Търси

Проклятието идва когато човек е упорит срещу Бога и Божествените неща (ВИДЕО)

22.06.2019 г.
10632
Добавена от: Борислав Борисов
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Някои казват: "Не вярваме в демоните". Това е много изгодно за демоните, защото когато не вярваш в тях, те работят скрито, подмолно и още по-хубаво. Освен това няма значение дали вярваш в демоните или не - те ти вярват. Имат голяма вяра в тебе, т.е. в твоето човешко, неразумно естество. Най-опасният враг в човека не са болестите и трудностите, а злото, което е скрито в него. То може да е малко, може да е микроскопично, но то може да стане и много голямо.

Проклятието е дошло върху човека, когато той е упорствал срещу Божествените, правилните неща, когато е бил упорит срещу Бога и срещу Божествените неща. В Библията има над 500 места, където се говори и за демони, и за благословения, и за проклятия. Има и много дълбоки области, които избягвам да коментирам, защото някои може и да не ги разберат. Мога само да ги загатна, но моята цел е друга.

Има проклятия, при които никакви хора не могат да ти помогнат, абсолютно никакви ясновидци. Те са произлезли пряко от Бога, от самия Бог, заради нечестие. Има проклятия от Божествени хора; има проклятия от зли хора и демони, когато правят думата да бъде свръхестествена сила. 

Проклятията идват от скритата справедливост на Бога. Ако ти не се коригираш, няма друг начин някой да ти помогне. Те са въздаяние за нечестие. Именно това нечестие отваря вратата за злите духове и за демоните. Има голяма разлика между злите духове и демоните. Това нечестие отваря вратата за законно разрушение на човека. Те вече имат законно право да разрушават човека, особено при лъжата - това е най-голямото им право, да разрушават човека.Тежките психически болести са проклятия. Никакви лекарства не могат да излъжат демоните в човека.  Голямата склонност към конфликти и злополуки е също проклятие. Шизофренията е демоничен проблем. Тя е произлязла от бунта към Бога, от отхвърлянето на Бога. В основата на шизофренията лежи проклятие, което трябва да се премахне. Това няма нищо общо с лекарите и лекарствата, а с нещо друго. 

Съдбата на човека е особен род проклятие. Самата дума съдба, знаете, произлиза от съд, осъдени. В ангелския свят няма съдба.

Всеки, който пречисти живота си, особено ума си, няма съдба, няма проклятия.

Човек може да се освободи от едно проклятие само като го разчупиБез покаяние освобождението няма да дойде, проклятието остава. Какво нещо е покаянието? Божествена скръб. Не човешка, а Божествена скръб. Това е скръб по Бога, по истинските неща. Тогава то вече е реално, а не имитация на ума.

В света има два вида хора: благословени и прокълнати. Има и средна категория, но Учителят казва  за тях, че даже и дяволът не се интересува. Не можеш да избягаш и да се скриеш от проклятието, ако не промениш живота си и подхода си към Бога - това е основното нещо, което трябва да направиш. 

Формули срещу проклятия:

"Господи, пресечи връзката на .... с демона на самоубийството".
"Демон на отачаянието (конкретно!), в името на Господа Исуса Христа, заповядвам ти да напуснеш... брат еди кой си.., сестра еди коя си..., този човек"
Може да използвате и "В Името на Бога"

Ако ваш близък има склонност към фаталност, ето ви формула:
"Господи Исусе Христе, освободи брат ....  или сестра ...., от демона на фаталност и отвън и отвътре."

За себе си:
"Господи, разчупи проклятието, което е свързано с моя лош навик". "Господи Исусе Христе" - аз лично много харесвам обръщението Господи Исусе Христе.
и още:

"Господи, разчупи проклятието  на моя живот"
Господи, разчупи проклятието, което засяга моето здраве, моите финанси, моя мързел;" и т.н. Но за Бог ИСКРЕНОСТТА е по-важна от думите.

ДЕМОНИТЕ И РАЗЧУПВАНЕТО
От една страна животът е борба, от друга страна, животът е игра. Но за ученикът животът не е нито едното, нито другото, нито борба, нито игра. Той само минава в тези фази, но не остава там. Животът на ученика е дълбочина. Животът на ученика е особена любов към Истината. Любовта към Истината е най-мощният инструмент за овладяването на съдбата и за изцеляването. 

Ще ви обясня една тънкост:
Сатана събира демоните и им казва: "От днес нататък няма да лъжете постоянно хората." Те се учудили, защото това е тяхната същност. Но той им заповядва и обяснява;
"Ако постоянно лъжете хората, ще бъдете различени и разпознати. Хората ще вземат мерки, ще се обединят, ще намерят начини да ви победят. Затова отсега нататък ще изучавате свещенните книги и много често ще говорите истината. Когато дойде подходящият момент, ще кажете малката или голямата лъжа, която съсипва."
Това е стратегия - тънка, демонична стратегия, с която постепенно ще ви запознавам. Значи дълго време могат да ви говорят истината, защото тя е изгодна за тях. Те в истината виждат полза, понеже нямат Любов към истината. Те виждат, че по този път могат да заробят хората и всъщност са заробили много хора, дори и напреднали, духовни. 

Коя е главната причина на проклятието? Отхвърлянето на Бога, отхвърлянето на Истината. Този въпрос с полуистина не може да се разреши. Трябва много твърд избор и ако си искрен, дори и да правиш грешки по Пътя към Истината, Бог ще види тази искреност, ще те видоизменя, ще те ръководи и ще те освободи. Всичко това означава, че за да изцелим съдбата си, ние трябва да изпълним свещения закон ЛЮБОВ КЪМ БОГА. Всички са го чували, но ние трябва дълбоко да го разберем, дълбоко да го изберем, ако искаме промяна. Именно тази твърда , избрана любов към Бога, любов към Истината, разлага съдбата, т.е. чувството за обреченост.
Бог е Любов за разумните и закон за всички неразумни
 
Елеазар Хараш, из "Сияещата мъдрост", Варна, 2004-а година
 
Борислав Борисов
Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи новинарски онлайн платформи в България, сега собственост на водещи медийни групи.

Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса, медиите и сигурността ( анализатор в B2 Security - продоволствена сигурност, противодействие трафика на хора, регионално развитие и политики на Балканите, антитероризъм), основател на Асоциация на българските села.

Борислав Борисов е последовател на духовните и езотерични учения от 19-и век, като сред любимите му автори са Морис Метерлинк, Рудолф Щайнер, Райнер Мария Рилке и др.  Отдаден на изучаването и въвеждането в потънкостите в Учението на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), както и на школите на Брат Михаил - Омраам (Михаил Иванов) и Елеазар Хараш.

Изследовател на алтернативните методи в психологията, парапсихологията и квантовата медицина.  За контакти: borislav@portal12.bg 
Елеазар Хараш
Елеазар Хараш
Елеазар Хараш е един от най-емблематичните представители на чистата духовност в нашето съвремие. Около 40 години изнася лекции в сферата на духовното развитие и себепознанието. Словото му се отличава с особена чистота, дълбочина и свобода.

Като лектор и писател изнася квинтесенцията на всички световни учения и значими мъдреци, обединявайки чистата духовност на цивилизациите и техните Учители от древността до днес. В лекциите си поставя мост между всички древни учения и религии, като премахва разделението, омразата, междуособиците и показва тънката връзка в основата на всяко учение. Основните принципи в изнасяните лекции от Елеазар Хараш са: Любовта, Мъдростта, Истината, които съграждат главната посока в развитието на всяка душа.

Важна особеност в дейността на Елеазар Хараш е тази, че по отношение на своите последователи и ученици той не прави формално обединение в организация, структура или каквато и да е външна обществена, социална или религиозна форма. Напротив – налице е свобода и непривързаност. Елеазар Хараш изнася в лекции, книги и видео интервюта, всичко необходимо за персоналното духовно развитие на всеки човек, без да го поставя в условия на каквато и да е зависимост. Многократно казва, че в духовното развитие се върви самостоятелно, чрез воля и по свобода. Всички негови лекции са безплатни, а в ежедневието си работи, потопен в дълбини за всяка нова книга, предстояща лекция или видео интервю.

„Любовта ти дава живот, Мъдростта – светлина, Истината те дарява със свобода. Затова Учението е универсално и това е нашата свещена троица – Любов, Мъдрост, Истина. Отнема недостатъците, слабостите. В това учение не можеш да мразиш, да критикуваш, да завиждаш, да боледуваш. Нямаш проблеми. Имаш задачи. Дава нещо универсално, което не се обяснява, а се чувства. Дава възможност да познаеш онази част от себе си, онази пълнота в живота, която е изгубена още в рая. Изгонени от рая – изгнание означава изгубената пълнота и Учението я връща. Но трябва да се отдадеш много искрено, предано.“

 
 • Главното ударение на това учение – е в чистотата, тя е външна, вътрешна и мистична.
 • Другото ударение е в смирението и всеобхватната мъдрост.
 • Чистотата трябва да бъде явна и тайна, скромна и тиха, а смирението трябва да бъде без показ.
 • В това учение са важни малките постоянни усилия – те са безусловни.
 • Мъдростта е всеобща.
 • Това е учение за чистия път към Бога.

За истинските ученици, Елеазар Хараш казва няколко основни принципи:
 • Който е въвлечен в света, не е ученик. Ученикът ражда хармония от себе си, а не от другите.
 • Човекът се учи, но не се развива. Само ученикът се развива.
 • Ученикът не се бори със ситуациите – той ги преодолява.
 • Ученикът знае, че любовта към Истината го освобождава от борбата за оцеляване.
 • Ученикът всякога съхранява Любовта, защото знае, че само чрез нея възприема Бога правилно.
 • В смирението на ученика е скрит силен огън. Ученикът живее в потока на Бога. Той е сключил свещен съюз с Тишината.
 • Ученикът има свещен говор. Той има чист и динамичен покой.
 • Ученикът всякога съхранява своята чистота, за да може да има висше ръководство.
 • Ученикът е владетел на себе си и затова обстоятелствата не го владеят.
 • Никога не нарушавай своята безкрайност.
 • Ако изгубиш опората на живота си, придобий увереност.
 • Човекът е красив, когато е създал Безкрая в себе си.
 • Поставяме на първо място Бог в живота си, а после себе си.
 • Ученикът всякога избягва злословия и многословия. Ученикът много бди над думите, вършителите на кармата.
 • Ученикът знае, че тайната на живота е в това, че има само Едно Действащо Същество.
 • Ученикът познава намерението като тайна енергия на собствената си същност.
 • Ученикът познава свещеното Слово и свещеното Слово го познава.
 • Ученикът носи в себе си силата, която може да изменя пространството. Разбира се това става насаме, между него и Бога, във взаимно съгласие.

„Аз съм благодарен, че имам такива ученици, които видях, и за които Учителя ми каза, че са определени.
Аз наблюдавам от много време тяхната работа – мога само да кажа, че е нещо изключително да познаваш истински ученици на Учителя – скромни, тихи, могъщи – ежедневно и съзнателно работещи върху себе си – бих казал – те са една светеща тишина. С тях ще образуваме ядрото на България, с тях ще работим и в бъдещето, защото Учителя иска могъщи ученици – надрастнали изкушенията на живота, победили напълно змията в себе си, господари на себе си и на своята съдба...познаващи същността на учението...чиито символ е диамантената воля. Няма време за поздрави и външна култура, няма време за излишни въпроси, няма време за отпускане и отлагане...няма време за баби в окултизма. Сега е огнено време, огнен цикъл, сега е време, в което се изработва могъществото на ученика и неговото изключително смирение, което е висок връх."
 


Биографични данни:
Елеазар Хараш е творчески псевдоним на Петьо Йорданов, роден във Варна на 29-и януари 1954-а година. Израства в уединение сред семейство на глухонеми. От 8 годишна възраст започва да изучава тайните на природата и да общува активно с невидимия свят. Още като дете е привлечен от невидимото и жаждата за Бога.

Елеазар Хараш е продължител на Учението на Всемировия Учител Беинса Дуно (Петър Дънов), като своеобразно поема щафетата в Учението през 1986-а година от прекия ученик на Учителя – Брат Михаил – Омраам (1900 – 1986).
Елеазар Хараш започва да издава редица книги, както по свои лекции, така и по Словото на Учителя, или както го нарича – Първия Старец от йерархията на 24-мата Старци.

„Името Елеазар Хараш ми е дадено от Учителя през 87-а година, да нося с него отговорност. Дадено е след самадхи, с него нося голяма отговорност. Има две значения, ще кажа само едното: Божествен център."
 
Афоризми от Елеазар Хараш:
 • Чистите действия нямат съдба.
 • Само Любовта лекува, защото е Сила Божия.
 • Бог въоръжава с Любов този, когото иска да съхрани.
 • За да бъде човекът висше същество, той трябва да има воля избрала Бога по свобода и любов.
 • Над всяка практика е чистото сърце, то може да променя събитията.
 • Който е познал себе си, става Изгряващо Слънце в себе си.
 • Силата работи в Тишина.
 • Гласът е загадка. Има гласове, които ни пречистват. Изворът показва, че само това, което е постоянно, е реално.
 • Най-здравословният живот е близост с Бога.
 • Знанията са бреме, Мъдростта е лекота.
 • Истинското образование е да научиш детето да търси Бога цял живот. Детето трябва да търси умението на Словото.
 • Дълбинно Чистото е всякога трудно за разбиране.
 • Овладей себе си, ако искаш да получиш Пътя си.
 • В Любовта е Единението. В Истината е Изчезването.
 • Древността действа с Безмълвие и Безупречност. Древността работи и сега. Тя е тук. Тя е Всеобхватът.
 • Словото превъзхожда всяка наука и религия.
 • Словото отключва световете – измеренията. В Словото е скрит Пътят.


Творчество:
След 1989-а година, Елеазар Хараш продължава изнасянето на лекции, като първоначално това са сбирки в апартаменти и малки зали, в градовете София, Варна, Бургас, Русе, Добрич, Плевен, Шумен, Стара Загора и др. Постепенно започва един процес на поставяне на основите и актуализацията на цялостната визия на всички духовни течения през вековете до днес. Паралелно с това Елеазар Хараш издава книги за духовно развитие. Някои от най-дълбоките са за Христос, автентичното християнство, богомилите, както и множество лекции за Египет, Атлантида, Древна Индия, Учението на толтеките, Мъдростта на индианците, Мъдростта на суфизма, Мъдростта на Лао Дзъ, както и Мъдростта на народите по света.

Една от най-разпространените му книги е „Формулите - свещени ключове“, в която се съдържат 1000 тематични формули за работа със Словото. Най-дълбоките книги на Елеазар Хараш са по темата за Мистериозните Старци.
Освен книги със свои лекции, Елеазар Хараш издава книги на редица мъдреци и мистици. Издава книги на белгийския мистик и драматург, носител на Нобелова награда за литература (1911-а година) – Морис Метерлинк. В серията от книги влизат и книги за Кабала, тайната на числата и множество тематични книги из Словото на Учителя Петър Дънов (Беинса Дуно).

Видео интервюта и лекции:
От 2016-а година Елеазар Хараш започва изнасянето на видео интервюта пред специализирания сайт за духовно развитие и себепознание – Портал12. В поредица от теми, чрез интервютата се навлиза плавно в дълбочината на фундаментални истини и принципи, свързани с осъзнаването, будността и развитието на духовните добродетели и способности. Така от началните и базови теми през 2016-а година, зрителите се потапят до изключително дълбоко Слово, предадено същевременно на разбираем език, едва 3 – 4 години по-късно, разглеждайки ретроспекцията на подбраните теми.

Паралелно с това, Елеазар Хараш продължава да изнася лекции във Варна (и по изключение 2 лекции във Велико Търново (2017 и 2018 година).

Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12