Търси

Портал 12 стартира месец на учителя Михаил Омраам

19.07.2019 г.
5207
1
Добавена от: Таня Борисова
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
В следващите 30 дни ще ви потопим в словото на Омраам Микаел Айванов (Михаил Иванов ), известен още като Брат Михаил, който е продължител и главен разпространител в Западна Европа на духовното учение на Учителя Петър Дънов - Беинса Дуно. 

Лекциите на Омраам Микаел Айванов са базирани на вечните истини, които са съществували като една обща нишка през всички философии, духовни традиции и религии, но са адаптирани за новото хилядолетие. Тя се основава на философията на универсалността и братството, с окончателното обещание за единство, хармония в пълен синхрон с природата и планетата Земя.

До 18 август ще имате възможност да закупите всички книги на Омраам Микаел Айванов с 10% отстъпка, като може да се възползвате и от специалните пакети, подбрани от екипа ни:

Пакет Свобода и истина

Тези три книги са три стъпала, които ни повеждат към Любовта, Мъдростта и Истината, споделя Таня Борисова от Портал12. Пакетът включва книгите “Свободата - победа на Духа”, “Истината - плод на Мъдростта и Любовта” и “В Дух и Истина”, където ще може да се запознае със структурата на вселената, божествените мерки, с които се притеглят нашите действия, как да направим връзката с Центъра, коя е Ядката на Истината, кои са сферите на проявление на Духа и как да се ориентираме във взаимоотношенията на Духа и тялото..

Пакет Здраве и Хармония

Този пакет ще ви даде ценно знание за фините енергийни центрове и тела, нашата аура, слънчевият сплит, храната като важна практика за духовно израстване. В тези три книги ще намерите много практически съвети, които може да тествате сега през лятото и да видите ефектът върху вашето тяло и душевно здраве. Пакетът включва книгите: “Храни Йога”, “Финни центрове и тела” и “Хармония и здраве

Освен пакетите и книгите с отстъпки на Омраам Микаел Айванов през този месец ще ви направим съпричастни с неговото слово с редица публикации от неговото слово, допълва Таня Борисова.


Мисли на Омраам

„Има едно Братство, което пътува в света и носи културата. То е било в Египет, Индия, Халдея, Персия, Вавилон, Палестина, Гърция, Рим, Англия, Франция, Германия. Сега то постепенно се премества у славяните и в България. И там, където то действа, всичко се движи, расте и развива. Глава на това Братство е Христос.“

„Те го направляват, защото сами са взели участие в неговото създаване под прямото ръководство на Великия Божий Дух.“

„Какъв ли щеше да бъде животът ми, ако на 17-годишна възраст не бях срещнал Учителя Петър Дънов... и дали това въобще би било живот?...“.

„Никога не разкрих на Учителя как работех с Него – как си Го представях вътрешно, как Го обграждах със светлина и в най-прекрасни цветове. А и Той не ми разкриваше работата, която извършваше върху мен. Да, как пишеше върху мен, за да се превърна в жива книга – книга, която щеше да изпрати в друга страна. Защото, макар словата на даден Духовен Учител да могат да се запишат на книга, те ще изглеждат винаги недостатъчни. Той самият е Жива Книга и е мечта Неговите ученици също да се превърнат в живи книги“


До края на земния си път на 25 декември 1986 г. Учителят Омраам Микаел Айванов дава хиляди безплатни лекции във Франция и в много други страни. Първоначално беседите са били стенографирани, а впоследствие – записвани на аудио- и видеокасети. Тяхното издаване във вид на книги продължава и до днес. Към момента има публикувани повече от 80 тома на френски език.


Кой е Михаил Иванов и неговата среща с Учителя Петър Дънов

Михаил Иванов е роден през 1900 г. в битолското село Сърбци. След Балканските войни семейството му се преселва във Варна, където на 17 години, младежът среща 
Учителя и това бележи неговият път. 

В продължение на двадесет години обменът между Учителя и ученика е изобилен и интензивен. След университетското си образование Омраам Михаил Айванхов става учител и след това директор на колежа. В същото време той вярно следва Учението на Петър Дънов. Запален читател на книги за духовността, той експериментира духовно с истините, които чува от своя Учител.

Заминаването за Франция

През 1937 г. Петър Дънов изпраща своя ученик във Франция, където да разпространи Учението. Михаил бързо усвоил френски и започнал да изнася лекции в Севр, близо до Париж. Общо с другите духовни посветени, той претърпява периоди на дълбоко страдание, но чрез силата на своя дух успява да превърне тези преживявания в това, което той нарича „скъпоценни камъни“. Въпреки тези трудности, Михаел Айванхов остава верен на мисията, която е получил и неуморно и безкористно дава своята любов, знание и внимание към всички, които среща.

Пътуването до Индия

През 1959 г., след като е работил повече от двадесет години по задачата, която му е поверена от Петър Дънов, Омраам Михаил Айванхов заминава за Индия, оставайки там година. На 17 юни 1959 г. той се среща с духовния учител Неем Кароли Баба (? - 1973), от когото получава името „Омраам“ , при обстоятелства, които той никога не разкрива напълно. По време на това посещение той се запозна и с много други гурута, включително Ананда Мои Ма, Свами Нитянанда, Анагарика Говинда и Свами Шивананда.

След този престой в Индия за Омраам Михаил Айванхов започва нов етап от неговия живот и мисия. Дотогава брат Микаел е отказал да бъде адресиран като Учител от своите ученици. Той винаги се е смятал за ученик на собствения си Учител, Петър Дънов.Неговите ученици, които са го следвали повече от 22 години, са настоявали да му отдадат дължимо уважение и той най-накрая се съгласява да бъде наречен „Учител“.

За името Омраам

Така името, което ми е било дадено в Индия, „Омраам“, съответства на двата процеса на решаване и коагула на алхимиците: om разтваря всички неща, прави ги фини и раам ги материализира, конкретизира ги. Името Омраам следователно е цял процес на конкретизиране: невидимата, нематериална идея, която трябва да се въплъти на земята, така че тя да може да бъде видяна и докосната от целия свят.

Името „ Омраам “ също се формира от две мантри, ом и овен , които са добре познати в Индия:

Ом е най-свещената мантра на индусите, която стои за Абсолюта или Божественото и
сричка овен , който е постановено като "RAAM" на френски, за да помогне с правилното произношение, е мантрата, сочещ огнената стихия.
 
Таня Борисова
Таня Борисова
Таня Борисова е създател на сайта Портал12. Има дългогодишна практика като журналист и мениджър на медийна група в периода 2007-2016. Работи активно по утвърждаването на Портал12 като алтернативна медия с изконни принципи, ценности и цели за себепознание и чисто духовно развитие.

За запитвания и предложения за заснемане на интервюта с личности, отразяване на семинари, лекции и събития в сферата на себепоизнанието, здравето и духовното развитие, можете да пишете на: tanya@bgmedia.bg 
Коментари 1
  • Геро
    08.08.2019 г. 20:32
    Бихте ли написали нещо повече за посещението на брат Михаил в България през 1981г. по случай 1300 години от създаването на България ? Доколкото знам , той е награден с орден за заслуги към българската държава.

Коментари:

Спонсори на Портал 12