Търси

Пролетната умора е признак за загубена връзка с Природата. Как да действаме?

24.03.2019 г.
2194
Добавена от: Борислав Борисов
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Какви са причините за пролетната умора? Това са всички скъсани връзки с Живата природа. Може да кажем, че пролетната умора е израз на неспособността на човека да трансформира енергиите си. Има ли пролетна умора при тревичката, при овощните дръвчета, при птичките, при всичко живо навън? А защо в човека има?

Защото е натрупал излишна енергия в организма си, коят се дължи на непълното обработване на физическата, сърдечната или умствена материя. Вследствие натрупването на тази материя организмът се уморява и човек започва да заспива. За да се справи с тази умора, човек трябва или да заспи, да си почине, или по някакъв начин да трансформира енергиите си. Ако един предмет не го интересува, да го замести с такъв, който го интересува. Ако едно чувство го измъчва, уморява, да го замести с друго, приятно чувство. Същият закон се отнася и до храната: ако една храна не се приема от стомаха, да се замести с друга. Еднообразната храна, еднообразните чувства и мисли уморяват човека. Дойде ли до еднообразие в мисълта си, той непременно трябва да потърси някаква промяна.
В еднообразието се губи смисълът на живота.
Науката днес и лекарите от конвенционалната медицина посочват, че пролетната умора е свързана с приемането на Светлината. И в това има известна доза истина, което значи че е добре да мислим върху Силата на Светлината. Според учените резервите на организма от серотонин - хормона на щастието, чието производство зависи от дневната светлина, се изчерпват през зимата, което улеснява мелатонина "хормон на съня" да има своя ефект. Когато дните станат по-дълги през пролетта, тялото коригира своите хормонални нива и доставя повече ендорфин, тестостерон и естроген към мозъка. Това превключване поставя тежко напрежение върху тялото, което реагира с чувство на умора. Но как може да се справи човек с това?

Отговорът е съвсем прост - като възстанови загубените си връзки с Природата. Точно в началото на пролетния сезон:
- осъзнати разходки в природните местности и планини
- работа в градината на село
- създаване на режим на по-ранно ставане и по-ранно лягане за сън вечер
- осигуряване на добро хидратиране - сутрин гореща вода, през деня плодови фрешове
- редуване на топъл със студен душ
- излагане на Слънце и светлина
- избягване на места с много хора
- избягване на излишни разговори (за съхраняване на енергията)
- пролетно почистване - външно и вътрешно
- премахване на облъчванията от телвизия и комерсиална радио музика
- практикуване на повече мълчание и концентрация в избрани цели - конкретни - за избягване разпиляването на мисълта
 
Борислав Борисов
Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи новинарски онлайн платформи в България, сега собственост на водещи медийни групи.

Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса, медиите и сигурността ( анализатор в B2 Security - продоволствена сигурност, противодействие трафика на хора, регионално развитие и политики на Балканите, антитероризъм), основател на Асоциация на българските села.

Борислав Борисов е последовател на духовните и езотерични учения от 19-и век, като сред любимите му автори са Морис Метерлинк, Рудолф Щайнер, Райнер Мария Рилке и др.  Отдаден на изучаването и въвеждането в потънкостите в Учението на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), както и на школите на Брат Михаил - Омраам (Михаил Иванов) и Елеазар Хараш.

Изследовател на алтернативните методи в психологията, парапсихологията и квантовата медицина.  За контакти: borislav@portal12.bg 
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12