Търси

Походът на младите за събуждане и промяна

20.09.2019 г.
2887
Добавена от: Таня Борисова
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
В навечерието на най-голямата световна стачка за борба с климатичните промени, нито една от традиционните български медии не отбеляза предстоящото събитие, нито уведоми къде ще се проведе протестът у нас. Напротив, надлежно обществото бе информирано, как българите са най-незаинтелесовани от промените с климата от целия ЕС.

Независимо от тоталната летаргия обхванала българската журналистика, а и не само, както и липсата на социална отговорност, протестът на младите по целия свят ще бъде факт днес и милиони ще излязат на улицата, за да кажат край на затварянето на уши, очи и уста за това което се случва и ни очаква.

Какво ще се случи?

Глобалният протест ще избухне в петък на 20 ти септември в повече от 130 държави и хиляди места по света. Световните столици са и местата където се очаква да се съберат най-много протестиращи. Лондон, Бюксел, Берлин ще бъдат едни от горещите точки, където ще се затварят ключови локации. В Париж екшън групата Libérons le Louvre (Освободете Лувъра) планира „акция“ в музея в знак на протест срещу дългогодишното й партньорство с бензиновата група Total.

Eдно момиче - Грета Тунберг запали Европа и пое нечувана борба, в която залогът е много голям, а тези срещу които се изправя имат само едно средство за влияние и защита: Пари - малките хартиени книжки, които ни правят по-скоро малки човечета, от колкото Човеци.Във видеото Грета казва:

В момента игнорираме природните решения за климата. Ние даваме 1000 пъти повече за световните субсидии за изкопаеми горива, отколкото за естествени решения. Това са твоите пари, твоите данъци и спестявания.


Вече нямаме време и колкото да мислим, че тук сме далеч и имаме много по-големи проблеми, природата е един жив организъм и всяка нейна част е свързана с цялото, така че не правим изключения.

Грета призовава от страницата на инициативата:globalclimatestrike.net - Имаме нужда от всеки един!

Протест на 20 ти септември ще се проведе и в София от 18 часа пред Националния дворец на културата. Варна и Плевен също са заявили, че ще се включат в протеста, като това ще се случи пред Фестивалния комплекс и община Плевен.


Независимо дали сме готови, дали участваме или сме напълно апатични, промените в начина ни на живот настъпват и тези събития са само индикации, че те са неизбежни.
Таня Борисова
Таня Борисова
Таня Борисова е създател на сайта Портал12. Има дългогодишна практика като журналист и мениджър на медийна група в периода 2007-2016. Работи активно по утвърждаването на Портал12 като алтернативна медия с изконни принципи, ценности и цели за себепознание и чисто духовно развитие.

За запитвания и предложения за заснемане на интервюта с личности, отразяване на семинари, лекции и събития в сферата на себепоизнанието, здравето и духовното развитие, можете да пишете на: tanya@bgmedia.bg 
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12