Търси

Публичните беседи на Учителя П. Дънов продължават във Варна и Търново като запалват и други градове

10.02.2018 г.
3571
1
Добавена от: Таня Борисова
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Инициативата на Фондация "Слово" и Общество Бяло Братство - Варна за Публично четене на неделни беседи от Учителя П. Дънов започна да се разпространява и в други градове на страната. След Варна през месец януари Велико Търново също поде организирането на публични беседи и старопрестолния град. Двете групи напълно синхронизирано подготвят всяка следваща беседа, която се извършва веднъж месечно в точно определен ден и час в съответните градове.
Сякаш неслучайно именно Варна и Велико Търново са първите градове, които подеха инициативата. Двата града са неразривно свързани с Учителя и началото на неговата духовна дейност.
Христо Вътев от общество Бяло Братство Варна, сподели за Портал12:
Целта ни е да отворим неделните беседи и те да не остават единствено в кръга на последователите на Учителя. Иска ни се все повече хора да могат до се докоснат до неговото Слово. Много сме радостни, че след нас и Велико Търново започнаха подобни беседи в пълен синхрон с нас - една и съща беседа в една избрана неделя от месеца и в двата града. Това е много важно и увеличава ефекта от четенето на Словото, тъй като свързва двете места и работи за колективното духовно съзнание.
След Варна и Велико Търново в публичните лекции се включват и градовете Русе и Разград, като се очаква в инициативата да се присъединят и още.
Поредното публично четене на неделна беседа от Учителя Петър Дънов ще се проведе тази неделя - 11 февруари . Неделната беседа е трета от поредицата „Сила и живот” и е Озаглавена е „Явлението на духа”, в която, по собствените думи на Учителя, са изложени всички основни принципи на неговото учение, което той нарича Новото учение на Всемирното Бяло Братство.

Ето местата и часовете в градовете, където ще се проведе събитието:
Варна - 12 ч. Радио Варна Бул. Приморски 22
В. Търново - от 10.00 ч. Голямата зала на Община Велико Търново,
Русе - от 10:30 хотел " Вега", конферентна зала 
Разград - 10.00 часа, в „Музикален дом“ гр. Разград 
 
 
Таня Борисова
Таня Борисова
Таня Борисова е създател на сайта Портал12. Има дългогодишна практика като журналист и мениджър на медийна група в периода 2007-2016. Работи активно по утвърждаването на Портал12 като алтернативна медия с изконни принципи, ценности и цели за себепознание и чисто духовно развитие.

За запитвания и предложения за заснемане на интервюта с личности, отразяване на семинари, лекции и събития в сферата на себепоизнанието, здравето и духовното развитие, можете да пишете на: tanya@bgmedia.bg 
Коментари 1
  • живко желев
    14.12.2019 г. 07:22
    Целувам Ви Ръцете скъпи Сестри, прегръщам Ви скъпи Братя, за това което правите! П.П. Ръководеното от мен Добруващо Единение за Народите ДЕН ( бавно ще изграждаме www.edinenie.bg ! ) 25г. се опитва да прилага Учението, разпространявайки го чрез прилагане. Прилагане у нас и в международен план на скритото, което Той е заложил в него. Опиваме се това да става, както Той е съветвал : като теменужки между тръните .Очакваме от Вас, Заръки!

Коментари:

Спонсори на Портал 12