Търси

Природата ни е дала естествени антибиотици, алтернатива на фармцевтичната индустрия

24.11.2018 г.
4980
Добавена от: Таня Борисова
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Живеем в дни, в които фармацевтичната индустрия се е погрижила да съществува хапче за всяка възможна болест. Конвенционалните медии от своя страна бълват постоянно реклами за "бързо и лесно" възвръщане на здравето. На повечето хора с модерно мислене вече може да прозвучи странно, ако някой откаже да глътне хапче дори за най-обикновена настинка. Докато фармацевтичните компании се опитват да изкарат пари от нещастието и мъките на болните, за всички нас е жизненоважно да знаем и помним, че много преди появата на химическите лекарства, хората са оцелявали естествено, използвайки знание, събирано стотици, даже хиляди години.

Сега повече от всякога повсеместно се използват антибиотици, а резултатите от това са обезпокоителни. Бактериите, причиняващи различни болести, еволюират по-бързо, отколкото учените смогват да изобретят нови лекарства. Вече има съмнения дали в близко бъдеще ще успяваме да се справим с тези бактерии. Затова е важно да знаем това, което е съхранено до днес в много от българските села - да знаем които са естествените източници, алтернатива на антибиотиците.

Храни и билки са се използвали ежедневно, за да предпазват хората от инфекции и болести, преди разработването на фармацевтични антибиотици през 40-те години на XX век. И до днес природните методи се използват по целия свят. Портал 12 ви представя някои холистични средства за лечение, без да е необходима употребата на синтетични антибиотици. Съветваме ви да се консултирате с лекар-натуропат или с някой, за когото сте сигурни, че има необходимите знания, за да ви препоръча конкретна дозировка и честота на прием. Това е необходимо, тъй като всеки организъм и състояние са специфични.

Риган
Популярен като подправка за различни ястия предимно от италианската кухня, риганът помага за добро храносмилане и загуба на излишно тегло. Освен това, маслото, съдържащо се в ригана – карвакрол – е естествено средство против микроби, причиняващи инфекции и се бори с разпространението на кандида.

Домашен ябълков оцет
Все по-известни стават напоследък медицинските ползи от домашния ябълков оцет. Той има антибиотични и антисептични свойства, алкализира и пречиства човешкото тяло, неутрализира киселините в стомаха. Оцетът помага при регулиране на теглото, понижава холестерола и риска от ракови заболявания.

Мед
Освен натурален подсладител, медът е чудесно средство против инфектиране на рани, благодарение на ензима хидроген пероксид. Точно за това са го използвали войниците на бойното поле в древен Рим.

Чесън
Може би за никого не е тайна, че лютото растение е не просто ароматна добавка към ястия. Чесънът е много мощен естествен антибиотик, който може да ви излекува не само от настинки. Съдържащият се в чесъна алицин ни защитава от всякакви паразити и бактерии.

Екстракт от семена на грейпфрут
Още едно мощно антибактериално средство е екстрактът от семена на грейпфрут. Той има благотворен ефект при повече от 800 форми на вируси и бактерии, при повече от 100 щама на гъбички, както и при много видове паразити. Богат е на антиоксиданти, алкализира тялото по естествен път и подобрява флората на чревния тракт.

Студено пресовано кокосово масло
Списъкът с медицинските ползи от кокосовото масло като че ли е безкраен. То има анти-гъбичен и анти-микробен ефект, и съдържа много антиоксиданти. Кокосовото масло (студено пресовано) подсилва имунната система и функцията на мозъка, балансира щитовидната жлеза, холестерола и нивата на кръвната захар.

Ферментирали храни
Ферментацията се използва от векове с цел консервиране, а освен това ферментиралите храни са изключително полезни. Те обновяват чревната флора, предпазват от появата на ракови клетки, елиминират инфекции, включително кандида. Доверявайте се на храни, преминали естествена ферментация, без топлинна обработка с цел консервиране, като: кисело мляко, кефир, непастьоризирано кисело зеле, домашни туршии, хляб с квас.

Колоидно сребро
Този природен антибиотик също се използва от векове. Колоидното сребро е смес от сребърни частици, разтворени в течност. Среброто е тежък метал и може да е токсично, но се използва, за да спре ензимите, от които имат нужда бактериите, за да се размножават.
Таня Борисова
Таня Борисова
Таня Борисова е създател на сайта Портал12. Има дългогодишна практика като журналист и мениджър на медийна група в периода 2007-2016. Работи активно по утвърждаването на Портал12 като алтернативна медия с изконни принципи, ценности и цели за себепознание и чисто духовно развитие.

За запитвания и предложения за заснемане на интервюта с личности, отразяване на семинари, лекции и събития в сферата на себепоизнанието, здравето и духовното развитие, можете да пишете на: tanya@bgmedia.bg 
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12