това е необратим процес.

Сега мнозина може би усещат загуба на ориентири, разочарования от краха на илюзиите и резкия сблъсък с реалността. Ако търсите нова опорна точка, пълнолунието в Стерлец би могло да ви я даде. Необходмо е просто да пуснете старата. Може да не се окаже достатъчно, но със сигурност е необходимо. Бъдете готови да попаднете в нови ситуации и не се страхувайте да навлезете в тях, отворете съзнанието си за нови познания - те могат да ви заведат до места и да ви разкрият възможности, за които не сте и подозирали. Стрелец освен всичко друго е и водачът в приключенията. Ако почувствате, че искате да отидете някъде, да направите нещо - просто го направете.

И ако пак ви попитат в какво вярвате, правилният отговор е В СЕБЕ СИ!

Елена Пенчева е професионален астролог и автор на статии с астрологична тематика. Ако желаете да се свържете с нея за астрологична прогноза или анализ на проблематичен житейски казус, можете да го направите чрез лично съобщение във FB Elena Astronews или по телефона: 0887302268.
Коментари 3
 • Daphne
  21.06.2016 г. 22:17
  А аз съм Близнаци с асцендент Стрелец
 • Supernova
  20.06.2016 г. 13:15
  А аз - Стрелец със съпруг Близнаци :L
 • Petya
  19.06.2016 г. 21:57
  Чудесно. Стрелец съм с асцедент Близнаци.... :P

Коментари:

Спонсори на Портал 12