Търси

Проф. Дамян Попхристов: Връзката между атланти, траки и ранното християнство у нас е част от Божествен план (ВИДЕО)

09.11.2018 г.
42425
Добавена от: Борислав Борисов
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
"Ние българите не сме диваците, които сме дошли някъде от степите на Азия, с бръснатите глави и конските опашки. Това не знам в кой блажен момент ще дойде време да го изтрием от историята си и от съзнанието си, защото ние сме автохтонното коренно население на нашите земи. Доказателствата за това вече са свръх-много и свръх-достатъчни. 

Йосиф Флавий казва :
"Тир нарече народа, който управляваше - тираки. Но гърците го промениха в езика си на "траки". Египет е основан от Египт, който е син на Тир."
По-древни сме от египтяните, имаме познание, което сме разпространили по целия Свят. И във връзка с това ще спомена, че миналата година през Октомври месец бях поканен да участвам в една научна италианска експедиция до остров Сардиния. Италианците се занимаваха да изследват каква е връзката между атлантите (предишната раса преди нашата 5-тата раса) и етруските. В процесът на работата за моя най-голяма радост и за тяхна пълна изненада се оказа, че всъщност говорим за контакта между атланти и траки, който се е осъществил на остров Сардиния, тогава когато последните атланти с последния потоп се изтеглят на Изток и са имали задачата да предадат на нашата 5-а раса част от познанието си, за да можем да се развиваме в посоката, която се развиваме - да развиваме 5-те си сетива, разума, докато те са работили със  7 сетива. Това е някакъв старт, който получаваме от атлантите, но по-важното е, че са ни предали, не толкова технически познания, а част от своето духовно познание.

Това познание е трябвало да осъществи връзката между нас и над-земната Реалност на херметичния принцип "Каквото горе, това и долу". Това познание ни е свързвало директно със създателите и е било време, когато хората са общували с Божествената Реалност без никакви проблеми, без да смятат, че това е нещо свръхестествено или извън-нормално; без да наричат хората, които са били с по-отворени сетива и са го правили свободно, - екстрасенси, луди, вещери, вещици и т.н., не са ги слагали на клади, не са ги преследвали, не са ги горяли, а напротив - уважавали са ги, обичали са ги, следвали са ги и са се вслушвали в тях.

Като преки наследници на траките, ние българите сме приемници на това атлантско познание. И като такива сме имали задачата да го разспространим сред 5-тата коренна раса. Предаваме го първо на египтяните, и Египетската цивилизация изведнъж бележи невероятен бум, в сравнение с всичко наоколо, след което в продължение на 3000 години си остава на същото ниво, т.е. не претърпява някакво съществено развитие.

След това продължават нататък - Шумер, Акат, Сирия, Вавилон, и още по-наизток, стигат до Харапа, Мохенджо Даро и се спират чак в Хималаите. В Хималаите приключва мисията на атлантите, както Рьорих я нарече - страната Шамбала. Те я основават там, където и до днес се пази генофондът на нашето човечество. От там нататък започва интересната част - мисията на българите.

Учените сигурно доста ще подскочат за това, което ще кажа сега, но това е техен проблем: 
Когато българите тръгват на Изток, оставят един маркер на началната точка и този маркер е Мадарския конник. По-нататък оставят още един, в края когато достигат - в Хиндокуш, който е запазен и до ден днешен, неунищожен от талибаните, а другият се намира в Иран.
След това, нашите предци се връщат, но обикаляйки Каспийско море, с цел да избгнат военни конфликти с новата Империя на територията на Иран, с нашите братовчеди от арийската раса. Междувременно по нашите земи се появява Християнството (1-и век). Кои са хората, които населяват българските земи, докато се извършва това движение на Изток и на Запад? Те на какъв език говорят? Най-общо казано ги наричаме траки, въпреки, че те самите не са се наричали точно така. В контекста на мисията за разпространение на Космичното познание, се случват няколко много важни неща: 

Първо се появява Орфей. За Орфей се говорят много неща, всички ние знаем, че той бил голям певец, омайвал животни и т.н. Това добре, но се говори за няколко Орфея и учените още не могат да ги наместят във времето, но се изпуска нещо важно:
Орфей отива в Египет, не за да се научи, а за да ги научи! Познанието, което Орфей носи е познание за строежа на Вселената и за мястото на човека в него.
Най-общо казано, Орфей казва, че ние сме с божествен произход, притежаваме неунищожима божествена същност - нашата душа, която е "арестувана" в един калъф, наречен - тяло; трябва да бъде освободена от там чрез пречистване, и от този момент натаък се включва най-уникалното нещо, което може да се каже за Орфизма и то е:

Орфей е човека, който отменя жертвоприношенията. За хора вече съвсем не говорим, говорим дори за животни. Орфей носи посланието, че пречистването трябва да стане чрез песен. Музиката е нещото, което свързва човека вибрационно с онова, което е Божествената Реалност. Тази музика има една особенна характерност. Тя е в специфичен ритъм. Този ритъм е 7/8-и, който всички ние понзаваме от нашата ръченица. Това е ритъмът, по който вибрират небесните сфери. С този ритъм пулсира Слънцето, с вде къси и една дълга пулсация, така работи и човешкото сърце, което е директно свързано с нашата сърдечна чакра.

Това означава още нещо много съществено. Ние като божествени създания, не сме някакви атоми случайно възникнали и пилеещи се в пространството, а сме тясно свързани с това Съзидание. Ние сме производни на тази Божествена Реалност. И освен това - имаме правото на директен контакт с нея. Нямаме нужда от посредници. Ние имаме божествените качества за да се свързваме с нашия Създател.

ВИЖТЕ ЦЯЛАТА ЛЕКЦИЯ НА ПРОФ.ДАМЯН ПОПХРИСТОВ ЗА РАННОТО ХРИСТИЯНСТВО:


 
Борислав Борисов
Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи новинарски онлайн платформи в България, сега собственост на водещи медийни групи.

Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса, медиите и сигурността ( анализатор в B2 Security - продоволствена сигурност, противодействие трафика на хора, регионално развитие и политики на Балканите, антитероризъм), основател на Асоциация на българските села.

Борислав Борисов е последовател на духовните и езотерични учения от 19-и век, като сред любимите му автори са Морис Метерлинк, Рудолф Щайнер, Райнер Мария Рилке и др.  Отдаден на изучаването и въвеждането в потънкостите в Учението на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), както и на школите на Брат Михаил - Омраам (Михаил Иванов) и Елеазар Хараш.

Изследовател на алтернативните методи в психологията, парапсихологията и квантовата медицина.  За контакти: borislav@portal12.bg 
Дамян Попхристов
Проф.Дамян Попхристов

“Богомилското учение е най-голямото духовно богатство на българите, но не го познаваме, а то е от световно значение”


Проф.Дамян Попхристов е един от най-сериозните изследователи и възкресители на богомилското учение в нашето съвремие. Основател на „Български център Просветление” - организация, която работи за популяризирането на истините за нашите предци и изконните български духовни ценности, за ролята и мястото на българите в социалните, културните и духовните процеси в Европа от древността до днес.

Дейността на центъра се осъществява чрез срещи-разговори, лекции, публикации, пътуващи семинари в България и чужбина, посещения на български училища и центрове из цяла Европа, както и чрез контакти с научни и културни институции, университети и фондации по цял свят.

Проф.Дамян Попхристов e автор на една от най-интересните книги за богомилите издавана в България - “За Богомилите - от уста на ухо”. Тя е плод на многогодишните му изследвания върху Богомилското учение - уникално българско духовно наследство.Използван е богат доказателствен материал от български и чужди източници (апокрифни писания и евангелия, богомилски легенди, хроники, документи на инквизицията и на Ватикана, както и езотерична и окултна информация на автора).

Проследява зараждането на богомилското учение, философията му, източниците, връзката му с други езотерични и дуалистични учения от епохата, близостта и различието му с официалната християнска доктрина, теорията за кармата и прераждането, като акцентът е върху езотеричната същност на учението.

 

“Как ние българите можем да изпълним мисията на богомилите? Като отворим сърцата си и се вслушаме внимателно с много доверие във вътрешния си глас - там е "записан" кода и оттам нищо е в състояние да го изтрие.”


Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12