Търси

Проф. Дамян Попхристов: Автентичната българска история е съхранена на над 200 сребърни и златни плочки (ВИДЕО)

25.04.2017 г.
12830
3
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Очаква се разкриване на пазеното 1000 години след избиването на богомилите, тайно пророчество, което касае бъдещето на България и Света, Тежките 1000 години за България, които са карма заради избиването на най-чистата християнска мъдрост на богомилите, включващи и 500-те години робство, приключват през 2018 -а година.​

Проф. Дамян Попхристов говори по темата "Тайната българска история и скритото Пророчество" по време на форума "Българският дух в Европа през вековете", който се проведе във Велики Преслав. Ето какво сподели той, по време на своята лекция:


Историята, вече от първоизточника, ще ви я разкажа така, както ми беше разказана и както е записана в сребърните плочки. Историята е следната:

Княгиня Олга се казва всъщност Елена и е внучка на Расате, т.е. тя е нещо като племенница на Боян Мага. Когато става дума българска принцеса да се ожени за княз Игор, изборът е върху Елена и тя тръгва за Киев с един голям антураж от книги. Придружава я Боян Мага в качеството си на представител на царският род и той я придружава с едно огромно количество глаголически книги, сред които е едно евангелие – Евангелието на Йоан, написано на глаголица.

Това Евангелие на Йоан, Боян Мага завещава на своята племенница Елена като най-свещения символ на българщината, който трябва да пази жив нейният дух на българка. Когато пристига в Киев, тя получава руско име – Олга, след което Боян Мага урежда чрез своя приятел и съученик от Магнаурската школа, Константин Багренородни, който вече е император на Византийската империя, княгинята Олга да бъде кръстена в Константинопол. Олга пристига в Константинопол, кръщението го извършва Константинополският патриарх и тя отново получава рожденото си име Елена и става Олга – Елена, след което се връща в Русия и започва процесът на разпространяване на християнството. Тя пази тази Библия. Синът на Олга, Светослав пристига в България като претендент за наследството на Расате и тъй като няма как да го получи, започва да върши купища безчинства в България. Извикан е и подпомогнат от Фока, византийският император вече тогава, който до голяма степен се подплашил от зверствата, които Светослав върши и решил, че е по-добре да има, както е записано в летописите, за съсед един дивак българин, отколкото един неконтролируем дивак – въпросният Светослав. Нападат го и Светослав е прогонен от България, след това печенезите го убиват и след това неговият син, Владимир започва процесът на християнизация в Русия. Първата жена на Владимир се нарича Анна и те имат двама синове – Борис и Глеб и те са записани в руската летопис като синовете на българката. Борис и Глеб са първите двата канонизирани светци в руския православен календар и са записани точно така „синовете от българката“.

Историята с покръстването със самия княз Владимир е следната: Той, като верен син на баща си, бил доста разюздан и в един момент получава някакъв сериозен проблем с очите, почти ослепява. Тогава неговата българката жена, принцеса Анна, от рода Цанблак в Търново му казва: „Трябва да отидеш в Крим, да намериш извора, който са намерили светите вече Кирил и Методий при тяхната Хазарска мисия и това е лечебен извор, и на този извор отиди, измий си очите и ще прогледнеш, но трябва да отидеш с вяра.“ От немай къде Владимир отива, намира извора. Ще направя една малка скоба: не знам дали знаете, че точно Кирил и Методий, когато отиват в Крим намират този извор. Всъщност този извор е предизвикан с чудо от първият епископ, Сердикийският, и съответно папа след това римски Климент. Той е заточен там и там умира. Когато умира му връзват една огромна каменна котва на врата и го хвърлят в морето. На определеният ден обаче, когато е извършено това покушение, морето се отдръпвало и се появявали нетленните мощи. В момента, в който Крим вече е завладян от мюсюлманите, морето спира да се оттегля и мощите повече не се появяват. Когато пристигат Кирил и Методий отиват на мястото, където е станало това покушение и в продължение на една седмица пост и молитва постигат това, че морето изведнъж се отдръпва, мощите се появяват, те ги взимат, остават една малка част в Крим, където се намират до ден днешен, а останалите ги носят в Рим.

Това е повода римският папа тогава да ги приеме с почести, да излезе пред стените на Ватикана тогава, за да ги посрещне лично. Чест, която не е оказвана до тогава и на императори, но Кирил и Методий са посрещнати по този начин. Това е първият добър старт на последвалият след това диспут за канонизирането на глаголицата, на азбуката. Това го разказах, защото там, където оставят мощите на Климент в Крим, изниква вода. Това е въпросната лечебна вода, където Анна изпраща своя мъж Владимир. Владимир отива, измива си очите и проглежда и тогава настъпва този огромен обрат, на 180 градуса. Той се кръщава като християнин, връща се в Киев и нарежда цялото население, масово да навлезе във водите на Днепър и да започва масовото покръстване на руският народ.

Историята обаче на това Йоаново евангелие, което Боян Мага предава на своята племенница Олга, е следната: Това евангелие се предава от поколение на поколение и достига до правнучката на Олга, която заминава за Франция, за да се ожени за бъдещият френски император Анри II. Тя носи тази свещена книга и казва на бъдещият си съпруг, че той трябва да се закълне върху нея. Французите разгледали книгата, изключително богато илюстрирана, написана на някакъв странен език, странният език е глаголицата, т.е. странна азбука – глаголицата. Решили, че това е нещо много свещено и без да могат да го разчетат, първият крал се заклева върху нея. От този момент нататък евангелието се пази в катедралата в Реймс, където впоследствие всички френски крале до последния се кълнат върху това евангелие и го наричат Реймското евангелие. Обаче става така, че Петър I, руският император отива на посещение във Франция, показват му това евангелие като нещо много свещено и той е първият човек, който го разлиства и започва да го чете, защото е знаел глаголицата.

Тогава французите разбират, че френските им крале в продължение на векове, се кълнат на едно българско евангелие, написано на глаголица. Това евангелие се пази до ден днешен в Реймската катедрала, макар че знаете какво се случва с френските крале през Френската революция, но евангелието продължава да е там. Това е българското евангелие, завещано от Боян Мага на неговата племенница Олга, тогава Елена, когато тръгва да се жени за княз Игор. Наследниците на Олга по права линия до ден днешен, с въпросната дама, за която стана дума – Лидия Владимировна, са непокътната царска линия, доказана. Това нещо става с един определен (не помня какъв беше термина), когато Ватикана издава документи за чистотата на кралският или на царският род. Това е единственият запазен по права линия царски род, който е непокътнат.

Лидия Владимировна е абсолютно пряката наследница на княгиня Олга, българка! Тази дама съхранява ковчега на своята пра-пра-пра-пра вече доста прабаба Олга, който ще ви покажа на снимка след като се върнем от обедната почивка и тя е обучавана в Тибет, където лично Далай Лама се е занимавал с нейното обучение. Заминала е там много малка и в продължение на повече от 20 години е живяла в Тибет и е обучавана там. Тя знае своя български произход и сега на тези плочки, една от които ще ви покажа на снимките, е написано, че след 1061 години започва изпълнението на пророчеството, което Олга е оставила.

Пророчеството е за бъдещето на България. Там се говори за едни 1000 години, в които е имало тежка карма, която България е трябвало да изплати. Този момент е отминал. Лидия Владимировна сега изпълнява това послание, което сега започва да се реализира от миналата година и живот и здраве, през тази година тя ще дойде на посещение в България. Вярвам, че тогава вече тези факти тя ще ги разкаже от първо лице и ще станат достояние, защото плочките, които тя пази се намират в един, нещо каменна ракла и са над 200. Едните са сребърни, а другите са златно-сребърни, изписани с цялата българска история, автентична – такава, каквато се е знаела някога. Това исках да ви го кажа в посока на това, че настава времето, когато истината за това, кои сме ние, защо сме и откъде сме най-сетне ще види бял свят в автентичен вид, в неоспорим вид, в доказателствен материал и с артефакти, за да се спрат тези спекулации, че не стига, че вие българите сте си приказвали разни неща колко сме важни и древни и т.н., няма с какво да го докажете! Оказва се, че има с какво да го докажем!

 
Дамян Попхристов
Проф.Дамян Попхристов

“Богомилското учение е най-голямото духовно богатство на българите, но не го познаваме, а то е от световно значение”


Проф.Дамян Попхристов е един от най-сериозните изследователи и възкресители на богомилското учение в нашето съвремие. Основател на „Български център Просветление” - организация, която работи за популяризирането на истините за нашите предци и изконните български духовни ценности, за ролята и мястото на българите в социалните, културните и духовните процеси в Европа от древността до днес.

Дейността на центъра се осъществява чрез срещи-разговори, лекции, публикации, пътуващи семинари в България и чужбина, посещения на български училища и центрове из цяла Европа, както и чрез контакти с научни и културни институции, университети и фондации по цял свят.

Проф.Дамян Попхристов e автор на една от най-интересните книги за богомилите издавана в България - “За Богомилите - от уста на ухо”. Тя е плод на многогодишните му изследвания върху Богомилското учение - уникално българско духовно наследство.Използван е богат доказателствен материал от български и чужди източници (апокрифни писания и евангелия, богомилски легенди, хроники, документи на инквизицията и на Ватикана, както и езотерична и окултна информация на автора).

Проследява зараждането на богомилското учение, философията му, източниците, връзката му с други езотерични и дуалистични учения от епохата, близостта и различието му с официалната християнска доктрина, теорията за кармата и прераждането, като акцентът е върху езотеричната същност на учението.

 

“Как ние българите можем да изпълним мисията на богомилите? Като отворим сърцата си и се вслушаме внимателно с много доверие във вътрешния си глас - там е "записан" кода и оттам нищо е в състояние да го изтрие.”


Коментари 3
 • Авитохол Български
  17.05.2017 г. 14:56
  https://www.facebook.com/AvitoholBulgarskiBulmanShungit/posts/1389757057774263?notif_t=like¬if_id=1495015441020131 ПРЕДИ ДЕСЕТИНА ДНИ ПРИСЪСТВАХ НА ПАМЕТНО СЪБИТИЕ, С НАСЛЕДНИЦАТА НА КНЯГИНЯ ОЛГА И РОДА ДУЛО, КАТО СЛЕД ЦЯЛО ХИЛЯДОЛЕТИЕ ТЯ ВЪРНА В РОДИНАТА, В ПЛИСКА УРНИТЕ С ПРАХА НА БОЯН РАСАТЕ И ЕДНА ОТ НЕГОВИТЕ ДЪЩЕРИ. МНОГО ИНТЕРЕСНИ НЕЩА НИ РАЗКАЗА, ПЪРВО В СОФИЯ, А СЕТНЕ И В ПЛИСКА, КЪДЕТО НАПРАВИХ УНИКАЛНИ СНИМКИ С ТЕЛЕФОНА МИ И УЛОВИХ НЯКАКВИ НЕЗЕМНИ НЕЩА, НО... ЗАСЕГА НЯМА ДА ПУБЛИКУВАМ СНИМКИТЕ, ДОКАТО НАСЛЕДНИЦАТА НА РОДА ДУЛО НЕ МИ РАЗРЕШИ. АЗ И ПОДАРИХ ШУНГИТ ЗА ДА Я ПАЗИ, МАКАР ТЯ ДА ИМА ЛИЧЕН ПАЗИТЕЛ ОТ РОДА БЯЛАТА МЕЧКА - ПАЗИТЕЛ НА РОДА ДУЛО. ТЯ НЕ НОСЕШЕ КОРОНАТА НА БОГИНЯ ИЩАР, НО РАЗКАЗА КОЛКО Е ВЪЛШЕБНА И КАК СИ ИЗМЕНЯ ФОРМАТА КОГАТО Я СЛОЖИ НА ГЛАВАТА СИ. АЛЕКСАНДЪР МАКЕДОНСКИ Я Е ИСКАЛ, НО НЕ МУ Е БИЛА ДАДЕНА, НО ЕТО ЧЕ ТЯ Е ОПАЗЕНА ДО НАШИ ДНИ. НАПРАВЕНИТЕ ИЗСЛЕДВАНИЯ В САЩ СА ПОКАЗАЛИ, ЧЕ ТЕЧНОСТТА НАМИРАЩА СЕ В КУХИНИ В КОРОНАТА Е НА ВЪЗРАСТ ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ ГОДИНИ, НО САМАТА КОРОНА, ИЗРАБОТЕНА ОТ ТОЛКОВА ЧИСТО СРЕБРО, КОЛКОТО Е НЕВЪЗМОЖНО В ДНЕШНО ВРЕМЕ ДА СЕ ПОСТИГНЕ, Е МНОГО, МНОГО ПО-ДРЕВНА.
 • Румяна Ракова
  25.04.2017 г. 20:19
  Ето сведения за Реймското евангелие от интернет страницата на библиотеката на Реймс. Публикацията е на френски и руски. http://www.bm-reims.fr/medias/medias.aspx?INSTANCE=EXPLOITATION&PORTAL_ID=WBCT_WBCTDOC_126.xml
 • Костадин Топузов
  25.04.2017 г. 19:30
  Не ми стана ясно на коя дата ще бъде събора във Велики Преслав със Лидия Владимировна. Благодаря :)

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12