Търси

Проф. Живко Желев: Питагор дава датата 02.02.2020 за важен избор

31.01.2020 г.
40033
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
„Според Питагор, изучаването на геометрията, музиката и астрономията са съществено условие за разбирането на Бога, човека или природата и всеки трябва да овладее тези три науки. Питагор приема числото за основа на нещата, като изучавайки числата, той и неговите ученици изследват числовите отношения и ги намират във всички области на човешката дейност. С числа и пропорции те описват душата на човека и се стремят да управляват процеса на прераждането на душите към някакво висше Божествено състояние...

Питагор казва: „Пространството, което се съдържа в квадратите, построени на катетите на правоъгълния триъгълник, е равно на пространството, което се съдържа в квадрата, построен на хипотенузата.“

Що е хипотенузата? – Всеки радиус на кръга. Тя е жива, активна линия.
Що са катетите? – Единият катет е човешкият ум, а другият – човешкото сърце.

Резултатите на катетите, във време и пространство, са равни на енергията, която ги е произвела. Питагор, на времето си, е мислил върху различни идеи, докато най-после е съставил тази теорема:

„Пространството, затворено в квадрата, построен на хипотенузата, е равно на пространството, затворено от двата квадрата, построени на катетите”, казва Учителя Петър Дънов.
 

Проф. Инж. Живко Желев, първият българин, носител на Азиатската Нобелова награда за мир, получена за приноса му в направление „Иновации“ казва, че:

Симетричната дата  02.02.2020, според Питагор, има магическа сила.


„Около този ДЕН, всеки трябва да избере двата Пътя, по който да продължи да се развива: в материалното си, и в духовното си израстване. Ако в първия път прилага Законът за Опуленса (Десятъка) то многократно ще се увеличи богатсвото му. Ако във втория път прилага духовното учение на дедите си и взетото най-добро от другите учения по света ,то той ще бъде между Избраниците.

Затова точно на тази дата в Зала „Христо Танев“ на Парк-Хотел „Стара Загора“ ще се проведе семинар на тема: „02.02.2020-Орфееви мистерии. Нанотехнологии: древност и минало, настояще и бъдеще”.
 
Проф. Желев обяснява, че Учителят Петър Дънов до разяснява триадното определение на Питагор – единият катет това е Чувствата пораждани от Любовта, а другият катет е Мислите водени от Мъдростта и ума. „В една от фундаменталните се беседи на 19 август, 1919 г. Учителят  учи как да вземем любовта и мъдростта, свивайки юмруците си всеки ден. В дясната ръка да е мъдростта, а в лявата – любовта. Тоест да се учим да изпълняваме волята на Бога и да единим тези две влияния – тоест, хипотенузата да съедини влиянията, които идват от лявата и от дясната ръка.

Според Учителя, ако правим цяла година, всяка сутрин това – да свиваме дясната си ръка в юмрук и да казваме – мъдрост, а лявата да е нагоре и да казваме любов и ако се молим да изпълняваме волята на Бога, ние ще бъдем щастливи. Ако това се прави от няколко души или от група, или всички последователи на Учителя, България ще бъде свободна и водеща, ще изпълни мисията си”, казва проф. Желев.


По думите на професора, важно е да правим това упражнение призори, да посрещнем с него изгрева на слънцето, както са го правили и всички от питагоровата школа.
 

„Добре е до 02.02.2020 г. всеки да определи къде да вложи своите материални средства, да дарява за ближните и за добри дела. Тогава той ще бъде възнаграден многократно и материалните му вложения ще се увеличат. В другата част – духовната е важно къде да насочим своите търсения, своето обучение в духовното израстване, така че то да се развива като една птичка с равномерно развити крила.


Това е посланието на шестте лекции, които ще изнесем в Стара Загора, следвайки основното указание на Учителя – „най-важното е това, което ви давам, да го прилагате бавно и постепенно”.
Колкото й да е учудващо, същото това послание е дадено и от Питагор преди 2500 години. Първият, който прилага уникално това е свети Кирил. Той заедно с брат си защитава своята глаголическа азбука.

„В лекциите си с колегите ще опитаме да дадем допълни разяснения на казаното по горе заедно, с конкретни приложения за сегашния 21 век“ , казва професорът.

Той съветва още на 02.02.2020 г всеки да се самоопредели – какво учение ще изучава и къде ще вложи своите физически усилия за получаване на материалното – „За да бъдем добри и светски хора и да изпълним задачите, които стоят пред България. Както казва Учителя на учениците си – „светските, светските хора, които са развити и в материалното и в духовното, те ще внедрят учението ми”.

Програма на семинар "Орфееви мистерии"
02.02.2020, гр. Стара Загора
Място на провеждане: Парк хотел Стара Загора,
ул. Хан Аспарух №50, кв. Загорка
такса за участие: 28 лв.
Организатор "Обединение ДЕН"

ПРОГРАМА 

09:30ч - 10:30ч. Проф. Сашо Драганов, доц.Геновева Владимирова , Преподаватели по дизайн в ТУ София 

Тема: Българските обичаи,носии,песни, танци и холистичния дизайн, чрез геоценезата и епигенетиката, основа за преживяване на Орфеевите мистерии 

10:30ч. - 11:30ч. Д-р Константин Тренчев, инж.Марин Филипов, изследователи от Частна развойна лаборатория, с патентовани технологии и методи 

Тема : Браун газ за нанотехнологии, медицина и енергетика.  

11:30ч. - 12:30ч. - ОБЯД 

12:30ч. - 13:30ч. Доц.Д-р Стоян Везенков, проф.Антон Антонов, 
ръкооводители на лабораториите по биофизика и лечебна практика в София и ЮЗУ Благоевград  

Тема: Биофитбек диагностика, терапия и силата на мисълта  
(Методът ще бъде демонстриран с възможност за изследване на желаещите преди и след лекцията.) 

13:30ч. - 14:30ч. Акад. Христо Маджаров, инж.Галя Маджарова, 
международни лектори и автори на над 30 книги за българската история и култура 

Тема: "Българското дърво на Живота " 

14:30ч. - 15:00ч. - ПОЧИВКА 

15:00ч. - 16:00ч.Александър Стойчев, 
журналист, библиофил, изследовател 

Тема : "Българският език - свещения слънчев език" 

16:00ч. -17:00ч проф..Живко Желев  
Лекторът в продължение на 25 години, заедно с Христо Танев и Никола Гигов изучава свещените формули и геометрия, Орфеевите мистерии Докладът представя общи творчески изводи. 

Тема : "Свещени формули и ключове за постигане на ОМ "  

17:00ч. - 18:00ч. Демонстрация на орфеево винопеене и раздаване по три подаръка за всеки участник.  


 
Драгомира Иванова
Драгомира Иванова
Драгомира Иванова е журналистка. Завършила е Българска филология в СУ „Св. Климент Охридски“. Пише статии в печатни и интернет издания, свързани с духовното развитие.  Вярва, че мисията ѝ е да е полезна с тях. Стреми се да развива духовното в себе си и да има хармонични отношения. В словото на Учителя Петър Дънов намира отговорите за живота.
Проф.Живко Желев
Проф.Живко Желев
Проф.Живко Желев е световно известен учен, изобретател, езотерик и откривател, споделящ в подхода си симбиоза между иновативна наука и древни духовни знания. Носител е на 17 златни медала, включително 2 от ООН за работата си в нанотехнологиите.

Посвещава се на изследване свойствата на водата като носител на енергоинформация, на психофизичните и характеристики и на разгадаването на тайните на животворната течностт и тайните и елементи. Той е първият българин, носител на Азиатската Нобелова награда за мир, получена за приноса му в направление „Иновации“.
Работи по темите за метода на разлагане на водата при имплозия, закодираните послания в българските шевици,сакралните скрити кодове в глаголицата, древните пророчества, препрограмирането на нашата ДНК матрица.

Председател е на сдружение Еднинение Ден.

Екипа на НПО Еднинение носи за ценност, че един човек и народ не може да бъде щастлив и богат, ако не е такъв и съседа му т.е че трябва да търсим общото. Път, който дава етимолотията на думата Един, Е(и)Ние.

Целта на фондацията, е да ЕДИНИ ПРОБУДЕНИТЕ Хор,Ра, осмислили Своето и във всеки човек Богоподобие, ЗаЕдно да направим по-плавни предстоящите Преход на Земята и у нас самите, описани във Свещените книги, подавани ни от Пророци, рисувани ни по житните полета
Ние се гордеем от Учителите си, които ни показаха приживе с Дела, как ЕДИНЕНИ в действията си Учени, Политици, Посветени, Пазители в една ДържаАВВА, могат за 25 години (1961÷1986г.) да Я Възродят и Опазят.от. Направиха ни прохождащи техни съучастници и продължители.


 

Спонсори на Портал 12