Търси

Пчелите са духовно чудо, друг вид мъдрост. Пчелата е Тайнство, което царува в аромата

02.08.2018 г.
6512
Добавена от: Борислав Борисов
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Вече е налично новото издание на дългоочакваната книга на мистикът Морис Метерлинк - Животът на пчелите. Книгата представлява своеобразна метафора на автора, който през призмата на пчелния кошер (който е наблюдавал в продължение на над 10 години) - описва устройството на функционирането на Вселената и взаимовръзките в нея. 
Книгата е със специален предговор от Елеазар Хараш (част от него):
  • Думата е пчела. Мълчанието е мед. Тишината е есенция
  • Пчелата е Тайнство, което царува в аромата
  • Медът е Пазител на земното сърце. Сърцето се пречиства само с капчица Чист мед
  • Царицата майка поддържа Единството чрез особен род излъчване
  • Пчелите са загадъчен род и народ
  • Ние не ядем мед - ние ядем Скрито Слънце
  • Всеки Търсач трябва да открие своята пчела, своето вдъхновение, своята силна воля
  • Влез в себе си, в собствената си Райска градина и извади мед от себе си
  • За пчелата цветята са Храмове на Светлината
  • Пчелите са духовно чудо, друг вид мъдрост
Граф Морис Полидор Мари Бернар Метерлинк ( Морис Метерлинк) е един от най-забележителните литературни творци и мислители в Света през 19-и век. Известен със своите драматургии, Метерлинк развива и дълбоки изследвания в областта на окултното и мистицизма.

Животът на пчелите е един от най-емблематичните негови трудове, базиран на дългогодишно наблюдение на работата на пчелния кошер.

През призмата на пчелата майка, пчелите работнички, търтеите и изобщо устройството на тази малка, ала всъщност необятна и магична Вселена на пчелния кошер, Морис Метерлинк развива дълбоки духовни разсъждения и взаимовръзки за това как функционира Божественото в природата.
За Метерлинк пчелите са символ на дълбока божествена философия и свързаност, която е отдадена на съкровената и безрезервна Вяра в Създателя и проникновена от неговата Любов и Смисъл във всяко действие или бездействие във Вселената.
 
Морис Метерлинк е един от най-забележителните философи и мистици на Европа. През 1911 г. Морис Метерлинк получава Нобелова награда за литература, а през 1914 г. Римокатолическата църква включва всички негови произведения в Индекса на забранените книги.
 
Борислав Борисов
Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи новинарски онлайн платформи в България, сега собственост на водещи медийни групи.

Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса, медиите и сигурността ( анализатор в B2 Security - продоволствена сигурност, противодействие трафика на хора, регионално развитие и политики на Балканите, антитероризъм), основател на Асоциация на българските села.

Борислав Борисов е последовател на духовните и езотерични учения от 19-и век, като сред любимите му автори са Морис Метерлинк, Рудолф Щайнер, Райнер Мария Рилке и др.  Отдаден на изучаването и въвеждането в потънкостите в Учението на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), както и на школите на Брат Михаил - Омраам (Михаил Иванов) и Елеазар Хараш.

Изследовател на алтернативните методи в психологията, парапсихологията и квантовата медицина.  За контакти: borislav@portal12.bg 
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12