Търси

Подредба на висшите Йерархии според Антропософската наука на Рудолф Щайнер

28.10.2018 г.
16558
Добавена от: Борислав Борисов
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
В своята книга "Тайната наука" създателят на Антропософията - Рудолф Щайнер, обозначава висшите Йерархии, към които принадлежат Архангелите по следния начин според езотеричното християнство:

1. Серафими - Духове на Любовта
2. Херувими - Духове на Хармонията
3. Престоли - Духове на Волята
4. Господства (Кириотетес) - Духове на Мъдростта
5. Сили (Динамис) - Духове на Движението
6. Власти (Ексузиаи (евр.:Елохими)) - Духове на Формата
7. Архаи - Духове на Личността
8. Архангели - Духове на Огъня
9. Ангели - Духове на Здрача (Синове на Живота)

Рудолф Щайнер често говори за тези Същества, като ги групира в следните йерархии:

Първа Йерарйия: Серафими, Херувими, Престоли
Втора Йерархия: Господства, Сили, Власти
Трета Йерархия: Архаи, Архангели, Ангели

Йерархията на Арханглеите от своя страна включва:

Орифиил - с период на действие от 200 г. пр.Хр. до 150 г. сл.Хр,
Анаил - 150 до 500 г.
Захариил - 500 до 850 г.
Рафаил - 850 до 1190 г.
Самаил - 1190 до 1510 г.
Гавраил - 1510 до 1879 г.
Михаил - 1879 до 2300 г.

Рулдоф Щайнер, за който Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов) казва, че е прерoденият Питагор, извършва в периода 1912-1914-а година едни от най-дълбоките духовни и езотерични изследвания на автентичното Християнство. Той казва, че занапред човешките същества ще изживеят своята среща с Христос направо в етерния свят на Земята. Христос е тук и прониква в човешките души. Всяко едно от историческите събития става под влиянието на Христос, защото душите живеят в Христовия импулс. Действията на Христос изобщо не зависят от това дали хората Го разбират или не. Защото Христос не е миров учител, а онзи който като духовно Същество извърши нещо напълно непознато до този момент, онзи който се вля в аурата на Земята, за да живее всред хората. 
Борислав Борисов
Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи новинарски онлайн платформи в България, сега собственост на водещи медийни групи.

Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса, медиите и сигурността ( анализатор в B2 Security - продоволствена сигурност, противодействие трафика на хора, регионално развитие и политики на Балканите, антитероризъм), основател на Асоциация на българските села.

Борислав Борисов е последовател на духовните и езотерични учения от 19-и век, като сред любимите му автори са Морис Метерлинк, Рудолф Щайнер, Райнер Мария Рилке и др.  Отдаден на изучаването и въвеждането в потънкостите в Учението на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), както и на школите на Брат Михаил - Омраам (Михаил Иванов) и Елеазар Хараш.

Изследовател на алтернативните методи в психологията, парапсихологията и квантовата медицина.  За контакти: borislav@portal12.bg 
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12