Търси

Паневритмията влиза за първи път като специалност в Университет

14.07.2018 г.
42320
Добавена от: Борислав Борисов
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
За първи път в образователната система на България влиза изучаването на Паневритмията, смъкната на Земята от Учителя Беинса Дуно. Инициативата ще се реализира във Великотърновския Университет.

Новината за влизането на Паневритмията във висшето образование носи със себе си както хубав символ, свързан с развитието на образованието (макар и бавно), но така и риск от неразбиране или изкривяване на свещенодействието в Паневритмията.

Квалификационен курс за инструктор по паневритмия вече предлага Центърът за квалификации на Великотърновския университет „Св.св. Кирил и и Методий“ през учебната 2018/2019 година. Образователната програма „Паневритмия: активности за здраве и социализация“ ще има за цел за съхраняване и разпространяване на паневритмията като уникална българска система от психо-физически упражнения за здраве, творчество и социализация, която е национален принос към европейското измерение на физическите активности за здраве.

Предмети и преподаватели:

1.История и научни изследвания на паневритмията.- доц. д-р Людмила Червенкова
2.Философия на паневритмията - д-р Мирослав Бачев
3.Основи на анатомията и физиологията. Здраве и паневритмия. д-р Светла Балтова, д-р Иван Джеджев
4.Приложна психология и психо-терапевтични аспекти на паневритмията. Живко Стоилов, Александър Стойчев
5.Паневритмия-усъвършенстване - Николай Конакчиев, д-р Данчо Пандулчев
6.Кинезитерапия, рекреация и паневритмия - доц. д-р Людмила Червенкова
7.Социална арт-терапия и паневритмия. д-р Снежана Стоянова
8.Функционални движения в паневритмията и методи на преподаване. - д-р Данчо Пандулчев
9.Музика на паневритмията и методи на преподаване. д-р Даниела Найденова
10.Послания на текста на паневритмията и методи на преподаване. - д-р Даниела Пандулчева
11.Управление на спорта: организирана спортна и клубна дейност - доц. д-р Елена Кънчева
 
Борислав Борисов
Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи новинарски онлайн платформи в България, сега собственост на водещи медийни групи.

Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса, медиите и сигурността ( анализатор в B2 Security - продоволствена сигурност, противодействие трафика на хора, регионално развитие и политики на Балканите, антитероризъм), основател на Асоциация на българските села.

Борислав Борисов е последовател на духовните и езотерични учения от 19-и век, като сред любимите му автори са Морис Метерлинк, Рудолф Щайнер, Райнер Мария Рилке и др.  Отдаден на изучаването и въвеждането в потънкостите в Учението на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), както и на школите на Брат Михаил - Омраам (Михаил Иванов) и Елеазар Хараш.

Изследовател на алтернативните методи в психологията, парапсихологията и квантовата медицина.  За контакти: borislav@portal12.bg 
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12