Търси

Проф.Христо Смоленов: Родопите са останали незасегнати при Потопа. Има връзка между Странджа и златото от Варна (ВИДЕО)

25.05.2018 г.
10615
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Проф. Дамян Попхристов: Имам да кажа нещо много важно, и то е следното: Докато вървеше филма, седях до Горан. И когато мина твоята Спирала и стигна до Калиакра, след което тръгна надолу, Горан ми каза, че в момента се занимава с подобни изчисления на тема Странджа и тази спирала продължава там. 

Проф. Христо Смоленов: Тя минава през Ахтопол, минава през Странджа, минава през Одрин. Не случайно тук виждате легендарната Златна Спирала, която минава през първите две столици на Първата българска държава отсам Дунав, но минава и през столицата на гетите и през столицата на одрисите! След това (сакралната спирала) минава през нещо, което е феноменално и още абсолютно неизследвано - Ситово! (на юг от Пловдив). Преминава и през Оборище и това трябва да ни подскаже за Новото Априлско въстание в подкрепа на българския дух, защото без въстание няма да се оправим, просто силите са такива, че е нужна колективната енергия на много хора, които са решили да не се поддават на опитите да бъдем комплексирани, на опитите да бъдем принизени като менталност. Ние сме в дълг пред тези велики хора (от нашата история), чиито имена досега даже не произнасяме правилно. Ние сме в дълг пред тази непозната история на българите, която носим в рефлексите си, носим в гените си, носим в предчувствието и Слава Богу с помощта на Провидението..., на Господ, който е българин под прикритие (смее се) - ще можем да се изявим. 

Проф.Дамян Попхристов: Христо, Горан ми каза и още нещо: Златото от Варненския некропол, което те са изследвали съвсем наскоро се оказва с произход от Странджа. 
Проф.Христо Смоленов: В този смисъл веднага мога да кажа: Това не само, че е много възможно, това е много вероятно, защото има 3 хипотетични източника на това злато, и всичките 3 са от България. Първата и много сериозна хипотеза е от Странджа, защото освен всичко, Странджа тогава е бил един от най-големите в Света центрове на медодобив. И досега...знаете медния рид и т.н. Второто място е Стара Загора - с нейния медодобив, това е подвиг, индустриална революция по времето на неолита - преди 6000 години да произведеш 1000 тона чиста мед! Третото място е свързано с някои реки около Варна, там има и река Перперешка, между другото, ...и като стана дума за Перперек, Пер, Пар, Пир, от старотракийски - пир-пер-пар, означава скален връх и каменен дом. Някои ми говорят, че пирамиди идвало от "пиргос", огън и там прочее...Много по-близко до ума е, че са каменен дом, така че имам всички основания да търся, че произхода на думата "пирамида".., там където е Перперек, Перелик, Персенк...и т.н. Великите Родопи крият още много, много тайни и ние трябва много сериозно да се отнасяме към Родопите, защото те са не само място на световно призната космическа музика, но са и единственото място, което не е било заледявано в резултат на (последния Потоп) последното ледниково полувреме. Искам да обичаме всички - дори тези малки ъгълчета на България, които може да не са центъра, да не са сърцето, но са душата на България!
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

1
Дамян Попхристов
Проф.Дамян Попхристов

“Богомилското учение е най-голямото духовно богатство на българите, но не го познаваме, а то е от световно значение”


Проф.Дамян Попхристов е един от най-сериозните изследователи и възкресители на богомилското учение в нашето съвремие. Основател на „Български център Просветление” - организация, която работи за популяризирането на истините за нашите предци и изконните български духовни ценности, за ролята и мястото на българите в социалните, културните и духовните процеси в Европа от древността до днес.

Дейността на центъра се осъществява чрез срещи-разговори, лекции, публикации, пътуващи семинари в България и чужбина, посещения на български училища и центрове из цяла Европа, както и чрез контакти с научни и културни институции, университети и фондации по цял свят.

Проф.Дамян Попхристов e автор на една от най-интересните книги за богомилите издавана в България - “За Богомилите - от уста на ухо”. Тя е плод на многогодишните му изследвания върху Богомилското учение - уникално българско духовно наследство.Използван е богат доказателствен материал от български и чужди източници (апокрифни писания и евангелия, богомилски легенди, хроники, документи на инквизицията и на Ватикана, както и езотерична и окултна информация на автора).

Проследява зараждането на богомилското учение, философията му, източниците, връзката му с други езотерични и дуалистични учения от епохата, близостта и различието му с официалната християнска доктрина, теорията за кармата и прераждането, като акцентът е върху езотеричната същност на учението.

 

“Как ние българите можем да изпълним мисията на богомилите? Като отворим сърцата си и се вслушаме внимателно с много доверие във вътрешния си глас - там е "записан" кода и оттам нищо е в състояние да го изтрие.”


Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12