Природно училище Творилци търси помощ за изграждане на свещен купол

09.11.2016 г.
1163
Добавена от: Портал12
2 коментара
Природно училище "Творилци"  е създадено в село Рилци за деца и възрастни от група доброволци, които са приели за мисия събуждането на любовта у хората към природата.

Това е мястото, където всеки може да научи различни природни и естествени методи за работа - засаждане на плодни семки и костилки, билки, зеленчуци и полезното им съчетание; работа с глина; начини на правене на ествествено място за живеене, как хармонично могат да се отглеждат пчели.

Природно училище Творилци, село Рилци

Вече стотици хора посещават училището и споделят вдъхновението, което получават от делата на младите доброволци Камелия, Иван и техните помощници. Основното, което младите добротворци се стараят да предадат чрез пример, е добротата в отношенията ни към всеки и всичко, което ни заобикаля.

Интересът към училището се разраства и то вече има нужда от сграда, в която да се събират домакините и посетителите при всякакви външни климатични условия. Затова младежите решават да построят голям геодезичен купол, изграден по свещената геометрия. Целта е той да бъде съграден по един по-висок идеал и да послужи за пример на много други съидейници, които се нуждаят от подобен център.

Опитваме с малкия ни пример да покажем, че човек може да живее в хармония с природата като твори, гради и работи за общото благо. От работата с всички деца, които са ни гостували досега, виждаме колко ценно е за тях, а и за родителите, това да посетят едно такова природно място и да се потопят в другата реалност - различна от напрегнатия градски живот. Всички дейности, които предлага училището, са безвъзмездни.

Алтернативно образование в България

Това новопостроено пространство ще се използва безвъзмездно за дейности като лекции, кръжоци, малки концерти и семинари. Куполът ще може да приютява и всеки желаещ да се учи на Паневритмия - тази всеполезна космична наука. За направата на тази сграда ще се използват, до колкото е възможно, естествени материали - основно дърво и стъкло.


Младите добротворци от Природното училище “Творилци” вярват, че истински ценните неща се дават даром, така както се и приемат даром, според възможностите на всеки. Така че, който желае, може да помогне с физическо присъствие и съдействие в съграждането на този център, с финансова помощ, както и със строителни и изолационни материали. При готовност за каквато и да е подкрепа, пишете e-mail на tvorilci@gmail.com или се обадете на Иван: 0885 45 85 89 и Камелия: 0899 99 13 33.
 
Коментари: 2
 • МИЛА
  09.05.2017 г., 16:49 ч.
  0     0

  Чудесни сте !

 • Блага
  10.11.2016 г., 18:47 ч.
  0     0

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай