Търси

Приключи проектът Atlasgal за дълбоко изследване и цялостна снимка на Млечния път

01.03.2016 г.
900
4
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
С грандиозно ново изображение приключи проектът Atlasgal за дълбоко изследване и цялостна снимка на Млечния път. Телескопът APEX в Чили генерира най-детайлната до момента снимка на целия Млечен път, която е възможно да бъде направена от Земята.

Новото изображение включва повечето региони на звездообразувания в южната част на Млечния път, които не са показвани досега.

Новите ATLASGAL карти обхващат площ от небето дълго 140 градуса и 3 градуса ширина, което е повече от четири пъти по-голямо от първото издание ATLASGAL. Новите карти са също с по-високо качество, като някои райони са повторно заснети, за да се получи по-равномерно качество на данните в зоната на цялото проучване.
Коментари 4
 • Гергана Апостолова
  01.03.2016 г. 23:30
  Анна Поляна: ей точно някакви светли, красиви същества, чийто мисли и дела са такива създават тези красиви реалности, а идеята е, че и ние имаме от тази вселенска сила заложена вътре в нас да твори точно такива картини като тази
 • Анна Поляна
  01.03.2016 г. 15:37
  Ей хора, вижте къде живеем! Красиво е :) Нека и ние сме красиви в мислите и делата си :L
 • Bilko Begins
  01.03.2016 г. 12:59
  Млечният път е като жужащ кошер с пчелички, само че на честоти непонятни за човешките същества... :)
 • Vortex Иванов
  01.03.2016 г. 11:58
  Много яко, искам такъв 3D тапет вкъщи на тавана да си сложа. Интересното е ако се вгледате малко в дълбочина, как Млечният път прилича на една красива енергийна, една невронна мрежа като тази в човешкото тяло, за обмен на информация!!! Красота! Честита Баба Марта!

Коментари:

Спонсори на Портал 12