Търси

Пламен Горанов ни даде пример за силата на саможертвата в името на Свободата! (ВИДЕО)

04.03.2017 г.
2392
4
Добавена от: Борислав Борисов
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Националният празник 3-и Март премина през медиите на България под всевъзможни форми на отразяване и интерпретации. Никой обаче не се сети, че на 3-и Март се навършиха 4 години от смъртта на Пламен Горанов, който изгоря пред сградата на Община Варна, давайки пример за саможертва в името на идеал, в който вярваше. Вяра в идеал, във времена с дефицит на идеали.

Стотици политици, общественици, знайни и незнайни "патриоти" се упражняваха във вчерашния 3-и Март по темата за свободата и саможертвата. Пред камери на сутрешни, обедни и вечерни блокове, по стени във Фейсбук и Туитър...по радио и вестници, и къде ли още не... Но какво е да говориш и да цитираш и какво е да се саможертваш наистина?

Пламен Горанов изгоря за да свети! Самият пламък и изграянето му са запечатани в името, с което премина през Земята. 

С Пламен бяхме състуденти в Свищов. Бунтарският му дух пролича още на първата сбирка в аулата на Академията, когато пред политици от тогавашното правителство на Иван Костов, Пламен зададе въпроси, на които те не можаха да му отговорят. 

В импровизираното ъндърграунд заведение, което той направи на втората година от следването си в Свищов, се събирахме късно вечер и на фона на запалени свещи слушахме музика като Dead Can Dance, Portishead, а понякога по мое настояване и Enigma...Той шеговито ме наричаше "мъдреца", на което аз винаги се дразнех, но той не се отказваше и ме приканваше към дълги разговори и размишления, продължаващи често до утринните часове, когато по рафтовете и стените на клуба, оставаха единствено остатъците от изгорелите, разтопени и втърдени в причудливи форми...прилежно подредени по-рано от Пламен, свещи...

Неотдавна го сънувах, беше на една спирка във Варна. Помоли ме, да му занесем на пирамидата (каменната пирамида, която беше пред община Варна) едно кафе с кафява захар...

Пламен наистина изгоря за да Свети. Неговата Светлина остави диря в Безкрайността...

04.03.2017
Велико Търново, Борислав Борисов


"Онези хора, които не разбраха какво нещо са страданията, те не разбраха, че страданията се лекуват със Светлина."
Учителя Беинса ДуноВИЖТЕ ДОКУМЕНТАЛНИЯТ ФИЛМ "FLAME"В ПАМЕТ НА ПЛАМЕН ГОРАНОВ,
удостоен с редица международни награди:


Flame (Пламен) — short film about Plamen Goranov from Dress Code on Vimeo.

 
Борислав Борисов
Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи новинарски онлайн платформи в България, сега собственост на водещи медийни групи.

Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса, медиите и сигурността ( анализатор в B2 Security - продоволствена сигурност, противодействие трафика на хора, регионално развитие и политики на Балканите, антитероризъм), основател на Асоциация на българските села.

Борислав Борисов е последовател на духовните и езотерични учения от 19-и век, като сред любимите му автори са Морис Метерлинк, Рудолф Щайнер, Райнер Мария Рилке и др.  Отдаден на изучаването и въвеждането в потънкостите в Учението на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), както и на школите на Брат Михаил - Омраам (Михаил Иванов) и Елеазар Хараш.

Изследовател на алтернативните методи в психологията, парапсихологията и квантовата медицина.  За контакти: borislav@portal12.bg 
Коментари 4
 • Емилия
  04.03.2017 г. 16:41
  За повечето хора е непосилно да осъзнаят готовността да жертваш в живота си...тези хора са т.нар. роби
 • Pifi
  04.03.2017 г. 16:05
  Тоя живот ти е даден за да го изживееш и да получи душата ти даза опитност,а не да се изправяш с/у великия промисъл със т.н. саможертва.
 • Sofia Bogdanova
  04.03.2017 г. 15:55
  до Адриана... Научете се да правите разлика между самоубийство и саможертва. По вашата логика всички на Шипка са се самоубили?...
 • Адриана
  04.03.2017 г. 15:53
  Не е добър пример нито за младото поколение, нито за изстрадалия народ. Самоубийството никога не е изход, не е и добър. По-добре се обърнете към църквата.

Коментари:

Спонсори на Портал 12