Търси

Проявлението на Духа в човек, изисква постоянна борба и не търпи бездействието

17.05.2017 г.
1547
1
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Бог е снабдил материята с инерция, духът - с импулс, а човекът е поставил между двете. Външно човек е обвит с материя, а вътрешно е потопен в необятността на Духа. Така той е подложен на двойно влияние, при което ту Духът се изявява чрез него, ту материята се мъчи да го завладее и повлече към първичния хаос. 

Човек е длъжен постоянно да се бори и ако той не е наясно с това и ако бездейства, инерцията го повлича. Онези хора, при които материята надделява и които не извършват никаква умствена, духовна и божествена дейност, се превръщат в блата, завладяни от попови лъжички, жаби и комари, или в зловонни канали.

Материята знае само да поглъща, да изсмуква, да умъртвява, докато Духът знае как да организира, да съживява, да възражда. Духът може да върши всичко това отлично и затова трябва да му се дава предимство. Много хора спират своето развитие, само защото пречат на Духа си да се проявява.

Истинската сила се намира в Духа, защото качествата на духа са пряко свързани със Силата. Умът, мъдростта и чистотата дават голяма сила на човек. Обичта също. Ако сте изпълнени с много обич, вие можете да преодолявате вашите негативни състояния като мъка, тъга, ярост, ненавист, защото обичта е алхимикът, който преобразява всичко. Но истинската Сила се намира в Истината, защото в областта на Истината, Духът се ползва с привилегии.

Исус казва: "....и ще познаете Истината и Истината ще ви направи свободни." (Йоан 8:32)

Свързани публикации

енергийна зависимост и обвързване
30.03.2016 г.
3594
2

Какво са енергийните обвързвания и как ни вредят? – Част 1

Опасността от обвързването на енергиен план е не само в спиране на развитието, но също така и във факта, че умел манипулатор чрез това обвързване може да предизвика отрицателни емоции, произхода на които е трудно да се проследи.
Виж повече
Наталия Зайцевой в България
21.07.2016 г.
1872
1

Наталия Зайцевой: Днес задачата на цялото световно изкуство е да дава високи енергии, вибрации и послания

Днес се изисква още по-твърд контрол на автора над самия себе си. Днес особено остро се изисква качествено и бързо развитие на личността, на човека, на самия художник..
Виж повече
Георги Жеков
05.09.2016 г.
3385
2

Георги Жеков: Има много капани по пътя на духовността (ВИДЕО)

Най-важното на първо място е човек да има вътрешен импулс, защото когато го има импулса, от там нататък спираме да се оправдаваме, че нямаме време, че имаме хиляди други пречки да направим тази вътрешна крачка
Виж повече
Мария Арабаджиева
28.12.2016 г.
11348
1

Мария Арабаджиева: Намираме се на прага, на рестарта на системата! (ВИДЕО)

Ние сме особени хора, родени в особено време и може би затова го усещаме, но защо? Не просто преминахме или преминаваме от Риби във Водолей, приключи голямата прецесионна година, т.е. 12 пъти по едно съзвездие, т.е. приключиха 26 000 години...сега! Ние се намираме на прага, на рестарта на системата
Виж повече
Коментари 1
  • Йордан Йорданов
    18.05.2017 г. 18:40
    Духовен растеж и разбиране на вниманието са два начина да се каже едно и също. Духовния растеж не е нищо друго освен едно по събрано внимание, което постепенно го насочваме към нови и нови сфери. Често се казва, че енергията следва мисълта. Енергията следва вниманието. Ако вниманието е върху мисъл, енергията се влива в мисълта. Ако вниманието ни е насочено към емоциите, ние ги подхранваме отново и отново. Овладяното внимание е това, което което създава дистанцията. Благодарение на вниманието можем да усетим, че не сме това тяло, че Аза е нещо различно от тялото, защото Аза може да наблюдава тялото, може да се отдръпне и да разгледа тялото отгоре или отвътре. Аза може да излезе от емоциите и да ги наблюдава отстрани. Аза може да наблюдава мислите. Аза може да направи всички чудеса описани в литературата и много, много повече. Всичко това се постига посредством вниманието. Вниманието е пряко свързано с осъзнаването. Без внимание няма осъзнаване. Овладяното внимание дава възможност да се разширява и задълбочава осъзнаването, а това води до отпадане на термини като "подсъзнание" и "надсъзнание", защото човек става все по осъзнат и накъдето насочи вниманието си там е съзнателен- няма бели петна или скрита информация.

Коментари:

Спонсори на Портал 12