Търси

Проф.Попхристов: Пророчество на катарите предрича църква на Любовта (ВИДЕО)

Още по темата ...
Георги Раковски

Проф. Дамян Попхристов: Духовно пробуждане сред българите е предопределено

Виж повече

Проф.Дамян Попхристов: Богомилите са носителите на свещения Граал, който не е материален (ИНТЕРВЮ)

Виж повече
13.12.2015 г.
24839
6
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Пророчеството на катарите (богомилите) е написано през 1247 година и се отнася за 1987 година и периодът насам. Това заяви Дамян Попхристов по време на лекция за богомилите в рамките на 4-та алтернативна научна конференция "Езотерика и духовно, организирана от Академия на мистериите в Шумен"

Професор Попхристов обясни защо пророчеството се отнася за 1987 година: "Защото през тази година започна зареждането на нашата планета с женска енергия на любовта и се смени магнитната решетка на нашата планета. Тези хора тогава са знаели, че ще настъпи това време, за да започне Ерата на Църквата на любовта", каза Попхристов.


Пророчеството гласи:
„Църквата няма да има структура или сграда, а е само едно разбиране.
Тя няма членство освен онези, които знаят, че й принадлежат. Тя няма
противници, защото не съперничи с никого. Няма амбиции, защото се
стреми само и единствено да служи. Не е затворена в себе си, защото се
стреми да обогати всички групи и всички религии около себе си.
Църквата на любовта признава всички учители от всички епохи, които са
показвали истината на любовта. Тези, които са показвали истината на
любовта, тези, които участват в нея, които практикуват истината на
любовта с цялото си същество. Църкавата на любовта се стреми не да
учи, а да бъде.“


ВИЖТЕ ВИДЕО:
Дамян Попхристов за богомилите и тяхното пророчество
Дамян Попхристов
Проф.Дамян Попхристов

“Богомилското учение е най-голямото духовно богатство на българите, но не го познаваме, а то е от световно значение”


Проф.Дамян Попхристов е един от най-сериозните изследователи и възкресители на богомилското учение в нашето съвремие. Основател на „Български център Просветление” - организация, която работи за популяризирането на истините за нашите предци и изконните български духовни ценности, за ролята и мястото на българите в социалните, културните и духовните процеси в Европа от древността до днес.

Дейността на центъра се осъществява чрез срещи-разговори, лекции, публикации, пътуващи семинари в България и чужбина, посещения на български училища и центрове из цяла Европа, както и чрез контакти с научни и културни институции, университети и фондации по цял свят.

Проф.Дамян Попхристов e автор на една от най-интересните книги за богомилите издавана в България - “За Богомилите - от уста на ухо”. Тя е плод на многогодишните му изследвания върху Богомилското учение - уникално българско духовно наследство.Използван е богат доказателствен материал от български и чужди източници (апокрифни писания и евангелия, богомилски легенди, хроники, документи на инквизицията и на Ватикана, както и езотерична и окултна информация на автора).

Проследява зараждането на богомилското учение, философията му, източниците, връзката му с други езотерични и дуалистични учения от епохата, близостта и различието му с официалната християнска доктрина, теорията за кармата и прераждането, като акцентът е върху езотеричната същност на учението.

 

“Как ние българите можем да изпълним мисията на богомилите? Като отворим сърцата си и се вслушаме внимателно с много доверие във вътрешния си глас - там е "записан" кода и оттам нищо е в състояние да го изтрие.”


Коментари 6
 • Христо Иванов
  10.12.2016 г. 20:05
  Днес, Сега, с тяхната библия и с пророк Данаил 600г пред н.е. в Вавилон, още е казал в 12 глава 12 стих , има две числа обявени: 1290 и 1335 дни за за последните дни. Пак от Библия знаем че 1 година на земята = 1 ден на небето; Дан.12. 11 И от времето, когато се премахне всегдашната жертва, и се постави мерзостта, която докарва запустение; ще има хиляда и двеста и деветдесет дни. 12 Блажен, който изтърпи и стигне до хиляда и триста и тридесет и петте дни. СЕНЗАЦИОННО ОТКРИТИЕ е ! 681г +1335 = 2016 г Започва ново начало за БЪЛГАРИЯ! Премахва се голямото запустение! Строят се улици и саниране на стени на блокове, множество строителства -все в тежки угнетени времена. Евреите смятат друго в Дан. 9.12 друга калкулация 1947 год създаването на Израелската държава добаваят 70(7+62) седмици 1947 +70 = 2017 год @@@ да но 1 седмица не е 1 година ! За разлика от евреите, пра-българите и Аспарух и нашите предци са били не само добри астролози (7 лъчева розета) но и са били и християни още с Кубратова България и когато са подписвали договора са избрали много добре датата да съвпада с тези закономерности на небето, които и пр-к Данаил ги е засякъл, тъй като той самия е бил отговорик и учител на всички врачове, гадатели и астролози в Вавилон. Иде нашата слава на България, която е създадена около Август. 681 год
 • Един от многото
  19.04.2016 г. 19:38
  Фарисей ! Говори за любов, а разделя хората. Тръгна с Христо Маджаров от Варна и Филип Филипов, записва какво говорят и вместо да е заедно с групата, която Маджаров създаде за богомилството започна да се дели. Не само не е професор, но не е и преподавател в Ню-Йорк, един човек, който изопачава истината, приспива си неща, които не е правил и ни говори за чисто учение. Лицемер. Проверете нещата около него. Няма нито една снимка, видео или документ да потвърди нещо от биографията си на "професор" или преподавател. Внедрен да разбие групата на Маджаров и богомилската идея. Проверете нещата. :O
 • taniata
  29.02.2016 г. 22:07
  Това се случва от тогава насам, иска се само желание да я срещнеш, и усетиш, а Тя е сред нас- женската, майчина любов!
 • Един Тома неверни
  22.01.2016 г. 09:13
  "Защото през тази година започна зареждането на нашата планета с женска енергия на любовта и се смени магнитната решетка на нашата планета. Тези хора тогава са знаели, че ще настъпи това време, за да започне Ерата на Църквата на любовта", каза Попхристов. Е то се видя колко заредена с любов е нашата Земя. Войни, тероризъм, геноцид, грабежи, измами (най-велика от които са изборите!) и т.н. - все характеристики на любовта между човеците. Дрън-дрън ярина!
 • Анонимен
  16.01.2016 г. 19:41
  В любовта е истината за живия стойностен живот, останалото са заблуди!

Коментари:

Спонсори на Портал 12