Търси

Пречистващият потоп тръгва след подкопаване на ледовете, но преди това на ценностите и духовното

13.05.2018 г.
8813
1
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Пречистващият потоп, който се очаква да се случи в периода 2021-2028 може да тръгне след подкопаване на (ценностите и чистото духовно) арктическите ледове, което на повърхността сега не се забелязва. 

Сателитно изследване на дебелината на ледената покривка, направено от изследователски екип на Европейската космическа агенция чрез спътника Cryosat 2, показва рекордно разтапяне под повърхността. Само за 7 години са изчезнали ледени блокове с обща площ колкото цял Лондон. Подкопаването се получава от влиянието на по-топлите океански води, които издълбават отвътре леденият шелф. 

Опасността при откритото подкопаване на арктическите ледове е свързана с това, че на повърхността ледовете изтъняват рязко, което в критичния момент ще доведе рязко сгромолясване на огромни ледени маси и рязко покачване на водите - реална причина за масови наводнения първо по бреговете на Норвегия, Швеция, Великобритания и др.  

Не случайно преди 2 години НАСА и Европейската космическа агенция изстреляха нови сателити за наблюдение на водните нива в световен мащаб. Учените много добре знаят, че процесите вече са извън контрол, но крият това от масите.
 
Коментари 1
  • Питащ
    15.01.2022 г. 22:03
    НАСА публикува снимки на отделеният от Антарктида ледник. Потопът започва поетапно до 4 години - публикация от 2017 г. Сега е 2022 г. - минаха 4 години?????

Коментари:

Спонсори на Портал 12