Търси

Падналият ангел на Enigma 8 носи много послания към съвременното общество

08.08.2016 г.
3054
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Днес 8.08 е премиерата на дългоочакваният музикален албум на групата Enigma. Той е 8-и поред и логично носи името Enigma 8. Символиката на числото 8, откриваме не само на пръв поглед, но и при по-дълбоко изчисление на самата дата днес. (8,08 Енигма 8 - 3x8=24 - 2x4 = 8...но не само..)

Мотото, под което излиза Enigma 8 е "Слизането (падането) на бунтарният ангел"/ The Fall of A Rabel Angel". Албумът е с изключително медитативна музика, като някои от последователите на Enigma в социалните мрежи написаха, че това е върхът след 26 години градивност в амбиентната и вдъхновяваща музика.

Сам по себе си албумът е пълна провокация към мисленето, усещането и осъзнаването на хората. Enigma винаги са правили музика, която носи послания и е съобразена с времето, в което се намираме и представлява свързани една с друга композиции. Днес падналият ангел носи дълбоко и скрито послание за осъзнаването на преходите, които ни очакват и са неизбежни.

Далеч от комерсиалността на натрапваната днес масова музика с алфа вибрации и хипнотично въздействие, то Enigma 8 показва едно дълбоко разгръщане на музикалното влияние върху душата на човек и стимулирането на неговите усещания за Разумното във Вселената. Макар и облечени някак тъжно в средновековен стил заглавия, музикалните композиции носят много послания. "Circle Eight", Omega point..", "Lost in Nothingness", "Confession of the Mind"....Убедете се сами: Enigma 8.

Enigma 8 - new album 2016

Албумът носи името на картината на художника Питър Бругел, нарисувана през 1562-а година, която е взета от пасаж в Откровението (12, 2-9). Художествената творба разкрива падналите ангели, показани като полу-човеци, полу-животински чудовища.

Архангел Михаил и неговите ангели са показани от Питър Бругел в акта на бунтовничество с ангелите от небето. Гордостта е грях, което е причинило падането на Луцифер и неговите спътници, и конфликта на доброто и злото, заместването и силата, е тема, която се повтаря непрекъснато.

 

Свързани публикации

музика - деца - възпитание - усещания - психология - душевност
11.03.2017 г.
20901
9

Класическата музика възпитава у децата имунитет срещу чалгата и грозното в живота

За децата между 4 и 12 годишна възраст е важно да учат поне един класически музикален инструмент - пиано, цигулка или др., за да може да развият вътрешен усет към сложни музикални композиции
Виж повече
Enigma8
27.03.2016 г.
2431
1

Enigma подготвят премиера на 8-ят си албум в началото на лятото

От началото на 90-те до днес, Енигма прокара изцяло нов стил в ню-ейдж и амбиентната музика, с редица послания и звучене без аналог. До момента Enigma са реализирали над 40 млн. лицензионни продажби на своята музика в целия Свят.
Виж повече
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12