Пчелите са духовно чудо, друг вид мъдрост. Пчелата е Тайнство, което царува в аромата

02.08.2018 г.
11368
Добавена от: Борислав Борисов
Вече е налично новото издание на дългоочакваната книга на мистикът Морис Метерлинк - Животът на пчелите. Книгата представлява своеобразна метафора на автора, който през призмата на пчелния кошер (който е наблюдавал в продължение на над 10 години) - описва устройството на функционирането на Вселената и взаимовръзките в нея. 
Книгата е със специален предговор от Елеазар Хараш (част от него):
  • Думата е пчела. Мълчанието е мед. Тишината е есенция
  • Пчелата е Тайнство, което царува в аромата
  • Медът е Пазител на земното сърце. Сърцето се пречиства само с капчица Чист мед
  • Царицата майка поддържа Единството чрез особен род излъчване
  • Пчелите са загадъчен род и народ
  • Ние не ядем мед - ние ядем Скрито Слънце
  • Всеки Търсач трябва да открие своята пчела, своето вдъхновение, своята силна воля
  • Влез в себе си, в собствената си Райска градина и извади мед от себе си
  • За пчелата цветята са Храмове на Светлината
  • Пчелите са духовно чудо, друг вид мъдрост
Граф Морис Полидор Мари Бернар Метерлинк ( Морис Метерлинк) е един от най-забележителните литературни творци и мислители в Света през 19-и век. Известен със своите драматургии, Метерлинк развива и дълбоки изследвания в областта на окултното и мистицизма.

Животът на пчелите е един от най-емблематичните негови трудове, базиран на дългогодишно наблюдение на работата на пчелния кошер.

През призмата на пчелата майка, пчелите работнички, търтеите и изобщо устройството на тази малка, ала всъщност необятна и магична Вселена на пчелния кошер, Морис Метерлинк развива дълбоки духовни разсъждения и взаимовръзки за това как функционира Божественото в природата.
За Метерлинк пчелите са символ на дълбока божествена философия и свързаност, която е отдадена на съкровената и безрезервна Вяра в Създатела и проникновена от неговата Любов и Смисъл във всяко действие или бездействие във Вселената.
 
Морис Метерлинк е един от най-забележителните философи и мистици на Европа. През 1911 г. Морис Метерлинк получава Нобелова награда за литература, а през 1914 г. Римокатолическата църква включва всички негови произведения в Индекса на забранените книги.
 
Борислав Борисов Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи онлайн платформи в България. Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на з...
Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай

Спонсори на Портал12