Търси

Проф.Дамян Попхристов: Избитите богомили са много повече от холокоста на Хитлер (ВИДЕО)

22.08.2017 г.
10623
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
"Избитите богомили са много повече от холокоста на Хитлер", заяви по време на лекция и отговори на въпроси на аудиторията, професор Дамян Попхристов. "Това е първият холокост в историята на Европа". Избиването на представителите на чистото и автентично християнство е пряко свързано с кармата, която си навлича впоследствие България с падането под турско робство и сега Европа с тероризма и отделянето на населението от способността за възприемане на духовното и Истината, т.е. налице е ограничаване от висшите светове. 

По времето на цар Петър, богомилите започват изграждането на богомилски центрове в цяла Европа. Първият такъв е във Венеция. Първият, който заминава на запад с тази мисия е българският патриарх Стефан, който е бил лично посветен от Боян Мага. Той основава във Венеция първия богомилски просветителен център и затова остава в историята като Стефан Венецианеца. В 930-а година е поканен в Рим, където умира.

Официалната българска наука днес твърди, че в България не е имало никакво преследване на богомили. Кой ги е изграял тогава на кладите? Какво се оказва? Когато през 1054-а година се разделя Източно-православната от Римо-католическата църква, в голямата схизма, започва едно неистово състезание между константинополския патриарх и папата в Рим в това "кой е по-големият и верен защитник на християнството?". 

Патриархът в Константинопол предприема типичната византийска тактика: "Всичко е мирно и тихо, ние сме най-искренните." Какво се случва с богомилите обаче? Въженцето на врата и в Босфора! Душат ги! Кой го казва - папа Никита. Така никъде не се записва колко за удушените, докато при инквизицията на запад - там имаме съдебен процес, всичко се документира - избиват се публично.

По данни на инквизицията, за периода до края на 13-и век, когато приключва Албигойския кръстоносен поход, почти 1 000 000 са изгорени на кладите. За онези години, това е много повече, отколкото Хитлер унищожи през Втората Световна война. Затова в Европа, онези историци, които имат доблест и чест, а има такива и го пишат, че това е първият в историята на Европа масов холокост.

По времето на Борил ( 1207 до 1218 г. ) , в България са избити, изгорени и изгонени над 200 000 богомили. Оцелелите отиват в Босна, където в продължение на 150 години богомилското учение е официалната религия на босненското банство. Не е вярно, че кладата е една единствена с Василий Врач. Кладите са били много. И всичко това е натрупаната карма, която се изпълнява по-късно - чрез турското робство и след това...та до днес.

ВИЖТЕ ЦЯЛОТО ВИДЕО:

 
1
Дамян Попхристов
Проф.Дамян Попхристов

“Богомилското учение е най-голямото духовно богатство на българите, но не го познаваме, а то е от световно значение”


Проф.Дамян Попхристов е един от най-сериозните изследователи и възкресители на богомилското учение в нашето съвремие. Основател на „Български център Просветление” - организация, която работи за популяризирането на истините за нашите предци и изконните български духовни ценности, за ролята и мястото на българите в социалните, културните и духовните процеси в Европа от древността до днес.

Дейността на центъра се осъществява чрез срещи-разговори, лекции, публикации, пътуващи семинари в България и чужбина, посещения на български училища и центрове из цяла Европа, както и чрез контакти с научни и културни институции, университети и фондации по цял свят.

Проф.Дамян Попхристов e автор на една от най-интересните книги за богомилите издавана в България - “За Богомилите - от уста на ухо”. Тя е плод на многогодишните му изследвания върху Богомилското учение - уникално българско духовно наследство.Използван е богат доказателствен материал от български и чужди източници (апокрифни писания и евангелия, богомилски легенди, хроники, документи на инквизицията и на Ватикана, както и езотерична и окултна информация на автора).

Проследява зараждането на богомилското учение, философията му, източниците, връзката му с други езотерични и дуалистични учения от епохата, близостта и различието му с официалната християнска доктрина, теорията за кармата и прераждането, като акцентът е върху езотеричната същност на учението.

 

“Как ние българите можем да изпълним мисията на богомилите? Като отворим сърцата си и се вслушаме внимателно с много доверие във вътрешния си глас - там е "записан" кода и оттам нищо е в състояние да го изтрие.”


Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12