Покоя е един от белезите на Истинската Любов

15.02.2018 г.
9869
Добавена от: Борислав Борисов
Покоя е един от белезите на Истинската Любов. Това не е спокойствие. Има мир, спокойствие и покой. Мира е, когато си овладял ума си; Мирът е овладян ум. Спокойствието е дадено на Душата, висшата душа има спокойствие.

Покоя е най-висока степен, това е Чистият Дух. Там има голямо вдъхновение и покой, който е неразрушим. Бог е дарителя на Истинската Любов. Ако хората не търсят истинската любов чрез Бога, те няма да я получат и ще бъдат разочаровани. Те ще получат някаква частица от нея, защото много са я търсили, но Бог е мярката.

Бог е самият дарител и Бог е Истинската Любов. Истинската Любов няма насищане и няма край. Това е твоята изначална пълнота.
Имаш ли истинска Любов към Бога - ти си над всички практики. 
„Любовта е химна на древността. Моите чувства са цветя. Любовта превръща сърцето в блага река. Любовта е могъща богиня и който не я разбере – тя му внушава смърт, а който я разбере – придобива вечен устрем, вечен полет към Бога. Твоята Любов е пламък по-страшен от всяко оръжие. Тя разрязва и мрака, и светлината. Дори и най-древният, и пълен хаос не знае нищо за произхода на Любовта.“ – Орфей
Елеазар Хараш
 
Борислав Борисов Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи онлайн платформи в България. Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на з...
Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай

Спонсори на Портал12