Търси

Постоянната концентрация на съзнанието е важна, защото разчиства пътя за духовното

05.06.2018 г.
4671
Добавена от: Таня Борисова
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Това, което концентрацията може да направи с нашия ежедневен живот е невъобразимо. Концентрацията е най-сигурният път за достигане на вашата цел. Концентрацията действа като стрела, която навлиза в целта.
Когато се концентрираме, ние фокусираме цялата си енергия върху избрания обект, за да разбулим неговите тайни. Когато медитираме, ние се издигаме в по-висшо съзнание. Концентрацията иска да проникне в обекта, към който се е устремила. Медитацията иска да заживее в необятността на Тишината.
Ако искате да усилите вашите способности - концентрирайте се. Ако искате да изгубите себе си - медитирайте.
Задачата на концентрацията е да разчиства пътя, когато медитацията се устремява по-дълбоко навътре или високо нагоре. Концентрацията иска да овладее знанието, в което се прицелва. Медитацията иска да се отъждестви със знанието, което търси.
Концентрацията означава вътрешна бдителност и будност. Навсякъде около нас, както и вътре в нас има крадци. Страхът, съмнението, тревогата и притеснението са вътрешните крадци, които се опитват да отнемат вътрешното ни равновесие и покой. 
Когато се концентрираме трябва да чустваме, че силата на нашата концентрация идва от сърдечния център и се изкачва постепенно към третото око. Когато се концентрираме в Бог, ние можем да го почустваме пред себе си или до себе си. Когато медитираме дълбоко, ние непременно ще почустваме Безкрайността, Вечността и Безсмъртието вътре в себе си. А тези от нас, които успеят да се вглъбят в Съзерцаване...те ще усетят, че самите ние сме Бог, че самите ние сме Безкракност, Вечност и Безсмъртие.
/ из лекция на Шри Чинмой, Варна, България / 2007
 
Таня Борисова
Таня Борисова
Таня Борисова е дългогодишен аграрен журналист, създател на сайта Фермер.БГ  и Село.БГ, специализирана в създаването на качествено PR съдържание в сферата на агробизнеса. Като автор в АгроКлуб , работи главно по статии свързани с екологията и развитието на устойчиво земеделие, инвестиции във фермите, биоземеделие и търговия с храни, правилно хранене на животните и политики за развитие на селските региони.

От 2016-а година се занимава активно в БГ МЕДИЯ със създаване на статии, видео съдържание и управление на социални мрежи. Завършила поредица от курсове за професионално настройване, управление и излъчване на реклами във Facebook. 

 
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12